Matchnummer: 000011142
Samling:15:00
Herr: Stark pinne i Västerås
2018-08-19 07:35
Mål av Makondele när en poäng togs mot Västerås i lördagens höstpremiär. Foto: M Nord, arkiv.

Sandvikens IF tog en stark poäng i höstupptakten på bortaplan mot serieledarna Västerås SK. Matchen slutade 1-1 efter att båda målen kommit i den andra halvleken. Hemmalaget hade största bollinnehavet medan de heta chanserna var fördelade mellan lagen.

Hemmalaget började starkt och hade några djupa genombrott på SIF:s vänstersida. SIF höll dock emot bra och fick allteftersom också till ett bra passningsspel. De bästa chanserna i den första halvleken kom för SIF:s del efter en bra slagen frispark av Jonathan Hellström som Gustav Thörn så när fått träff på framför mål och på ett skott utifrån av debuterande Rasmus Lindgren. Rasmus skott från ca 20 meter styrdes av en förvarare i ribban till hörna. VSK:s hetaste läge i halvleken kom efter hörna.

I den andra halvlekens inledning hamnade SIF i motvinden under tryck och följaktligen kom också ett ledningsmål för VSK. En högerhörna skarvades till en fristående Jonas Hellgren som enkelt från nära håll kunde raka in 1-0 i matchens 58:e minut.

Efter målet jämnades spelet ut och knappt tio minuter senare fångade René Makondele upp en boll utanför straffområdet och sköt ett lågt välplacerat skott som hemmamålvakten Anton Fagerström fick se slinka in. Stort jubel i såväl laget som i den röststarka SIF-klacken som även den gav hemmaklacken en match på läktaren.

Resten av matchen jagade båda lagen seger och chanser skapades åt båda håll. Matchen slutade dock 1-1 efter en stark prestation av Sandvikens IF mot ett bra hemmalag.

I SIF:s lag debuterade Samuel Naiwo och Rasmus Lindgren och båda spelarna visade att de blir värdefulla tillskott i laget med bra kvalité i passningsspelet och bra arbetskapacitet.

För SIF:s del väntar nu närmast match i Svenska Cupens 2:a omgång mot allsvenska serieledarna AIK innan Team TG besöker Jernvallen i seriens nästa omgång. Matcherna spelas torsdag 23/8 kl 18.30 resektive söndag 26/8 kl 15.00, båda på VM-arenan, Jenrvallen.

Matchfakta  Västerås SK-Sandvikens IF 1-1 (0-0)

Mål : 58:e 1-0 Jonas Hellgren, 67:e 1-1 René Makondele

Varningar: Marcus Hägg

Publik: 1439

SIF:s lag: Markström – Persson , Thörn, Mård, Hellström – Naiwo (Abed 92), Koidan, Lindgren, Makondele (Hansson 85) – Hägg (Hjelte 79), Bellander Ej spelande ersättare: Jansson och Dahlqvist