SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sandvikens IF
Fotboll
Sandvikens IF
0 - 2
BK Forward
Sandvikens IF0 - 2BK Forward

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 13 maj, 17:00
Plats:Jernvallen 5 VM-arenan konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000011042
Samling:16:00
Herr: Ineffektivitet sänkte SIF mot Forward
2018-05-14 07:25
Foto: Mikael Nord
Sandviken radade upp chanser, men gästande Forward gjorde målen. Slutresultatet skrevs till 0-2 efter att Forward avgjort matchen med två mål i den andra halvleken. 
Sandvikens IF - BK Forward 0-2 (0-0)
0-1 68 Josef Ibrahim
0-2 81 Anderson

Tim Markström

Christoffer Aspgren - Gustav Thörn - Olof Mård - Jimmy Hansson

Viktor Nordin - Slava Koidan - Jonathan Hellström - Rene Makondele

Emil Bellander - Namir Alispahic

Byten:
46 Olof Mård -> Emil Molin
76 Christoffer Aspgren -> Samuel Persson
82 Slava Koidan -> Jens Åberg 

Publik: 629

Jernvallen badade i sol när årets hittills varmaste match skulle spelas mellan SIF och BK Forward. Köerna ringlade långa till kioskerna och publiken var hungriga på att få se en seger. Startelvan i SIF innehöll inga förändringar utan det var samma manskap som i matchen mot Rynninge för en vecka sedan.

Första halvlek
Första halvlek började ganska avvaktande i solen på Jernvallen. Båda lagen kände på varandra men såg inte ut att vilja blotta sig. Forward anföll nästan uteslutande på sin vänsterside genom tekniske Josef Ibrahim, medan SIF försökte gå snabbt framåt i djupled när tillfälle gavs.

Chansmässigt skulle den här matchen nästan uteslutande handla om rödvästarna. De två första bra chanserna tillfaller Viktor Nordin som först är nära att stöta in bollen vid bortre stolpen och sedan avslutar med ett hårt skott i en omställning som tyvärr går lite för rakt på målvakten. I tillägg till det har SIF en bra dubbelchans också som avslutas med att Bellander skjuter bollen över.

I andra änden av planen osar det bara hett en gång när Ibrahim skjuter ett skott som vrider sig utanför Markströms bortre stolpe. I övrigt hade Forward inga målchanser, även om man ägde en hel del boll på offensiv planhalva och tvingade SIF att slita för att försvara sitt straffområde.

Halvleken slutar 0-0 med klar chansmässig fördel för SIF. I samband med pausen inträffar en accident som hade inneburit ett solklart rött kort när Forwards Ibrahim slår till Christoffer Aspgren med en handflata i ansiktet efter slutsignalen. Domartrion hade blickarna upptagna på annat håll och missade den uppenbara utvisningen, något som skulle visa sig bli ödesdigert för SIF.

Andra halvlek
I den andra halvleken kliver SIF högre från start och tar tag i matchen. Hemmalaget tvingades till ett byte i paus där lagkapten Olof Mård bröt med känningar i vaden och Emil Molin fick göra säsongsdebut i mittförsvaret. Molin klev in och gjorde en utmärkt halvlek.

Tidigt i andra halvleken började SIF skapa chanser, men bollen ville inte in. På kort tid kom tre dunderlägen. En nick över av Bellander, en volley från nära håll av Nordin som målvakten tippar upp i ribban och så ett ännu bättre nickläge på hörna när Thörn blir helt ren på bortre stolpen men nickar över igen.

Så händer det som inte får hända. I ett av få Forwardsanfall får tidigare nämnde Josef Ibrahim skottläge, och utan pardon bänder han upp bollen i närheten av bortre krysset. 0-1.

Sandviken fortsätter att köra på och det fortsätter att skapas chanser, men även nästa mål göra ironiskt nog av Forward. Ett skott tar på Emil Molin och blir istället en millimeterprecis passning till en anfallare som förvånat och glatt kan ta emot bollen och sätta den bakom Markström.

SIF fortsätter och faktum är att man efter Forwards 2-0 har ytterligare 3-4 jättechanser. Makondele trollar med sig en boll och skjuter över från nära håll, Alispahic vräker upp en boll i ribban, och samme Alispahic missar igen i fritt läge efter att Jimmy Hansson transporterat en boll hela vägen nedifrån egen planhalva och lämnat tre motståndare bakom sig i en strålande sololöpning.

Matchen slutar 0-2 och SIF åker på sin tredje raka förlust. Motigt, särskilt i en match man borde vunnit. Nästa match spelas på lördag borta mot Linköping.

<< Tillbaka

Spelade matcher
Sön 12/11 14:00
3 - 2  
 
 
FRAMTIDSSUPPORTER
SIF SHOP INTERSPORT
SIF SHOP RAVELLI
HUVUDPARTNER
GULDPARTNERS
BINGOLOTTO
SOCIALA MEDIER