SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sandvikens IF
Fotboll

Gefle IF FF
0 - 1
Sandvikens IF
Gefle IF FF0 - 1Sandvikens IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 08 september, 13:00
Plats:Gavlevallen
Tävling:
Matchnummer: 000222107
Samling:11:00
Dam: Seger mot Gefle IF
2018-09-08 18:33
Foto: Elin Nord
Damerna tog andra segern mot Gefle IF i serien under lördagen då man vann med 0-1 på bortaplan. 

Gefle IF - Sandvikens IF 0-1 (0-1)


0-1 Wilma Näslund 8


Hanna Sundin

Nellie Johansson - Therese Svensson - Wilma Englund - Johanna Engström

Maja Hansson

Demi Pierre - Klara Spångberg - Gloria Douglas - Wilma Näslund

Brooke Murphy


Avbytare:

Alva Engstrand

Fanny Östergård

Vilde Öygard

Tuva Forsvall

Ebba Axelsson

Emmi Engelaar

Maria Danielzon Larsson


Ja, vilken dag för de rödvästade damerna. De visste exakt vad som väntades och vad som skulle krävas för att ta tre poäng och visst var det på näppen flertalet gånger men kampen var intensiv och Sandviken gick segrande hem från Gavlevallen.


Första halvlek


Från bänken hann inte någonting noteras ner i anteckningarna före Wilma Näslunds mål kom och satte igång matchen. I redan 8onde minuten satte hon dit 0-1 för rödvästarna bakom Gefle IFs målvakt.


Men Gefle visar på vilja de med och bara några minuter senare så får de en frispark i ett bra läge som de slår i mål. Däremot väljer frisparksskytten att slå bollen före domarens signal när hon begärt avstånd och målet döms bort.

Matchen har ett högintensivt spel hela tiden och de första 15 minuterna är kraftfulla från båda håll. Lika så ska vi ge ett stort plus till dagens domartrio som gör ett bra jobb. Släpper samma för båda lagen och tar beslut för samma saker. 


Gefle skapar i omgångar farliga situationer och gör ännu ett mål men lika så dömer domaren bort det då målskytten står i offsideposition. Det blir grinigt efter detta och ett kort delas ut till en Geflespelare som inte riktigt köper situationens utgång. 

Lite senare drar även Johanna Engström på sig ett gult kort.

Efter detta slås tempot av. Gefle spelar på Sandvikens planhalva. De rödvita får inte riktigt fast laget och det blir stundtals osynkat.

Strax innan halvlek får Therese Svensson lägga in sin första långboll för matchen på halvplan. Gloria Douglas skarvar till Brooke Murphy framför målvakten men hon är offside. 


Matchbilden är upp och ner och spelet flyttar från planhalva till planhalva. 


0-1 i halvtid.


Andra halvlek


Inga byten, damerna pratar om att det är en bra halvlek men stressigt och att det är det från båda lagen.


Andra börjar med två hörnor från Gefle men utan resultat. 


runt minut 50 uppstår en konstig situation, Brooke Murphy och en Gefle spelare kolliderar och sparkar ihop. Gefle spelaren blir liggandes men Brooke Murphy kan fortsätta. Hon spelar in från kortlinjen till Gloria Douglas men störs av mittback och bollen går över. 


Gefle får flera gånger chansen i och utanför straffområdet både på hörnor och spel men Hanna Sundin är en gigant med sitt försvar och även om det är studsen damerna har med sig så går den utanför. 


Det går återigen fram och tillbaka och Sandvikarna tar över en period igen.

Klara Spångberg och Wilma Näslund är på hugget gånger 2! 

Klara Spångberg slår in en hörna och Wilma Näslund nickar, ingen ser någonting och bollen är på väg in i mål men går i sista stund ut till Klara Spångberg igen som spelar in till Wilma Näslund igen. Hon får läge och skjuter men i burgaveln 

I minut 66 respektiva 73 gör coach Larsson sitt första byte och andra byte. Vilde Öygard går in medan Brooke Murphy går ut. Demi Pierre flyttar upp och Vilde Öygard tar höger.

Ebba Axelsson byter med Demi Pierre, Vilde Öygard kliver upp på forward och Ebba Axelsson blir yttermitt.


En obehaglig situation sker vid bytet, Gefle IF’s forward faller oförklarligt ihop på planen och lär tas av, vi hoppas såklart allting gick bra.


Det är tufft på plan, Therese Svensson blir sliten i armen och kommer inte fram men inget händer. Nelly Johansson trycker till på kanten och Gefle får frispark igen. Therese Svensson trycker ifrån igen och Gefle får en till frispark men Hanna Sundin är ett som ett djur i målet och räddar allt idag. Hörna på hörna för Gefle som har ett tryck på rödvästarna på tilläggstid och får en till frispark i samma läge igen men rödvästarna får bort den. 


Tiden går, röda gör ett sist byte. Vilde Öygard kliver av igen och Fanny Östergård spelar forward sista minuterna.


Sista minuterna är intensiva och bänken väntar enbart på att det ska blåsas av! 


SEGERN ÄR RÖD!<< Tillbaka

Kommande matcher
Lör 2/3 14:00
Spelade matcher
 
 
MATCHBILJETTER/SÄSONGSKORT
HUVUDPARTNERS
GULDPARTNERS
FRAMTIDSSUPPORTER/RABATTER
SIF SHOP INTERSPORT
SIF SHOP RAVELLI
SOCIALA MEDIER