Matchnummer: 000011176
Samling:15:00
Herr: Ny stark prestation av SIF:s herrar
2018-09-16 13:10
Stödet från de ca 20 tillresta supportrarna uppskattades av laget, som vann med 4-0 borta mot Karlslunds IF.
SIF:s resa till Örebro gav ytterligare tre poäng när hemmalaget Karlslunds IF besegrades med 4-0 efter ledning 1-0 i paus. Segern var lagets fjärde raka fullpoängare och den sjunde raka utan förlust.

SIF startade väldigt bra och hade en jättechans i åttonde minuten då Marcus Hägg sköt precis över ribban från ett fritt läge i vänsterinnerposition. Ledningsmålet kom istället bara minuten senare då Slava Koidan gjorde ett mål som hotar hans mål mot Rynninge på VM-arenan som årets mål. Hög press gav bollvinst av Slava som nickpassade till Samuel Naiwo som spelade en smart passning till Marcus Hägg som klackade bollen till Slava som direktsköt i det bortre krysset från 15 meter.

Spelet var relativt jämnt halvleken ut men SIF:s försvarsspel var helt kontrollerat. Hägg hade ytterligare en bra chans men något ytterligare mål blev det inte i den första halvleken.

Mål nummer två kom i stället direkt i upptakten av andra då Viktor Nordin dök upp vid bortre stolpen och stötte in Emil Bellanders inlägg från högerkanten. Viktor  gjorde sin första match från start sedan 8 juli och passade på att göra sitt första mål för säsongen.

Karlslund gjorde vad de kunde för att luckra upp SIF men målchanserna stannade vid en och då svarade Tim Markström för en mycket bra räddning. I stället var det Emil Bellander som som gjorde såväl 3-0 som 4-0 under matchens sista tio minuter. 3-0 efter att Slava Koidan givit Bella en 1 mot 1 situation i straffområdet där hemmalagets mittback inte kunde stå emot Bellas styrka. 4-0 kom efter ett genombrott och inlägg från Jonathan Hellström på vänstersidan som Jacob Hjelte nickade ner och först Samuel Naiwo försökt avsluta innan Bella återigen dök upp och sköt i mål.

En ny stark prestation av laget där ingen går att nämna före någon annan utan lagets styrka kommer från ett kollektivt stenhårt jobb av samtliga spelare.

En stark prestation gjorde även de ca 20 tillresta rödvita supportrarna som sjöng från uppvärmningen genom matchens alla 90 minuter. Imponerande insats och riktigt inspirerande för laget.

Nästa match spelas på lördag den 22 september kl 13.00 då Skellefteå FF gästar Jernvallen.

Matchfakta Karlslunds IF-Sandvikens IF 0-4 (0-1)

Mål: 9:e 0-1 Slava Koidan, 47:e 0-2 Viktor Nordin, 82:a 0-3 Emil Bellander, 86:e 0-4 Emil Bellander

Varningar: -

SIF:s lag: Markström – Persson, Thörn, Mård, Hellström (Hansson 87) – Naiwo, Koidan, Lindgren, Nordin (Makondele 70) –Hägg (Hjelte 78), Bellander Ej spelande ersättare: Jansson, Aspgren, Abed,  och Åberg