Samling:14:00
Herr: Stark första halvlek gav seger
2018-08-27 09:12
Bellander nickar in 1-0 Foto: Mikael Nord

SIF vann den viktiga hemmamatchen mot Team TG med 2-1 efter ledning 2-0 i halvtid. Före matchen skilde sex poäng till SIF:s fördel gentemot Team TG som innan omgången låg på 14:e plats.

Matchen hade en jämn inledning där gästerna hade matchens första målchans genom Patrik Pettersen vars skott träffade Tim Markströms vänstra stolpe innan Gustav Thörn rensade undan till hörna. Inte långt efter kom dock hemmalagets ledningsmål då Emil Bellander i den 13:e minuten nickade in Samuel Naiwos precisa inlägg.

Knappt tio minuter sedan kom också 2-0 för hemmalaget. Efter att Samuel Persson hakats upp fick SIF en frispark på högersidan som slogs av Jonathan Hellström.” Jontes” inåtskruvade frispark nickskarvades i mål av Jacob Hjelte. SIF spelade sedan kontrollerat resten av halvleken och hade även ett par bra lägen att göra ett tredje mål genom Emil Bellander och Rasmus Lindgren.

I den andra halvleken hackade spelet betänkligt för SIF vilket gav TG några bra sekvenser. Ett reduceringsmål kom också efter att SIF tappat bollen på egen planhalva och vilket en TG spelare utnyttjade och serverade Jonathan Lundbäck öppet läge framför mål matchen fick ökad nerv med 25 minuter kvar att spela. Anfallsspelets kvalité var fortsatt inte tillräckligt bra men med stabilt försvarsspel och en rejäl kämpainsats av spelarna stod sig 2-1 matchtiden ut.

Som sagt en viktig seger för SIF som i och med segern avancerade till nionde plats i tabellen och drygade framförallt ut avståndet till lagen i den nedersta regionen.

Nästa helg åker Sandvikens IF til Stockholms södra förorter för möte med Arameiska-Syrianska IF. Matchen spelas på Brunna IP på lördag klockan 16.00.

Matchfakta  Sandvikens IF-Team TG 2-1 (2-0)

Mål: 13:e 1-0 Emil Bellander, 22:a 2-0 Jacob Hjelte, 66:e 2-1 Jonathan Lundbäck

Varningar: Slava Koidan (3:e, avstängd i nästa match)

Publik: 656

SIF:s lag: Markström – Persson , Thörn, Mård, Hellström – Naiwo (Nordin 74), Koidan, Lindgren (Åberg 66), Makondele (Hansson 85) – Hjelte (Hägg 82), Bellander Ej spelande ersättare: Jansson, Abed, Aspgren och Hansson