SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sandvikens IF
Fotboll

Sandvikens IF
5 - 0
Avesta AIK
Sandvikens IF5 - 0Avesta AIK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 29 september, 14:00
Plats:Jernvallen 1 Konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000222125
Samling:12:00
Dam: Gloria Douglas trollade med hatten i sista hemmamatchen
2018-09-29 17:39
Foto: Mikael Nord
Och där var andraplaceringen säkrad, tack och bock!
Sandvikens IF - Avesta AIK

1-0 Gloria Douglas 5 straff
2-0 Gloria Douglas 9
3-0 Brooke Murphy 25
4-0 Gloria Douglas 53
5-0 Wilma Englund 61

Hanna Sundin
Nellie Johansson - Klara Spångberg - Wilma Englund - Johanna Engström
Maja Hansson
Demi Pierre - Brooke Murphy - Wilma Näslund - Janina Mähler
Gloria Douglas

Byten:
Therese Svensson
Emilia Engelaar
Maria Danielzon Larsson
Fanny Östergård
Ebba Axelsson

Vad säger man egentligen? Damerna säkrade idag andraplaceringen i serien efter första säsongen som nykomlingar på en fribiljett! Vilka otroliga tjejer. Idag fick Avesta möta ett välspelande Sandviken som både ville spela boll och göra det med fart. Vilket visade sig när de om och om igen fick kombinera och spela mer eller mindre helt som de ville över hela banan.

Första halvlek
Matchen ska ta fart och det tack vare Gloria Douglas, som för i år och kanske för alltid spelar sin sista match hemma på Jernvallen innan hon lämnar för att åka tillbaka till USA. Vi hoppas självklart att hon kommer tillbaka men det var en speciell match.
Hon började, efter fem minuter, med att visa vart skåpet skulle stå när Wilma Näslund blev nerriven i straffområdet och hon satte in straffen enkelt till damernas 1-0 ledning.

Nu när jag ändå är igång kan jag väl lika bra fortsätta kanske tanken var, så hon satte in 2-0 efter bara 9 minuter.

Det målglada sandvikarna smittade varandra och lika så amerikanskorna. Brooke Murphy ville vara med och leka och såg från halva plan att Avestas målvakt var långt ute. Tog några steg framåt med bollen och satte med en fin stöt en långboll som dök ner i högra krysset. 3-0

Andra halvlek
Andra börjar med att Maja Hansson kliver av och blir ersatt av Therese Svensson som får ta en defensiv mittfältsroll. 

Gloria Douglas vill fortsätta spela och i 53e minuten gör hon sitt tredje för dagen och damernas fjärde. Det ryktas om att man måste bjuda på tårta nästa träning om man gör hattrick. 

Hela matchen spelas egentligen på en planhalva och det är några få gånger Avesta ens kommer över med någon kontring, när det väl är så är det resultatlöst och rödvästarnas backlinje jobbar bra i sitt försvarsspel.

I 61a minuten kommer 5-0 men det är ytterst oklart vem som gör det då boxen är full av spelare, någon på bänken säger Therese Svensson och coacherna konstaterar att det var Wilma Englund så för dagen skriver vi även in kapten Wilma Englund som målskytt.

Sen händer egentligen inte så mycket mer, rödvästarna spelar av matchen, håller sig till sitt spel, spelar efter backen och håller bollen inom laget. Det ger med sig ett bra resultat idag och ytterligare tre fina poäng på kontot. 

Vi passar även på att gratulera Hille IF som under dagen vann div 2 och blir seriekollegor med Sandvikens IF nästa år. Ett bra steg för distriktet med fler lag upp på de högre nivåerna.

Nu väntas den sista matchen nästa helg innan rödvästarna ska få lite ledigt igen och den spelas mot Bälinge på bortaplan. Om ni inte kan vara på plats och stötta så följ damerna på instagram för mer uppdateringar. Instagram: Sandvikensif_dam (https://www.instagram.com/sandvikensif_dam/) eller häng med på facebook under Sandvikens IF. Där uppdateras allt som händer både på träning, matcher och utanför omklädningsrummet.

Nästa match
Bälinge IF - Sandvikens IF
Lördag den 6/10
Bälinge IP
Avspark 14.00<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 15/6 13:00
2 - 0  
 
 
MATCHBILJETTER/SÄSONGSKORT
HUVUDPARTNERS
OFFICIELLA LEVERANTÖRER
GULDPARTNERS
FRAMTIDSSUPPORTER/RABATTER
SIF SHOP INTERSPORT
SIF SHOP RAVELLI