Fotboll

Herr: Storseger i genrepet
2022-03-26 21:25

Det blev storseger i genrepet mot Dalkurd.

Vi vann med 3-0 efter en urladdning i andra halvlek, och i och med detta har vi gått igenom hela försäsongen ytan en förlust.

Försäsongen för herrarna avslutades med genrep borta mot superettanlaget Dalkurd under lördagen. Och vilken match det blev.

Vi hade flera chanser redan under första halvlek men det dröjde några minuter in i andra halvlek innan första målet kom. Därefter dröjde det bara en minut innan tvåan kom och sedan satte Zack Lindgren trean på en hörna med kvarten kvar.

Storseger mot ett lag från Superettan, men assisterande tränare Eldar Abdulic svävar inte iväg.

- Vi gör en bra match där alla spelare jobbar hårt och ödmjukt från början till slut. Det är inte enkelt att vinna på Studenternas mot Dalkurd med 3-0 och vi är givetvis glada när vi vinner fotbollsmatcher.
- Det är dock bara en träningsmatch och det viktigaste för oss i den här delen av säsongen är att vi ser utveckling av vårt spel varje dag. Träningsmatchen och resultatet mot Dalkurd kommer inte påverka vår process och planering för kommande vecka speciellt mycket, utan vi vill arbeta metodiskt för ständig utveckling.

Segern innebär att vi går igenom hela försäsongen utan en enda förlust. Sex segrar och två oavgjorda är facit.

Nästa match är seriepremiären borta mot Örebro Syrianska på lördag om en vecka.

Så startade SIF: Hannes Sveijer, Gustav Thörn, Zack Lindgren, Niclas Håkansson, Jonathan Tesfay, Daniel Söderberg, Jabir Abdihakim Ali, Danilo Al-Saed, John Junior Igbarumah, Jimmy Hansson, Kofi Asare.

Avbytare: Tobias Wennergrund, Pontus Norrby, Noa Ersa Engberg, Isak Bråholm, Lukas Hiltunen, Martin Springfeldt, Sadat Abubakari, Ruben Martin, Isac Lindholm.