Sandvikens IF
Fotboll

Herr: Förlust mot Karlstad BK efter sent mål
2019-06-23 20:58
Sandvikens IF föll snöpligt mot Karlstad BK som gjorde 1-2 på en kontring i 94e matchminuten, strax innan domaren blåste av matchen.

Det var en mycket jämn tillställning lagen emellan. Efter bara 16 minuter gjorde Selmani 0-1 åt Karlstad BK. Sandvikens IF svarade dock omgående. Ett fint kombinationsspel avslutades av Leo Englund med en boll i nätet i den 17e matchminuten.

Rödvästarna hade flera perioder med bra passningsspel och gjorde det även bra i försvarsspelet, det räckte dessvärre inte till hela vägen. Karlstad BK gör 1-2 i ett läge där det är en skadad spelare på plan och vi är lite utspridda och i en sån här jämn match kan sådant vara direkt avgörande, förklarar coach Olsson.

Förlusten kommer i ett tufft läge för truppen. Inför dagens match var Olof Mård och Rasmus Lindgren avstängda efter att ha fått sina tredje varningar medan Jacob Hjelte skadade låret på onsdagsträningen. Trots det vill tränare Pelle Olsson fokusera på de positiva bitarna, även om han medger att det blev ett tråkigt resultat sett till matchbilden.

”Vi hade ett vassare anfall än vad vi har haft de senaste veckorna och det var mycket kvalité i det egna anfallsspelet. Vi möter ett skickligt lag som hugger på de chanser som ges. Vi visar styrka och målmedvetenhet direkt efter Karlstads första mål. Adam Groundstroem kommer in och gör det väldigt bra, Emil Engkvist likaså.”

Vi skakar av oss förlusten, även om det svider att förlora. Vi gör en analys som alltid och fokuserar på att genomföra en så bra träningsvecka som möjligt inför matchen mot UFC på lördag.