Fotboll

Herr: Förlust i Norrköping
2019-06-01 11:59
Uppvärmning i Norrköping inför matchen mot Sylvia. Foto Tomas karlsson
Det blev förlust för SIF när laget gästade Östgötaporten och IF Sylvia. Trots ledning med 1-0 i paus blev det förlust  med 4-1.

SIF hade en jobbig start på matchen där problemen dels låg i att laget hade svårt att komma ur den första tredjedelen när man vunnit bollen samt att kontringsspelet för ofta bestod av attacker med få spelare involverade.

Trots en tuff start spelmässigt var det SIF som hade matchens första heta chanser då Leo Englund på högersidan först kom igenom på högersidan men ur dålig vinkel lyfte bollen utanför innan Moonga Simba sköt över i ett bra läge efter hörna.

Efter en dryg halvtimme tog också SIF ledningen genom Leo Englund som först plockade ner ett inlägg från Samuel Persson och sedan i straffområdet åter ur dålig vinkel sköt hårt över huvudet på hemmamålvakten.

Sylvia hade sedan innan paus två bra lägen som blockades av försvarare och räddades av Tim Markström i målet.  SIF hade ytterligare ett bra läge då Leo Englund skaffade sig fritt skottläge från 16 meter men skottet räddades av målvakten.

Den andra halvleken började med en jättechans i straffområdet för Leo Englund men bara  i minuten efter i matchen 50:e minut kvitterade hemmalaget på ett närskott i straffområdet. Målet var början på en tung halvlek för SIF som i 59:e minuten hamnade i underläge efter att en passning gått rakt igenom mittfältet och backlinjen och friställt Niklas Söderberg som chippade över utrusande Markström. Strax efter målet hade Leo Englund ett bra läge att kvittera men skottet från vänsterinnerposition styrdes till hörna. I stället var det hemmalaget som i den 74:e minuten gjorde 3-1 efter att några situationer i SIF:s straffområde gått till hemmalagets fördel och Antonio Badhke nickat in bollen från nära håll vid Tims högra stolpe. Hemmalagets Pontus Almqvist avslutade sedan målskyttet med att göra 4-1 i den 84:e minuten då han frispelad centralt rundade utrusande  Tim och rullade in matchens sista mål.

SIF får ta nya tag då det redan på söndag är dags för en ny bortamatch då laget åker till Solna och Skytteholms IP för att möta Vasalunds IF. Matchen har avspark kl 17.00.

SIF:s lag: Tim Markström – Samuel Persson, Samuel Gussman, Olof Mård, Jimmy Hansson –  Naeem Mohammed ( emil Engqvist 75), Rasmus Lindgren, Yannick Mukunzi, Moonga Simba (Christoffer Aspgren 75)   –  Jacob Hjelte (Rasmus Eriksson 69), Leo Englund  Ej spelande ersättare: Kalle Janssonoch Melker Dahlqvist

32:a 0-1 Leo Englund  50:e 1-1 Felix Bengtsson 59:e 2-1 Niklas Söderberg 74:e 3-1 Antonio Badhke 84:e 4-1 Pontus Almqvist

Varnimg: Leo Englund