Matchnummer: 000011027
Samling:16:00
Herr: SIF föll i målexplosion mot Sollentuna
2018-04-30 09:22
SIF var det bättre laget men föll till slut i målkalaset på Jernvallen. Namir Alispahic gjorde två och Emil Bellander ett mål men Sollentuna drog det längsta strået och avgjorde till 3-4 efter en frispark i sista minuten.
Sandvikens IF-Sollentuna FK 3-4 (2-2)
0-1 28 Självmål
1-1 30 Namir Alispahic (Jonathan Hellström)
1-2 35 Samuel Holm
2-2 37 Namir Alispahic (Viktor Nordin)
3-2 60 Emil Bellander (Jonathan Hellström)

Publik: 561

Årspremiär på VM-arenans konstgräs hemma mot Sollentuna. Bra fotbollsväder och ett hemmalag som var sugna på att fortsätta plocka poäng i den jämna tabellen.

I laguppställningen gjorde Emil Bellander och Rene Makondele årsdebut från start medan Jens Åberg fick strykas ur startuppställningen tätt inpå avspark på grund av sjukdom.

Första halvlek
SIF startade matchen inspirerat och spelarna såg ut att taggas av det faktum att man nu spelade på ett underlag där det gick utmärkt att passa bollen med kvalité. Tidigt i matchen märktes anfallsduon Alispahic/Bellanders fysiska övertag på Sollentunas mittförsvar i straffområdet, och så fort SIF fick in bollar i boxen så kändes det farligt.

SIFs ytterbackar kom fram på ett bättre sätt än tidigare matcher, och både Hansson till vänster och Aspgren till höger kom ständigt i överlappningslöpningar och kunde slå inlägg. Det låg ett hemmamål i luften, men Sollentuna lyckades tappert streta emot och alltid få ett ben emellan. Bortalaget hade en del boll, men hotade egentligen aldrig SIF som hade bra kontroll på matchen.

Oerhört ologiskt gör Sollentuna ändå första målet. Ett bra anfall dras upp centralt av William Kenndahl och efter ett väggspel och 2-3 "perfekta" snedstudsar slutar det med att bollen går via Olof Mård i en båge över utrusande Kalle Jansson. Ett både ologiskt och osannolikt självmål.

Hemmalaget svarar direkt. Jonathan Hellström lyfter in en perfekt hörna mot andra stolpen där Alispahic gör processen kort med sin bevakare och bombnickar in 1-1 i nättaket. Snyggt!

Känslan är att SIF ska ta över igen, men då sticker Sollentuna upp ännu en gång. Inspel från högersidan och i ytan mellan försvarslinjen och mittfältet dyker Samuel Holm upp och skjuter 1-2 med ett skott längs marken. Två mål på två försök för Sollentuna.

Det här med snabba kvitteringar verkar dock vara SIFs melodi i år. Viktor Nordin snappar upp en boll i straffområdet, vänder ut och in på vänsterbacken och serverar Alispahic öppet mål och vips var det 2-2 och match igen. Detta står sig till paus.

Andra halvlek
Den andra halvleken hinner knappt börja innan lagen skapat varsin jättechans. Först kommer Alispahic fri efter att Bellander vunnit en av många höjddueller men missar totalt när han försöker lobba. I anfallet efter blir Kalle Ramselle helt fri framför mål men nickar utanför.

Matchen domineras nu stort av SIF. Bellander och Alispahic fortsätter att hota i mitten och i andra halvlek firar man framförallt triumfer på vänstersidan med Hansson, Hellström och Makondele i huvudrollerna. Det förlösande ledningsmålet kommer i den 60e minuten och det är mycket vackert. Jonathan Hellström fyller på i djupled, får bollen och prickar vid första stolpen Emil Bellanders flygande skalle. Bollen i bortre burgaveln och ett mycket välförtjänt första SIF-mål för Bellander som var bra matchen igenom.

SIF är bra i andra halvlek, men Sollentuna skulle vara ofina nog att göra mål även på nästa målchans. Det är dock ett mål som börjar med att Sollentuna får ett inkast när deras spelare både är odiskutabelt sist på bollen plus att han slår ut den med handen. Missen från domarna tillåter Sollentuna att anfalla, få ut bollen på kanten och hitta en omarkerad Brwa Pishdari i straffområdet som förlänger bollen in till 3-3.

Rödvästarna trummar på. Det är nära ett hattrick, både i mål och assist, när Alispahic vänder på en femöring och krutar bollen i ribban efter Hellströms förarbete. Nordin dyker på andra stolpen men får inte träff på Makondeles inspel, och en hel arena får sedan tillfälle att fascineras hur Sollentunas Kenndahl undviker att bli utvisad när han med alla tillgängliga medel försöker kapa expresståget Jonathan Hellström två gånger under samma sekvens. Oförklarligt att det inte är ett rött kort!

Det är inte Sandvikens dag. Säsongens bästa anfallsspel, men bakåt höll det inte tätt. En generös frispark i den 90e minuten gav Kalle Ramsell läge att spä på sitt redan otroliga frisparksfacit, och visst gjorde han det. Via Kalle Janssons händer sköt Ramsell segern till Sollentuna i en match där SIF definitivt var värda ett bättre öde.

Sådan är fotbollen, vi får säga grattis till Sollentuna och sikta på att ta revansch då vi nästa lördag gästar Rynninge. Tack till alla er som kom till Jernvallen och stöttade!