Sandvikens IF
Fotboll

Herr: Stark seger borta mot Assyriska
2018-06-04 07:27
SIF fick en drömstart borta mot Assyriska och ledde med 0-2 efter tio minuter. Efter en stark och disciplinerad insats kunde laget vända hem med tre poäng efter två mål av Jacob Hjelte och ett av Emil Bellander.

Varningar SIF: Gustav Thörn

Mitt i värmeböljan reste SIF till Södertälje för möte med formstarka Assyriska. Rödvästarna gjorde en förändring till den här matchen och frångick det 4-4-2 man spelat hittills under serien till förmån för ett 5-3-2/3-5-2 där nyförvärvet från Gefle IF Jacob Hjelte fick chansen på topp tillsammans med Emil Bellander. Även Jimmy Hansson var tillbaka i startelvan efter att ha missat de senaste två matcherna på grund av skada. Ut ur startelvan sedan senast var Samuel Persson och Rene Makondele.

Första halvlek
Matchbilden den här eftermiddagen skulle visa sig direkt. SIF prioriterade att försvara mitten och släppte ytorna framför sina egna wingbacks till Assyriska där deras offensiva ytterbackar, främst Stefan Batan till vänster, tilläts avancera och slå inlägg mot centertanken Alagie Sosseh som hela matchen gick tuffa kamper mot Molin och Thörn i straffområdet.

SIF fick en drömstart. En kantfrispark i den sjunde minuten slås in perfekt av Jonte Hellström och möts än mer perfekt med pannan av nye Jacob Hjelte som förlänger bollen otagbart in i den bortre burgaveln!

En succédebut för Hjelte redan där kan tyckas, men det skulle bli ännu bättre. Jimmy Hansson forsar igenom till vänster och slår ett inlägg mot bortre stolpen där Bellander gör knock out i luften på både målvakt och försvarare. Bollen dimper ner och Hjelte kastar sig fram och trycker in ännu en boll. Detta redan efter 11 minuter.

Efter målen är det mycket försvarsspel för SIF. Assyriska trummar på och har en stor skicklighet i sin teknik och passningsspel. Känslan var dock att SIF kunde styra hemmalaget dit man ville och det kommer sällan till mer än inläggsspel där Sandviken via ett uppoffrande spel är först på det mesta. Trots att Assyriska dominerar i bollinnehavet är det SIF som skapar halvlekens bästa målchans när Hjelte återigen snappar upp en andraboll i straffområdet men hans nick går centimeter över.

Andra halvlek
Assyriska skruvar lite på sina positioner till den andra halvleken och skjuter upp Batan ännu högre på vänsterkanten. SIF ligger kvar och fortsätter att försvara bra mot alla de inlägg som skickas in, här ska ett stort beröm riktas till mittbackarna Thörn, Molin och Hellström som vann nästan allt. Och när inlägg blev målvaktshöga eller när ett avslut slapp igenom så var Tim Markström lika tät som sin gamle lagkamrat Batans skägg.

Hussein Aly skapar Assyriskas bästa chans när han från ingenstans vräker iväg ett skott från 25 meter stenhårt i Tim Markströms ribba. Annars är det stabilt, och matchen punkteras i den 74e minuten då inbytte Marcus Hägg löper sig fri till höger och osjälviskt serverar Emil Bellander öppet mål vid bortre stolpen. Välförtjänt för Bellander som återigen gör en bra match och visar sitt värde för laget.

Tyvärr får SIF inte hålla nollan. Starke Alagie Sosseh tar sig för enda gången under 90 minuter loss från sin bevakning och via en klassaktion vänder han och klipper in reduceringen ur liten vinkel. Men närmre än så kommer inte Assyriska och SIF tar tre starka poäng med sig hem från Södertälje efter en insats där alla i laget ska ha beröm för sin arbetsmoral.

Nu gäller det att ladda om, redan på onsdag, nationaldagen, väntar hemmamatch mot Arameisk/Syrianska på Jernvallen klockan 17.00. Väl mött där.