Fotboll

Herr: Stark seger i Umeå
2022-10-02 20:07

Herrarna tog en mycket stark och viktig seger borta mot Umeå FC under lördagen.

Detta efter en gnistrande första halvlek med mängder av målchanser, och en andra där hemmalaget växlade upp.

Mot HTFF vann vi genom ett sent straffavgörande, mot Haninge blev det en bländande 7-0-seger, och mot Umeå under lördagen handlade det om att försvara en skör ledning hela vägen in i mål.

Vårt herrlag har fixat segrar på vitt skilda sätt de tre senaste omgångarna, och alla har varit precis lika härliga.

Den här gången tog vi ledningen genom John Junior Igbarumah redan efter elva minuter (hans femte på två matcher) och att ledningen bara var med ett mål i halvtid kändes märkligt med tanke på de mängder av chanser vi skapat.

I andra halvlek är matchbilden klart jämnare och Umeå kvitterar också efter drygt 50 minuter. Då var det mycket lämpligt att Jonathan Tesfay bestämde sig för att göra

säsongens första mål med en riktig kanon bara några minuter senare för att åter ge oss ledningen.

Därefter tog hemmalaget över allt mer och vi fick fokusera  på att försvara ledningen. Ännu mer så efter att Daniel Söderberg fick direkt rött kort i matchminut 82.

Men hela laget, och kanske framförallt säsongsdebuterande Wennergrund i målet, gjorde en stark avslutning i försvaret och i stället för 2-2 kunde Naeem Mohammed avgöra till 3-1 i den åttonde tilläggsminuten.

Nervöst? Nä, inte om man frågar tränare Eldar Abdulic.

Grabbarna visar upp en otrolig inställning och jag är övertygad om att vi hade kunnat spela många minuter till med en spelare mindre utan att släppa in ett mål.

Så här kommenterar Eldar matchen i sin helhet:

- Jag tycker att vi gör en okej första halvlek där vi kanske ska göra något mål till. Vi har ett bra passningsspel och skapar många målchanser.

- I andra halvlek blir vi ofrivilligt passivare. Vi ville hålla det kompaktare för att inte bjuda på ytor bakom och inuti oss men samtidigt vara aggressiva, men lyckades inte riktigt där. När det röda kortet på Danne kom så var det bara att jobba för poängen.

Fem omgångar återstår, härnäst FC Stockholm hemma på lördag.