SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sandvikens IF
Fotboll

Avesta AIK
1 - 2
Sandvikens IF
Avesta AIK1 - 2Sandvikens IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 17 juni, 15:00
Plats:Avestavallen A
Tävling:
Matchnummer: 000222057
Samling:13:00
Dam: Avesta fick se sig besegrade efter en slitsam och blöt match
2018-06-18 09:28
Foto: Mikael Nord, arkivbild
Damerna tog med sig 3 poäng från Avestavallen men insatsen var inte lika betryggande.

Avesta AIK – Sandvikens IF 1 – 2 (0 – 1) 

0 – 1 Gloria Douglas 35 

0 – 2 Klara Spångberg 68 

1 – 2 Avesta AIK 76 

 

                    Alva Engstrand 

            Wilma Englund – Hayley Katkowski – Johanna Engström 

                  Maja Hansson 

Demi Pierre – Klara Spångberg - Wilma Näslund - Nellie Johansson 

       Gloria Douglas – Hayley Dowd 

 

Byten: 

Johanna Engström > Jennica Modin 
Nellie Johansson > Wilma Johansson 
Wilma Englund > Fanny Östergård 
Demi Pierre > Emmi Engelaar 

 

Till Avestavallen kom ett.. Ja.. Lite avslaget Sandviken. Tränare Larsson varnade lite för Avestas spel och damerna visste att det skulle bli en slitsam match. Ändå startar damerna väldigt trevande och det märks att konstgräset de är vana att spela på gör det svårt för dem med naturgräset. Tajming och löpningar går inte ihop och bollarna dör i gräset flera gånger om. Som om inte det vore nog tömdes hela himlen över Avestavallen. Inget att klaga på egentligen då damerna får spela på en fin gräsplan men någonting gör ändå att spelet inte stämmer och damerna lämnar vallen med 3 härliga poäng men inte lika så härlig insats. 

 

Första halvlek 

Till avspark duggar det lite grann och sandvikarna försöker koppla greppet men det är svårt. De jobbar fast matchens första hörna efter redan 5 minuter men de ska visa sig vara resultatlös. Avestas målvakt visar på fina kvaliteter och gör några riktigt bra aktioner. Ganska tidigt i matchen visar det sig att Avesta är ett lag som försöker med snabba omställningar men från sidan sett så kommer det inte tillräckligt med folk med från start vilket gör att Sandvikens backlinje nästan får arbeta 3 mot 1 varje gång. 


Men det ska såklart attackeras också, Näslund som så fint vänder spelet från mittplan slår ut en boll till Hayley Dowd som kommer ensam framför målvakten. En godkänd räddning gör att rödvästarna får en till hörna och på 10 spelade minuter har de hunnit med 3 hörnor. 


Demi Pierre fortsätter skapa farligheter på sin kant även om det är svårspelat då regnet övergår från dugg- till spöregn. Efter ett fint kombinationsspel väder Demi bort 3 spelare nere vid kortlinjen och spelar fram Hayley Dowd fritt framför mål. Lite för mycket fot under bollen resulterar i ett skott över. 


Det blir allt mer svårspelat och stundtals ser det väldigt avslaget och lamt ut på plan. Demi Pierre får återigen en av sina energikickar och visar lite inställning när hon går in extra hårt i en situation som gör att hon vinner boll. Det visar resultat när den där lilla tändningen kommer och hennes inspel i boxen gör det plåttrigt för många spelare. Det smittar av sig med energin och Gloria Douglas tycker att nu får det vara nog och trycker in 0 –1 till Sandvikens damerna. 


Andra halvlek 


Coach Larsson har inte förstått att man blir nerkyld av att stå ute i regnet med lite kläder. Hela matchen står han ute vid sidlinjen medan resten av truppen och tränarna sitter i båset under tak. Det väntas en förkyld, eller iallafall ännu mer förkyld tränare till veckan. 


Direkt efter halvtid känns det ändå som att humöret höjs lite efter ett ordentligt snack i omklädningsrummet och Gloria Douglas startar med ett fint inlägg till Klara Spångberg som skjuter. Målvakten räddar med en benparad.

 

Efter 60 avspelade minuter tycker Hayley Dowd att det måste få hända något och försöker få med sig en straff, däremot erkänner vi denna gång att hon faller lite lätt men damerna ska ha cred för att de försöker spela klart varje situation till i skillnad från första halvlek. Oavsett hur plåttrigt det blir, vem som sparkar på bollen samt vem som sparkar på benen spelar ingen roll. De spelar klart situationerna för att försöka komma till ett avslut. 


Coach Larsson gör två byten i 67e minuten och sätter in Jennica Modin samt Wilma Johansson för att tillföra lite pigga ben. I 69e får de vara med på planen och i aktionen när Klara tar tag i bollen efter ett inkast och tar sig igenom försvaret och lägger in bollen lågt mot bortre stolpen. 0 – 2 och rödvästarna utökar ledningen trots det taffliga spelet.  


Avesta är i sig ett starkt lag som krigar hela matchen och som visar på vilja, de har haft flertalet riktigt bra matcher men har inte haft målen med sig tidigare och efter gårdagen så finns förståelse. Det är ett slitsamt lag och när rödvästarna tappar boll på mitten är de snabba i en omställning och kontrar. En felbedömd situation sedan i backlinjen gör att Avestas Nora Jacobsson sätter 1 –2 i 76e minuten och skapar lite stress i sandvikarna. 


De håller ut och de håller ihop sista 15 minuterna, några fler farliga lägen hinns med men ingenting som resulterar i fler mål och helgens match på Avestavallen slutar 1 – 2 till rödvästarnas fördel. 


Redan på tisdag matchas damerna igen i division 1 då Bälinge IF kommer till VM-arenan för seriens sista omgång innan den vänder för returmöten. 


Sandvikens IF - Bälinge IF 
Tisdag den 19/6, avspark 19.30 
Jernvallens VM-arena 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 13/4 13:00
3 - 0  
 
 
MATCHBILJETTER/SÄSONGSKORT
HUVUDPARTNERS
OFFICIELLA LEVERANTÖRER
GULDPARTNERS
FRAMTIDSSUPPORTER/RABATTER
SIF SHOP INTERSPORT
SIF SHOP RAVELLI