Fotboll

Herr : SIF klara för DM-final
2019-05-22 09:48
Melker dahlqvist öppnade målskyttet och gjorde oxå sitt första A-lagsmål. Grattis!

SIF vann semifinalen i DM borta mot Brynäs IF på Måsberget med klara 5-0 efter ledning 1-0 i paus. Matchen spelades på en något ojämn gräsplan vilket innebar en del tekniska fel i matchens inledning.  När spelarna kommit underfund med underlaget var det sedan inget snack om saken och målchanserna för SIF kom med jämna mellanrum under resten av matchen.

Nollan spräcktes  efter en dryg halvtimme av en av de sju nya i startelvan sedan matchen i lördags när Melker Dahlqvist nickade in Christoffer Aspgrens inlägg från vänsterkanten.

I den andra halvleken svarade sedan Rasmus Eriksson först för två mål innan hans ersättare Naeem Mohammed avslutade med att även han göra två mål. Totalt en bra och fokuserad prestation av laget där alla spelare förtjänar ett bra betyg.

I DM-finalen väntar nu ett lokalderby mot SAIK  där vinnarna är kvalificerade som Gästriklands representant i Svenska cupen. Lottningen av den första omgången av cupen är klar och där väntar division 2 laget IFK Mora som har vunnit Dalarnas kval. Laget med lägst divisionstillhörighet spelar hemma vilket innebär att om SIF vinner DM finalen väntar bortamatch medan det för SAIK blir hemmamatch.

Speldatum för DM finalen är ännu inte bestämt.

SIF:s lag: Kalle Jansson – Samuel Persson, Samuel Gussman, Olof Mård, Christoffer Aspgren–  Melker Dahlqvist (Samuel Naiwo 70), Emil Engqvist, Yannick Mukunzi (Rasmus Lindgren 70), Moonga Simba –  Jacob Hjelte, Rasmus Eriksson (Naeem Mohammed 70) Ej spelande ersättare:, Tim Markström och Leo Englund

Målen: 32:a 0-1 Melker Dahlqvist 51:a 0-2 Rasmus Eriksson  58:e 0-3 Eriksson 75:e 0-4 Naeem Mohammed 85:e 0-5 Naeem Mohammed

Varnimg: Olof Mård