Sandvikens IF
Fotboll

Herr: Kryss i Nyköping
2018-06-11 07:13
Sandvikens IF spelade 0-0 borta mot Nyköpings BIS i en match där ett väldigt bra försvarsspel lade grunden till årets första nolla bakåt. Framåt var SIF det laget som skapade chanserna och låg närmast segern.

Publik: 580

Elfte omgången av Norrettan och den femte matchen på fjorton dagar för Sandvikens IF. Med ett tätt matchande i ryggen och tillika årets första match på naturgräs väntade en tuff uppgift i form av Nyköping, som SIF traditionellt sett har haft svårt mot, framförallt på bortaplan.

Den annonserade startelvan var densamma som senast, men Tim Markström avbröt uppvärmningen med smärtor i höften så Kalle Jansson fick göra sig redo att hoppa in i målet, något han skulle göra med den äran.

Första halvlek
SIF visade åter upp det låga, superkompakta försvarsspelet som neutraliserade Assyriska för en vecka sedan, och till den här matchen fungerade defensiven ännu bättre. Frustrerade Nyköpingsspelare möttes av en för dagen mörkblå vägg så fort de kom in på offensiv planhalva och hemmalaget skulle bara komma till ett enda avslut på mål under 90 minuter.

Det var en match som gick i relativt lågt tempo. Nyköping hade varken fart eller fantasi för att dyrka upp SIF, utan istället var det bortalaget som skulle skapa i princip allt i målchansväg den här eftermiddagen. Den kanske allra bästa kom först, efter 17 minuter, när Jacob Hjelte dukade upp för Slava Koidan med en smart Dennis Bergkamp-vrickning men Slavas stenhårda närskott susade utanför den bortre stolpen. Några minuter senare kommer Hjelte fri efter att bollen gått på en kombination på vänstersidan men får se sitt avslut blockas av en back i sista stund.

Resten av halvleken kontrolleras till fullo av SIF, som dock skulle behövt lite mer precision och kyla när man hade lägen framåt. Nu tog man några förhastade beslut och skott från långt håll när man kunde ha hållit i bollen och fått ännu bättre lägen.

Andra halvlek
Nyköping kommer ut med lite nytt mod i den andra halvleken och skjuter upp sina positioner. SIF tvingas lite längre ner i banan men det butiken är fortfarande lika stängd, Kalle Jansson kan med pondus dirigera sitt försvar men behöver inte agera en enda gång.

Emil Bellander får första läget framåt när Koidan och York snyggt sätter upp en kontring men Bellander får ingen fart i avslutet och målvakten kan rädda.

En för dagen duktig York Rafael byts ut i den 67e minuten mot Rene Makondele och Makondele blev en injektion för SIF när han med flera bra aktioner låg bakom målchanser.

Mitt i halvleken gör SIF mål när Bellander krutar in en andraboll på volley i straffområdet, men Koidan bedöms ha varit högt uppe med sulan i momentet innan så målet döms bort. Båda lagen viftar på varsin straff, för bissarna när den osynlige skyttekungen Kouakou tas om hand av Gustav Thörn och för rödvästarna när Koidans frispark ser ut att täckas till hörna av en arm. Då inga av besluten medförde djupare protester från spelarna närmast bollen utgår vi från att domaren dömde rätt på båda.

Matchen öppnar upp sig lite, inte SIFs defensiv men väl Nyköpings, och SIF får mer och fler offensiva ytor. Jimmy Hansson skrämde slag på Rosvalla och skrek ut sitt hat mot naturgräs när en uppstickande tuva hindrade honom från att pricka en helt ren Hjeltes panna framför mål och istället höll på att lura målvakten med en boll som tog i ovansidan av ribban. Inbytte Marcus Hägg löpte rätt igenom hela Nyköping och var en bättre bollträff från ännu ett succéinhopp, och samme Hägg rånades av hemmaförsvararen Lennart Johansson på ett klockrent friläge när denne kanonbröt en fin stickare från Makondele.

Det blir inga mål, 0-0 i en match som chansmässigt definitivt tillhörde SIF. Det finns fortfarande mycket att utveckla, framförallt i det offensiva, men det här var en väldigt stark laginsats i en tuff match.

Nu väntar en välbehövlig hel träningsvecka och lite matchledigt innan vi på söndag tar emot vårens succélag Carlstad United med Jernvallenfavoriten John Junior i toppslag.

Tack till de supportrar som gjort resan till Nyköping, ni är grymma!