SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sandvikens IF
Fotboll

Gefle IF
vs
Sandvikens IF
Gefle IFvsSandvikens IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 27 juni, 20:00
Plats:Arena Träffen
Dam: det var ingen rödvit dag i distriktsmästerskapen
2018-06-28 08:20
Foto: Mikael Nord
Dm - pokalen fick återigen lyftas utav Gefle IF på onsdagskvällen.
De regerande mästarna hade en annan inställning i finalen mellan Gefle IF och Sandvikens IF under onsdagskvällen. Första halvlek skulle till att bli en jämn tillställning men sedan tog Gefle över taktpinnen och både energin och viljan såg ut att försvinna ur rödvästarna.

Gefle IF - Sandvikens IF 0-2 (0-0)
1 - 0 Clara Engstrand 68
2 - 0 Clara Engstrand 75

                            Hanna Sundin
Wilma Englund - Hayley Katkowski - Johanna Engström
                            Maja Hansson
Demi Pierre - Klara Spångberg - Wilma Näslund - Hayley Dowd
                 Malin Markström - Gloria Douglas
Avbytare:
Alva Engstrand
Maria Danielzon Larsson
Therese Svensson
Vilde Öygard
Nellie Johansson

Flygande byten genomfördes under matchen.

Första halvlek

Första halvlek ska som sagt visa sig vara en jämn tillställning. Sandvikarna har någon frispark utanför straffområdet och Gefle IF lika så. Första tio - femton minuterna är rödvästarna mer på hugget och skapar några farliga lägen men mer än så blir det inte. Halvleken är mest ett spel och en kamp på mittplan.

Andra halvlek

Andra halvlek kommer in med ett mycket lägre tempo och Gefle IF tar till sist vara på just det och börjar skapa mycket mer. Vi får även se ett spännande 20 sekundersbyte där Therese Svensson går in och slår en frispark för att sedan gå ut igen, tyvärr utan resultat.

Gif har trycket och det ska inte tas ifrån dem att de jobbar hårt och lika så gör Hayley Katkowski som gör en riktigt bra insats idag i försvaret. Gefle slår in en fin hörna som nickas i utav Clara Engstrand.

Tvåan kommer rätt snabbt därpå och lika så är det Clara Engstrand igen och sandvikarna gör allt för att få upp bollen så högt det går i plan men det som blir är att varje långboll rensas bort och en ny kamp på mitten startar för att sedan repeteras.

Energin fanns inte hos rödvästarna och det skulle inte bli något bättre när Klara Spångberg i slutminuterna fick sitt andra gula kort för dagen och visades ut.

Vi gratulerar de regerande mästarna till titeln och vinsten och önskar dem fortsatt lycka till i svenska cupen. Damerna lägger nu ny fokus på sista matchen före sommaruppehållet som spelas på lördag borta mot Bollstanäs SK.

Nästa match:
Bollstanäs SK - Sandvikens IF
Lördag den 30/6
Bollstanäs IP, 14.00

<< Tillbaka

Kommande matcher
Lör 2/3 14:00
Spelade matcher
 
 
MATCHBILJETTER/SÄSONGSKORT
HUVUDPARTNERS
GULDPARTNERS
FRAMTIDSSUPPORTER/RABATTER
SIF SHOP INTERSPORT
SIF SHOP RAVELLI
SOCIALA MEDIER