SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sandvikens IF
Fotboll

Sandvikens IF
3 - 1
Gustafs GoIF
Sandvikens IF3 - 1Gustafs GoIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 01 september, 14:00
Plats:Jernvallen 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000222101
Samling:12:00
Dam: Vinst mot Gustafs på nygamla arenan
2018-09-01 18:53
Foto: Elin Nord
Damerna tog 3 poäng mot Gustafs under lördagen.

Sandvikens IF - Gustafs IK


1-0 Wilma Näslund 18’

2-0 Vilde Öygard 22’

2-1 Gustafs IK 42’

3-1 Demi Pierre 84’


Nellie Johansson - klara Spångberg - Wilma Englund - Maria Danielzon Larsson

Maja Hansson

Ebba Axelsson - Maria Laschka - Gloria Douglas - Wilma Näslund

Vilde Öygard 


Avbytare:

Brooke Murphy 

Therese Svensson 

Hanna Sundin 

Demi Pierre 

Wilma Johansson 

Fanny Östergård 

Emmi Engelaar 

Tuva Forsvall 


Tillbaka på gamla arenan, ett kärt återseende, bjöd dagen på fint väder och bra förutsättningar för rödvästarna.


Första halvlek


Det är en bra start och första 10 minuterna är alla påkopplade på plan. Tio minuter in kommer första farliga läget och vilde vrider och vänder i straffområdet. Gustafs målvakt tvekar men Vilde Öygard får inte ren träff på volleyskottet och det går över.


Försvarslinjen håller tight och bollarna stannar där. Det är med minsta marginal vissa gånger men det räcker. I matchminut 15 kommer rödvästarna lös i bak och får fram bollen rakt fram i plan. Vilde Öygard får touch och Wilma Näslund kommer i stort sett fri mot målvakten men hon är för långt ut för att Wilma ska hinna först. 


Det låg i luften och i matchminut 18 satte Wilma Näslund 1-0. Gloria Douglas jobbar och sliter efter högerkanten och får in ett inlägg som går hela vägen från kortlinjen och igenom straffområdet. Wilma Näslund kan ta emot och göra sin signaturfint framför målvakten innan den går in mellan benen. 


Många fina kombinationer och händelser för rödvästarna och det mesta av spelet är på Gustafs planhalva.


I 22a minuten får Vilde Öygard en boll från Wilma Näslund som hon jobbar vidare på. Hon kommer till avslut i halvtaskig vinkel som målvakten räddar men hon är uppe snabbt igen och får i returen och skriver 2-0 på tavlan. 


Maria Laschka får i minut 36 en rejäl smäll mot huvudet från ett skott som kommer oväntat nära. Maria Laschka sjunker ihop på plan och får kliva av. In kommer Wilma Johansson.


Alva Engstrand kommer ut och ska ta bort bollen men får med sig gustafsspelaren och det resulterar i straff. En dålig straff som Alva Engstrand räddar men den går om och Gustafs får ett gratismål.


Rödvästarna spelar av sista minuterna innan halvlek men Gustafs skapar mer tryck. 


Andra halvlek


Klara Spångberg och Ebba Axelsson kliver av och ersätts av Brooke Murphy och Fanny Östergård. 


Det är tryckt på plan och Vilde får även hon en smäll mot ansiktet. Domaren vägrar blåsa av och Nellie Johansson får slita för att få ut bollen så Vilde kan ses över. En smäll mot ansiktet men ingen fara. Rödvästarna har tappat energin för stunden och Gustafs har flertalet hörnor. 


Efter ca 65 minuter kommer Demi Pierre in istället för Vilde Öygard som varit en riktig slitvarg på planen idag. Tyvärr har inte effektiviteten varit så stark från något håll under andra halvlek. En mer grinig halvlek som präglats av beslut och galna situationer. 


74e minuten kommer Maja Hansson med en räd där hon går från backlinjen och hela vägen till utanför straffområdet. Under vägen får hon fötterna bortsparkade en, två och tre gånger innan hon faktiskt faller och får frispark. Tyvärr utan resultat. 


Det är grisig åt båda hållen på plan och det slits i värmen. Demi Pierre kommer in med ny energi och får flera fina framspel av Brooke Murphy. Lika så framspelet till målet. 3-1 sätter Demi Pierre bakom Gustafs målvakt när hon rundat henne efter en perfekt boll fram av Brooke.


I slutminuterna får även en Gustafsspelare en smäll mot huvudet och även här tar det tid innan domaren blåser av. Till och med sandvikarna står i båset och skriker för huvudskada. 


Bland det sista som händer är Fanny Östergårds hörna som far fram och tillbaka innan Gloria Douglas får till en nick men som målvakten räddar. Matchen slutar 3-1 till rödvästarnas fördel. 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 29/6 13:00
1 - 2  
 
 
MATCHBILJETTER/SÄSONGSKORT
HUVUDPARTNERS
OFFICIELLA LEVERANTÖRER
GULDPARTNERS
FRAMTIDSSUPPORTER/RABATTER
SIF SHOP INTERSPORT
SIF SHOP RAVELLI