Fotboll

Herr: Hemmaförlust mot Nyköpings BIS
2019-10-19 18:05
Foto Elin Nord.

Det var en hel del gruff och tuffa närkamper när SIF tog emot Nyköpings BIS på hemmaplan. Matchen bjöd på en del gula kort, en straff och ett rött kort som reducerade SIF till tio man i matchens slutskede.

Första halvlek var en relativt jämn tillställning med vardera målchans åt respektive håll. Nyköping tog vara på sin i matchminut 8 och kunde ta ledningen med 0-1. SIF var väldigt nära en kvittering efter fint förarbete av Bellander som spelade bollen till Englund som sköt bollen strax utanför målvaktens vänstra stolprot.

Dagens tillställning på Jernvallen var på förhand en måstematch för Nyköpings del, en vinst för bortalaget skulle i princip säkra kontraktet i division 1 norra. De spelade också med en intensitet som allteftersom matchen fortskred, smittade av sig på motsatt sida av planen.

- Jag tycker att första halvlek är relativt jämn. De gör mål på sin chans, vi är nära men missar vår chans, menar tränare Pelle Olsson.

Nyköping tilldelades straff i andra halvlek och kunde utöka sin ledning till 0-2 i 52’. Sandviken tryckte dock tillbaka och spelade upp sig i andra halvlek. Forceringen gav också utdelning när Engqvist kunde reducera till 1-2 i 71’ . Det såg ut och kändes som att hemmalaget skulle kunna vända matchen till sin fördel, något de gjort flertal gånger denna säsong. Det slutade dock med en kalldusch när Nyköping kort efter SIFs reducering satte 1-3 i matchminut 76. Om Nyköpings målövertag i matchens slutskede var svårt att överkomma så hjälptes inte rödvästarna av det röda kort som utdömdes till Naeem Mohammed efter en feltajmad satsning. SIF hade av förklarliga skäl svårt att kämpa sig tillbaka och matchen slutade med förlust, 1-3.

- De [Nyköping] gör i princip mål varje gång de är i vårt straffområde, på de två målchanser som de har i andra halvlek gör dem mål. Det känns såklart tufft för oss. Efter utvisningen blir det svårt. Det ska nämnas att Farhad Hosseini gör en bra debut som vänsterback. Koidan gör ett bra inhopp. Det är extremt många spelare borta nu [på grund av skador/sjukdom] och vi hoppas så klart få tillbaka spelare till nästa match, summerar Olsson.

Nästa omgång ställs SIF mot Carlstad United BK på bortaplan. Matchen spelas söndag den 27 oktober med tid för avspark klockan 16.00