Sandvikens IF
Fotboll

Herr: SIF föll mot VSK efter sen straff
2018-03-25 16:05
SIF föll med 0-1 i bortamatchen mot Västerås SK. Segermålet kom på straff i den 87e minuten.

Kalle Jansson, Melker Dahlqvist

Hemkomna från en veckas träningsläger i Spanien reste SIF till Västerås för att möta favoriten till seriesegern i Division 1 Norra, Västerås SK, på Solid Park Arena.

Som brukligt efter ett läger brukar det smyga sig in lite skador och sjukdomar i en trupp, och därför saknades Christoffer Aspgren och Rene Makondele tillsammans med sedan tidigare skadade Marcus Hägg. Senaste nyförvärvet Emil Bellander är ännu inte inte i matchdugligt skick och var inte heller han med i truppen. Däremot tillkom Olof Mård efter att ha missat matchen mot Falkenberg på grund av sjukdom.

Första halvlek
Västerås brukar gå ut och vara duktiga på att skapa dominans i sina matcher. Så också denna gången. Hemmalaget spelade i ett högre tempo än rödvästarna och var också fräna i närkampsspelet, där en tillåtande domare satte en hög nivå på matchen. SIF var i vanlig ordning välorganiserade och trots att det mesta spelet förlades på rödvästarnas planhalva var antalet heta chanser nere hos Tim Markström lätträknade.

Offensiven var sämre. SIF hade inte tillräcklig teknisk kvalité och slog bort för mycket bollar och det slutade ofta med att hemmalaget tog tillbaka bollen och pressade SIF till att mest få förlita sig på långa bollar mot anfallsduon Smajic och Alispahic.

Tack vare några bra ingripanden från Tim i målet kunde ändå SIF gå till halvtid med 0-0 och förhoppningen att matchen skulle öppna upp sig lite i andra halvlek.

Andra halvlek
Andra halvlek blev mycket riktigt öppnare, och SIF öppnade bättre än man spelat i den första halvleken. Det började öppna sig ytor på planen som inte fanns i första halvlek och känslan var att det skulle kunna skapas chanser.

Men det var inte en sån dag där teknik och samspel satt som det skulle, och SIF blev återigen tillbakatryckta av ett starkt VSK. Hemmalaget tog sig oftare in i straffområdet, och hade flera avslut som hade kunnat bli farliga men en ständigt välplacerad Markström räddade allt utan att behöva sträcka ut sina 199 cm.

Med cirka 15-20 minuter kvar svängde matchen aningen igen. SIF vred sig ur det starka VSK-greppet och matchen jämnade ut sig igen. Bortalaget skapade två bra lägen, men skotten från Koidan och Alispahic hamnade över målet och mitt på målvakten. Det började se ut som om matchen skulle sluta mållös.

Ett avgörande skulle dock komma, på ett snöpligt sätt. En andraboll efter hörna rinner ut i hörnet av straffområdet, och när Jimmy Hansson ska täcka inlägget slås bollen från nära håll in och bedöms träffa Hanssons arm. Domaren pekar på straffpunkten och den slås in pardonlöst av VSKs duktige mittfältare Jonas Hellgren.

SIF försöker lyfta upp spelet och få fram en sista chans men närmre än några fasta situationer kommer inte rödvästarna, utan VSK vinner med 1-0.

Det återstår nu bara två veckor till seriepremiären mot Umeå, och i nästa veckas genrep väntar en ny tuff match då spelskickliga Team TG väntar på neutral plan i Hudiksvall, mitt på påskaftons eftermiddag.