Samling:14:00
Herr: Sviten sprack i Karlstad
2018-10-08 10:03
Förlust med 3-1 mot Carlstad United. Foto: Micke Nord, arkiv
Sandvikens IF kom till söndagens match borta mot Carlstad United med en svit på nio matcher utan förlust. Men mot serietrean skulle första förlusten i seriespelet sedan 8 juli komma. Hemmalaget Carlstad vann med 3-1 (2-1) efter en match där den första halvleken var för svag av SIF.

Hemmalaget tog direkt greppet där gräsovanan lyste igenom för vårt lag. Spelarna hade svårt med tekniken och duellspelet och hade svårt att lyfta upp spelet när fästet oftast försvann i man-man situationerna. Trots det tydliga övertaget dröjde det 27:e minuten innan Carlstad tog ledningen.

Efter ett genombrott på SIF:s högersida fick André Jernberg träff på inspelet och 1-0 var ett faktum. Drygt tio minuter kom också 2-0 efter en hörnvariant där Erik Jernbergs skott styrdes in av Olof Mård och rubricerades som självmål. SIF hade så långt inte skapat några chanser men hann ändå reducera till 2-1 även det efter en hörna från Jonathan Hellström som nickades in av Jacob Hjelte.

Den andra halvleken fick ett helt annat utseende där SIF hade initiativet men trots trycket kom ingen kvittering utan i slutminuterna kunde i stället hemmalaget kontra in 3-1 genom John Junior.

Laget ska trots förlusten ha stort beröm för att man vände på matchbilden och gav sig själva chansen att ta poäng ända in i matchens slutskede.

Nästa match spelas på lördag 13/10 kl 15.00 då Nyköpings BIS gästar Jernvallen.

Matchfakta Carlstad United BK-Sandvikens IF 3-1 (2-1)

Mål: 27:e 1-0 André Jernberg 38:e 2-0 självmål 42:a 2-1 Jacob Hjelte 87:e 3-1 John Junior

Varningar: Emil Bellander

SIF:s lag: Markström – Persson, Thörn (Hägg 85), Mård, Hellström (Makondele 81) – Naiwo (Nordin 46), Koidan, Lindgren, Rafael –Bellander, Hjelte  Ej spelande ersättare: Jansson, Åberg, Abed och Hansson