Fotboll

Herr: Kryss i säsongspemiären
2021-01-30 16:01
Kabuye rullar in kvitteringen
Första matchen för säsongen spelades på ett kylslaget Domnarsvallen mot IK Brage där båda lagen som brukligt den här tiden på säsongen luftade alla spelare som var med till matchen. Matchen slutade 1-1 och vi fick se många nya spelare på planen i rödvitt.
Första halvlek spelade SIF med en startelva med inte mindre än sex nya-/provspelare på planen och började bra med ett stort bollinnehav och snabba återvinningar första 20 minuterna. Inga riktiga målchanser skapades och Brage tog sedan över mer och mer och tog även ledningen efter ca 30 min.
Brage skapar fler bra chanser men Wennergrund gör några riktigt bra räddningar och 1-0 står sig till paus.

I halvtid gjordes sex byten och redan efter 2 min kunde Calvin Kabuye fånga upp en hemåtpassning i Brage och rulla in 1-1. Några minuter senare var samme Kabuye framme igen men träffade stolpen. SIF pressar högt och har åter en stor del av spelet. Brage jämnar åter ut spelet i mitten på halvleken men denna gång tar de inte över utan spelet är ganska jämnt med fördel SIF i bollinnehav. I 85:e träffar Springfeldt ribban med nick efter fint inlägg från Dahlqvist.
En bra första match av rödvästarna slutar 1-1 och många spelare har nu fått kickat igång säsongen.

- En bra första match där det viktigaste var att alla som var med fick spela och känna lite på hur vi tänker oss att agera. Många nya spelare som inte spelat stort med varandra tidigare så svårt att få till spelet såklart men vi är nöjda. Viktigaste är ju att vi får en match i benen och inga skador, säger Falk i bussen hem.