SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sandvikens IF
Fotboll

Sundsvalls DFF
vs
Sandvikens IF
Sundsvalls DFFvsSandvikens IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 28 juli, 13:00
Plats:NP3 Arena
DAM: Sundsvalls DFF visade på effektivitet
2018-07-30 11:54
Gloria Douglas gjorde rödvästarnas enda mål på NP3 arena
Besöket i Sundsvall slutade 5-1 men damerna kämpade hela vägen in i det sista.

Sundsvalls DFF – Sandvikens IF 5-1 (2-0)


1–0 Sundsvalls DFF 19’
2–0 Sundsvalls DFF 39’
2–1 Gloria Douglas 49’
3–1 Sundsvalls DFF 51’
4–1 Sundsvalls DFF 56’
5–1 Sundsvalls DFF 58’

                                             Alva Engstrand

Nellie Johansson – Maja Hansson – Wilma Englund – Johanna Engström

Demie Pierre – Klara Spångberg – Wilma Näslund – Vilde Bång Öygard

                         Lisa Svedberg – Gloria Douglas

Byten:
Lotten Fahlberg
Felicia Lindmark
Emmi Engelaar
Tuva Forsvall
Ebba Axelsson
Maria Danielzon Larsson


Till Sundsvall kom Sandvikarna i minibussar under lördag förmiddag. Dessa kördes av deras fantastiska tränare och jag tror att de som istället fick åka den bussen körd utav två spelare drog vinstlotten. Några hamnade på hemvägen vid pappersbruket i Iggesund och fick lyssna på klassisk musik på P2 medan några fick åka med en snigel som om vartannat släppte på gaspedalen när han la fokus på något annat än vägen.


På NP3 arena mottogs laget av Sundsvalls DFF och fick ett stort och fint omklädningsrum. Perfekt för damerna som kom med en stor trupp även om inte alla var aktuella för spel. Vädret höll i sig och det blev en varm match på en väldigt fin konstgräsplan.


Matchen i sig har Sundsvall övertaget och med tanke på att de spelar en division högre upp och ligger bra till så är det så det ska vara, de är effektiva i sina fasta situationer. Fem mål visar på att man tar sina chanser. Däremot ska det inte tas ifrån rödvästarna att de vågade hålla i bollen och försökte att spela sitt spel.


I andra halvlek blir rödvästarna tilldelad en frispark en bit utanför straffområdet som Klara Spångberg peggar upp. På något sätt tvekar hon och backar tillbaka för ny sats och sätter backlinjen lite i obalans vilket Gloria Douglas är uppmärksam på och hon hamnar när bollen lyfts helt ensam framför målvakten och kan skarva bollen vidare över in i mål. En situation som absolut kunde se ut som en offsideställning men som linjeman var helt med på och som gjordes riktigt bra utav Douglas.


Några ord om matchen från Coach Larsson:

- Jag tycker att vi gör en av våra bättre första halvlekar för året, släpper endast till 2 hörnor som de gör mål på.

Vi vågade hålla i bollen och spela den typ av fotboll vi tränat på nu sen uppehållet tog slut och det är kul att se. Sen blir det lite ryckigt i och med småskador och byten.

Vi låter hela truppen spela och det släpptes även fram några yngre spelare som samtliga presterade mer än godkänt i sina inhopp.


Nu väntar en ny träningsvecka för damerna innan seriespelet drar igång till helgen igen. Enköping kommer på besök under lördagen och det hoppas damerna självklart att alla ni som läser också gör!

Sandvikens IF – Enköpings SK UK
Lördag den 4/8
Jernvallen, VM-arenan
Avspark 14:00


<< Tillbaka

Kommande matcher
Lör 2/3 14:00
Spelade matcher
 
 
MATCHBILJETTER/SÄSONGSKORT
HUVUDPARTNERS
GULDPARTNERS
FRAMTIDSSUPPORTER/RABATTER
SIF SHOP INTERSPORT
SIF SHOP RAVELLI
SOCIALA MEDIER