Sandvikens IF
Fotboll

Herr: Klar förlust mot Carlstad
2018-06-18 07:06
Gästande Carlstad tog en tidig ledning och kontrollerade efter det matchen på Jernvallen där SIF åkte på en förlust med klara 0-3 mot ett skickligt bortalag.

Publik: 487

Mitt i den nyanlända VM-bubblan gick Sandvikens IF ut till match på Jernvallen mot serietvåan Carlstad United. Hemmalaget gjorde två förändringar i elvan sedan sist då skadade Jimmy Hansson och sjuke Emil Bellander utgick och in kom Samuel Persson och Marcus Hägg.

Första halvlek
Efter att SIF försökt med några pigga genombrottsförsök på genom York Rafael till vänster så var det bortalaget Carlstad som skulle få ett tidigt mål. En kort hörna rullas snett bakåt utanför straffområdet. En taktisk screen som domaren missar hindrar SIFs spelare från att komma i press och Oscar Lander skjuter ett lågt skott mot bortre stolpen som Kalle Jansson är på, men inte når. Drömstart för gästerna.

Carlstad kan sedan spela med ett stort tålamod och anförda av bröderna Eric och André Jernberg på mittfältet kan man med full kontroll flytta bollen fram och tillbaka över planen. SIF får slita och Carlstad får en matchbild de trivs med. De gånger SIF bryter fram är det på kanterna, centralt stängde Carlstad till bra.

John Junior fick välförtjänta applåder under lineupen, och i den 17e minuten visade han tyvärr upp några av de egenskaper som gjorde honom så populär på Jernvallen. Efter att SIF varit uppe i ett anfall kontrar Carlstad blixtsnabbt och det avslutas med att John kombinationsspelar centralt med en anfallskollega och skjuter 0-2 med ett bra skott intill den vänstra stolpen.

Under resten av halvleken har SIF svårt att komma åt Carlstad som kan spela avslappnat. Gästerna har även ett skott i insidan av stolpen men som tur är går inte bollen in den gången.

Andra halvlek
I början av den andra halvlek lyfter SIF upp spelet och försöker sätta högre press på Carlstad. Det ger också resultat i form av lite bollvinster och att man tvingar Carlstad att slå ifrån sig några gånger. Det ger dock inte utdelning i form av mål, och sakta men säkert finner Carlstad återigen sitt lugn med bollen då man är duktiga på att locka in SIF i press och sen allt som oftast hittar en ledig spelare i nästa yta.

SIF skapar några chanser där Jonathan Hellström kanske får den allra bästa när han efter en andraboll på en fast situation dundrar på en halvvolley vid bortre stolpen och tvingar målvakten till en kvalificerad räddning

I mitten av halvleken gör rödvästarna ett dybbelbyte där Makondele och Nordin byter av York och Koidan. Framförallt Nordin gör ett piggt inhopp och ligger bakom flera bra intentioner i anfallsspelet, men det är inget som når hela vägen fram.

Istället får Carlstad sätta ännu en boll i slutminuten då ett totalt misslyckat skott blir till en perfekt passning för inhopparen Linus Almqvist som inne i straffområdet placerar in 0-3.

Tungt, tungt. Det är bara att gratulera Carlstad och erkänna att det för dagen bästa laget vann. Nästa match nu är jubileumsmatchen mot Djurgården på onsdag innan det är dags att ta en långresa till Umeå under midsommarhelgen för mött med Team TG.