SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sandvikens IF
Fotboll

Sandvikens IF
4 - 1
Gefle IF FF
Sandvikens IF4 - 1Gefle IF FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 26 maj, 14:00
Plats:Jernvallen 5 VM-arenan konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000222041
Samling:12:00
Dam: Derbyseger för Sandviken inför storpublik
2018-05-26 18:52
Wilma Näslund, Vilde Öygard, Demi Pierre och Gloria Douglas delade på dagens målskytte.
Idag satte Stisse Åberg ord på dagens heta derby när han i GD skrev "Håll mina vingar en stund – för derbyhimlen var blå när Jernvallen blev rödvit"

Sandvikens IF – Gefle IF 4-1 (2-1)

 

1-0   Demi Pierre 18’

2-0   Wilma Näslund 36’

2-1Gefle IF (Josefine Blom)

3-1 Gloria Douglas 77’

4-1 Vilde Öygard 84’

 

                                                                    Hanna Sundin

Maria Danielzon Larsson – Therese Svensson – Wilma Englund – Johanna Engström

                                                                   Maja Hansson

                       Demi Pierre – Malin Markström – Wilma Näslund – Hayley Dowd

                                                                  Gloria Douglas

 

Byten

Demi Pierre – Vilde Öygard

Maria Danielzon Larsson – Nellie Johansson

Hayley Dowd – Jennica Modin

 

Till Sandvikens VM-arena tog sig idag 1006 åskådare och satte nytt publikrekord för damfotbollen i Gästrikland. Vilken fantastisk uppslutning och vilken glädje!


Det har snackats i veckor, i dagar och i timmar om denna drabbning de två gästrikelagen emellan. Nerverna och stämningen gick att ta på före matchen och två laddade lag kom till Jernvallen. Sol, värme och en klarblå himmel uppskattades av många åskådare men på planen var värmen något man gärna kunnat hoppat över.

 

Första halvlek

Det tar en stund att anpassa sig till båda lagens spel. För backlinjen att känna in sig i position och för forwards att känna hur högt de ska ligga. Inte idag. Det är 100% från start och tempot sätts direkt.

 

Efter ca 10 minuter har GIF ett anfall där de lyckas få ett skott utifrån på mål med bra kraft men Hanna är på bollen med fingerspetsarna och styr den över ribban. Sedan är det spel i båda riktningarna.

 

I ett anfallsförsök som resulterar i en frispark slår Therese Svensson in bollen överlångt. Sandvikens damer kommer däremot samlade i en klunga och Demi Pierre får in 1-0 målet bakom Gefles målvakt.

 

Ca 15 minuter senare så blir Hayley Dowd framspelad på vänsterkanten och flyttar med sig boll framåt. Wilma Näslund som löper med från centrala mittfältet får boll och utmanar backlinjen. Damernas tvåfotsdrottning gör inget fel och kommer ensam mot målvakten där hon kallt placerar in 2-0!

 

Demi Pierre lär kliva av efter en smäll mot huvudet, vi hoppas att det inte är någon större fara med henne.

 

Innan halvlek ska dock Gefle också få en chans  med resultat där det blir frispark och där Josefine Blom får in 2-1 målet på en släppt retur som ändå gör att det till halvlek går två lag med känslan av att det är liv i matchen.

 

Andra halvlek

 

Det är intensivt och varmt, tempot sjunker ganska snabbt och det blir inte längre ett spel efter backen utan bollarna studsar mellan fötter, knän och pannor.

I en situation i straffområdet när Gloria Douglas kommer drivandes med boll tas fötterna ifrån henne men dagens domare väljer att släppa händelsen. Ingen straff tilldelad.

 

Gefle IF tar över taktpinnen lite och börjar rulla i backlinjen. Det blir avslaget och det synts att värmen påverkar spelarna.

 

I 77e minuten ska dock rödvästarna markera att det spelas fotboll på deras hemmaarena och Hayley Dowd håller bort sin spelare vid straffområdslinjen så att Johanna Engström hinner komma upp i banan. Dowd släpper boll och Johanna bryter igenom ända nere vid kortlinjen för ett inspel som Gloria Douglas efter några om och men kan sätta in med ett kraftskott mitt i målet.

 

I 84e minuten punkterar Sandviken matchen helt och håller när Vilde Öygard får in 4-1 målet efter EB ordentlig kämparinsats. Både Vilde, bollen och GIF-spelare låg i målet.

 

Coach Marcus Larsson - ” jag är så sjukt jävla stolt över våra tjejer, de som spelade och de som är med i truppen har gjort det här tillsammans, nu får vi njuta någon dag och sedan får vi se fram mot semifinal på tisdag mot Hille och en ny träningsvecka.”


Nästa match för damerna i division 1 spelas fredag den 1/6 klockan 19.30 mot Bele Barkarby på Veddestavallen.

 

Nästa match för damerna spelas redan på tisdag den 29/5 i DM mot Hille. Matchstart klockan 19.00 på Hille IP. 


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
MATCHBILJETTER/SÄSONGSKORT
HUVUDPARTNERS
GULDPARTNERS
FRAMTIDSSUPPORTER/RABATTER
SIF SHOP INTERSPORT
SIF SHOP RAVELLI
SOCIALA MEDIER