Fotboll

Herr: Delad pott i Umeå
2019-08-26 09:44
Det blev en händelserik och jämn match mellan SIF och TeamTG FF på Umeå Energi Arena.

Hemmalaget inledde matchen starkast med ledningsmål i matchminut 19 uppföljt av ännu ett mål i 27e. Uppförsbacke för SIF som svarade med ett reduceringsmål i 36e via Rasmus Lindgren. Team TG behöll dock pressen på rödvästarna och utökade sin ledning till 3-1 i första halvlek.

-Vi var framförallt i den första halvleken inte tillräckligt intensiva och tydliga i vårt försvarsspel vilket gav tre baklängesmål, menar tränare Pelle Olsson.

SIF kom ut starkt i andra halvlek och Bellander, som varit borta från spel på grund av en fotskada som han ådrog sig i derbyt mot Gefle IF visade prov på den fina målformen. Reducering och 3-2 med 40 minuter kvar att spela i matchen. Rödvästarna visade fortsatt beslutsamhet och fick utdelning för det. I 75e tilldelades SIF straffspark som Naeem Mohammed förvaltade på bästa sätt genom att kvittera till 3-3. Trots flera goda intentioner av bortalaget och en utvisad spelare för Team TG FF lyckades inte SIF vända på matchen och det blev således delad pott i seriens 20e spelomgång

-Vi har spelat väldigt bra försvarsspel under en längre tid men inget går av sig själv i fotboll och ibland kan det bli så att man tappar fokus och idag straffade det oss. Det tidiga reduceringsmålet i andra halvlek gav ny energi och vi hade ett bra tryck men vi blev något slarviga efter kvitteringen. Nu tog vi en poäng trots det svåra läget och det är en tredjedel kvar av serien så det är bara att jobba på och se till att vi kommer maximalt förberedda inför nästa helgs match mot Umeå FC, summerar Olsson.