SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sandvikens IF
Fotboll
Sandvikens IF
2 - 3
Bollstanäs SK
Sandvikens IF2 - 3Bollstanäs SK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 21 april, 14:00
Plats:Jernvallen 5 VM-arenan konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000222010
Samling:12:00
Damerna gick lottlösa ur hemmapremiären
2018-04-21 18:11
Foto: Mikael Nord
Så nära var damernas hemmapremiär att gå till oavgjort men BSK visade styrka i 89’ minuten.
Sandvikens IF – Bollstanäs SK 2-3 (1-1)

2’ 0 – 1 BSK 
37’ 1 – 1 Hayley Dowd
53’ 1 – 2 BSK
79’ 2 – 2 Gloria Douglas
89’ 2 – 3 BSK

                                                         Hanna Sundin
Johanna Engström – Therese Svensson – Wilma Englund – Maria Danielzon Larsson
                                                    Malin Markström 
Hayley Dowd – Wilma Näslund – Klara Spångberg – Demi Pierre
                                                        Gloria Douglas 

Byten:
Demi Pierre > Vilde Öygard 
Klara Spångberg > Felicia Lindmark 
Johanna Engström > Maja Hansson

Första halvlek
Två minuter är allt som behövs för att Bollstanäs ska spräcka nollan på hemmaplan för rödvästarna.
En snabb vunnen hörna och en tilltrasslad situation i straffområdet ger motståndarna ledningen tidigt i matchen men Sandvikens damer visar ändå på vilja och 0-1 står sig nästan hela halvleken. 

Bollstanäs har en kvick spelare på vänsterkanten som de om och om igen söker men Demi Pierre jobbar bra och fick uppbackning av Maria Danielzon Larsson. 

I 24 minuten jobbar sig Hayley Dowd lös och kommer på ett inspel/skott utanför och visar tidigt sina framfötter i den nya tröjan. Snabbt därefter kommer ett anfall från BSK som resulterat i ett skott i ribban som sedan studsar på mållinjen och som Hanna Sundin slår ut. På returen kommer ett skott men Hanna är där och räddar vilket hon fortsätter göra om och om igen på BSKs anfall. 

I 37 minuten ska hon visa framfötterna hela vägen in i nätet och Hayley Dowd får på ett långskott som även det går i ribban men den här gången på målvakten och i. 
1-1 står sig halvleken ut men Therese Svensson drar på sig ett gult kort utanför straffområdet det sista som händer. Frisparken går utanför. 

Andra halvlek 
Efter ca 5 spelade minuter kunde vi på bänken konstatera att BSK tagit över taktpinnen. Laget som i fjol hade vittring på seriesegern hade nog inte förberett sig på ett starkt Sandviken och det visade sig när de kom ut i halvlek som ett helt nytt lag. Bollen rullade på ett annat sätt och målet hängde i luften. Rödvästarna fick hålla för lite boll för att känna sig bekväma och tvingades jobba stenhårt i försvaret. 

I matchminut 53 kom så 1-2 målet till de gulas favör. Ett fint inspel bakom de rödas backlinje och en löpning igenom öppnade upp för att kunna sätta bollen i nät.

Men återigen vägrade sandvikarna att ge sig. Hayley Dowd kommer i flera fysiska situationer där det blir lite grinigt och till sist även så grinigt att hon får sina fötter bortsparkade när hon felvänd försöker ta emot bollen. BSK får även de se det gula kortet. 

En stund senare börjar det tära på krafterna och Wilma Näslund åker på dagens tredje gula kort för en tröjdragning som blir lite för uppenbar när spelaren vänder sig om. Tyvärr stod domaren också lite för nära för att de skulle kunna missas. 

Men rödvästarna krigar på och biter sig fast, Gloria Douglas  har ett skott i ribban igen och i 79onde minuten blir hon framspelad av Hayley Dowd och lyckas bryta sig igenom. På vägen in mot straffområdet hinner hon få en spark över fötterna och hoppar till men landar så lämpligt att det bara är att skjuta med kraft rätt upp i krysset. Nätet stod som en strut efter den fullträffen. 

Minuterna efter 2-2 målet går långsamt och nervöst rör det sig i avbytarbåset för både tränare och spelare. Marcus gör ett byte och sätter in den hårt arbetande Maja Hansson och förändrar speluppställningen lite men tyvärr trasslar det till sig i straffområdet igen och BSK lyckas i 89onde minuten få in 2-3 och luften går ur rödvästarna. 

Överlag gör damerna en enorm match och tackar hjärtligast för de positiva orden från både motståndartränare som publik. Sandviken bjöd verkligen upp till dans och visar att man klarar av att stå upp mot även ett topptippat lag i div 1 där man är helt nya. 
Damerna tackar för dagens engagemang och börjar redan imorgon den nya veckan mot nästa seriematch. 

Härnäst väntar Rimbo IF på bortaplan.
Lördag 28/4, 13.00, IP Arkadien. 

<< Tillbaka

Spelade matcher
Sön 29/10 10:00
4 - 0  
 
 
FRAMTIDSSUPPORTER
SIF SHOP INTERSPORT
SIF SHOP RAVELLI
HUVUDPARTNER
GULDPARTNERS
BINGOLOTTO
SOCIALA MEDIER