SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sandvikens IF
Fotboll

Bollstanäs SK
5 - 1
Sandvikens IF
Bollstanäs SK5 - 1Sandvikens IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 30 juni, 14:00
Plats:Bollstanäs IP 1
Tävling:
Matchnummer: 000222068
Samling:12:00
Dam: förlust i seriefinalen
2018-07-01 10:10
Foto: Mikael Nord, arkivbild
Att damerna kunde få spela i seriefinal under lördagen borta mot Bollstanäs var något över förväntan.
När de gick in i serien så var målet att försöka hålla sig kvar och de väntade sig att det skulle bli riktigt riktigt tufft. De som i tidigare serier varit vana att vinna skulle inför säsongen -18 få ställa om psyket och inse att det inte kommer gå lika lätt. Men vilken vår, damerna fick efter gårdagens förlust ändå ge sig själva en stor applåd för vad de åstadkommit under våren. 

Bollstanäs SK - Sandvikens IF 5 -1 (2-0)

                                    Alva Engstrand
Maja Hansson - Hayley Katkowski - Wilma Englund - Maria Danielzon Larsson
                                  Malin Markström
Vilde Öygard - Hayley Dowd - Wilma Näslund - Johanna Engström
                                   Gloria Douglas
 

Byten:
Johanna Engström > Felicia Lindmark
Maria Danielzon Larsson > Therese Svensson
Hayley Katkowski > Fanny Östergård
Vilde Öygard > Nellie Johansson

Första halvlek
Till Bollstanäs kom ett lag som visste vad som gällde och ganska tidigt visade rödvästarna på farlig offensiv när de nådde fram till Gloria Douglas på forward. Tyvärr blev det resultatlöst i första halvleken för Sandviken och laget blev väldigt långt. När bollen vanns i försvaret eller på mittplan nådde man ofta upp till felvänd forward men där tog det stopp både på grund av att resterande delar av laget inte kom upp tillräckligt högt och för att laget blev för långt för att det skulle kunna bli ett tillbakaspel. 

Johanna Engström tvingades av med en skada och Felicia Lindmark fick komma in och hjälpa till.

Bollstanäs skulle få in både 1 och 2-0 innan halvlek och det var en konstig stämning i halvlek. 

Andra halvlek
Efter ett snack med coach och ett byte kom Therese Svensson in istället för Maria Danielzon Larsson och formaterade om laget till ett  5-backs försvar. Det fanns ett nytt försvarstänk men i och med det så kom också det offensiva.

De första 20 minuterna i andra halvlek höll matchen på att ta en rejäl vändning, Sandviken kom ut med ett helt nytt lag och både viljan och energin fanns där. Från Bollstanäs bänk fick de höra att de tog dåliga beslut ju då och det tog Sandvikarna nytta av. Vilde Öygard kom in i straffområdet och drog bollen fram och tillbaka innan hon fick in bollen bakom Bollstanäs målvakt. 

Ny energi och sen skulle det komma chanser på chanser på chanser för rödvästarna men marginalerna var inte på deras sida. Hayley Dowd fick iväg en boll som hon nästan till och med hunnit börja jubla för när en Bollstanäs spelare räddar på mållinjen och ställer om i en kontring som istället resulterar i 3-1 till Bollstanäs.

Där gick luften ur våra rödvästar och trots att upprepade chanser med dubbla ribbträffar, avslut rakt på målvakt och massor mer så vann Bollstanäs med sig bollen i alla röda farligheter och kontrade. Det hade sett helt annorlunda ut om damerna fått med sig det där 2-2 läget men så är fotbollen.
Rödvästarna vågade satsa när det inte fanns något annat att göra och tyvärr rann det iväg bakåt då.

Som om inte det var nog med en 5-1 förlust på bortaplan det sista innan sommarlovet så fick även Hayley Katkowski kliva av med en befarad korsbandsskada.

Nu tar damerna välförtjänt vila i två veckor. 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Lör 2/3 14:00
Spelade matcher
 
 
MATCHBILJETTER/SÄSONGSKORT
HUVUDPARTNERS
GULDPARTNERS
FRAMTIDSSUPPORTER/RABATTER
SIF SHOP INTERSPORT
SIF SHOP RAVELLI
SOCIALA MEDIER