Sandvikens IF
Fotboll

Herr: Seger med 2-1 borta mot Skellefteå
2018-04-21 21:44
Sandvikens IF tog säsongens första trepoängare när man genom ett sent segermål av lagkapten Olof Mård bortaslog Skellefteå med 2-1.

Byten:

68’ Jimmy Hansson -> Rene Makondele

68’ Rasmus Eriksson -> Emil Bellander

Ej inbytta
: Elias Lindgren, Aram Abed, Samuel Persson, Kyria Kambusi, Melker Dahlqvist

Varningar SIF: Namir Alispahic, Gustav Thörn, Christoffer Aspgren

Sol och nästintill sommarvärme när truppen lämnade Sandviken. Strilande regn och några enstaka plusgrader när domare Ozan Camlibel blåste till spel på Electrolux Home Arena. Det var de bistra förutsättningarna som rådde när SIF gästade Skellefteå med målet att ta årets första trepoängare med sig på den långa bussresan hem till Sandviken.

Startelvan innehöll en förändring sen senast, veckans hattricksskytt Rasmus Eriksson startade på topp istället för Irhan Smajic, som på grund av skada utgick ur truppen.

Första halvlek

SIF startade med någon lovande framstöt på det regnsnabba konstgräset, men det blev hemmalaget Skellefteå som gjorde matchens första mål. En lång hörna mot bortre stolpen nickas av en Skellefteåspelare och en skymd Kalle Jansson kan bara parera bollen så returen går rakt fram. Tunge centertanken Leo Englund når högre än försvaret och trycker in 1-0 med pannan. Tung start.

SIF svarar rekordsnabbt. Direkt på den efterföljande avsparken slår Åberg en boll mot Alispahic som nicktouchar ut på vänsterkanten. Där kommer Jimmy Hansson i full fart och slår ett inlägg som en back touchar vidare till Slava Koidan. Slava tar sig skickligt förbi sin försvarare och avlossar den ukrainska högerkanonen någon meter utanför straffområdet. En perfekt liten styrning på en försvarare vrider bollen utom räckhåll för målvakten och Slavas första, men antagligen inte sista, mål i rödvitt är ett faktum.

Resten av halvleken är lite trögare, och vi kan inte räkna in särskilt många chanser. SIFs bästa läge får Namir Alispahic efter ett perfekt inlägg från Christoffer Aspgren, men Namir kan inte återupprepa nicktekniken från premiären i Umeå och bollen går över.

Andra halvlek

I den andra halvleken börjar SIF få till anfallsspelet mer. Man lyckas fler gånger än tidigare såra Skellefteå med passningar inne i deras mittfält och får flera bra lägen att attackera backlinjen. Vi saknar fortfarande viss skärpa och kvalitet i avgörande lägen, men känslan är att rödvästarna är det vassaste laget den här eftermiddagen.

Bakåt är det stängt, och framåt var många på väg att ropa hej när Rasmus Eriksson frispelas perfekt i djupet av Viktor Nordin, men Rasmus försök till lobb får inte tillräcklig höjd och målvakten räddar.

I den 68e minuten gör SIF ett dubbelbyte då Makondele (debut i SIF) och Bellander hoppar in. Båda inhopparna gör bra insatser. Makondele är lugnet själv med boll och är duktig på att dra på sig bevakning och sedan snabbt släppa bollen till en fri spelare, och Bellander får fast bollen på ett bra sätt längst upp vilket gör att SIF kan flytta upp och bitvis skapa tryck.

Nämnde Bellander är oerhört nära att avgöra matchen i den 87e minuten. En korthörna från Åberg till Nordin avslutas med att Viktor servar in bollen perfekt på Bellanders panna, men nicken som såg så perfekt ut smiter centimeter utanför stolpen.

SIF skulle ändå få sista ordet. Nordin, som verkligen hade tjänat ihop till en assistpoäng den här eftermiddagen, sätter in en jättebra frispark som lagkapten Olof Mård majestätiskt går till väders på och trycker in 1-2 i nättaket i den andra tilläggsminuten. Ett underbart mål med rödvita ögon, och det stabila försvaret låter inte Skellefteå komma nära Kalle efter det. Tre poäng in på kontot, vilket innebär att SIF nu har fem poäng på de inledande tre matcherna.

Precis som vanligt när vi spelare i norr så var C-M Umeå på plats och höll igång hela matchen på läktaren och fick applåder och kullerbyttor av laget efter slutsignalen. Guldstjärna till dig!

Nästa match spelas hemma på Jernvallen, söndag 29 april klockan 17.00 mot Sollentuna FK.