Fotboll

Cupseger!
2018-02-13 11:26
Glada tjejer efter en kanonturnering!

Ja det blev till slut en cupseger efter några riktigt tuffa matcher både på lördagen och söndagen.

Vi hamnade bland annat i samma grupp som Rimbo som tog hem B-slutspelet rätt så enkelt.

Under lördagen startade vi med uppställningen 2-3-1 men efter matchen mot Stuvsta (förlust med 5-2) så kände både jag och min kollega "Markan" att vi inte riktigt var på plats, kändes nästan som att vi var nöjd med att vi vann mot Film med 2-0 och 27-3(!!!!) i avslut mot mål.

Rimbo stod för motståndet i sista matchen och den slutade  4-1 efter att vi bytt uppställning till 3-1-2 och man-man försvar.

Det vi visar upp i den matchen är ett helt annat lag än det jag fick såda i matchen mot Stuvsta, stor eloge till tjejerna som verkligen klev fram och visade sina goda kunskaper som fotbollsspelare och som lagspelare.

Vi blev tvåa i gruppen efter Stuvsta och fick spela åttondelsfinal mot ännu en seriekollega, Bälinge. (Rimbo kommer också spela div1 tillsammans med oss).

Bälinge är ett fantastiskt bra fotbollslag men som även dem verkade ha svårt mot vårat sätt att spela, vi vann matchen efter straffar och avancerade mot kvartsfinal.

Kvartsfinalmotståndet blev Stuvsta och chans till revanch.

Och som vi tog den, vi hamnade tidigt i underläge med 1-0 efter lite trassel men på nått sätt så tar vi oss till straffar efter en ruskig kanon av Therese Svensson med en minut kvar att spela.

Den moralen som vi visade upp i den matchen har man bara sett på film, jag är ärlig och säger att jag var knäppt tyst under hela matchen och stod nästa bara och flinade hela matchen för jag var så glad och se inställningen hos tjejerna, grymt jobb!

Vi vann även den på straffar och fick möta Hille i semifinal.

Det ska tilläggas att Stuvsta faktiskt blev väldigt tillbakatryckta sista 10 minuterna där de skjuter upp bollen i taket mer än bollen är i spel...

Semifinalen började nervöst, märktes att vi nu spelade vår tredje match på 2,5 timme och vi blev lite tagen på sängen när de inte satte press utan låg och bevakade ytan framför våra forwards vilket gjorde att vi fick äga bollen lite mer i den här matchen.

Vi vinner semifinalen med 2-0 efter en väldigt tuff match där vi mötte ett lag som jag tror kan gå långt i div 2 i år.

Final!!!

Ja vi hamnade i final som vi bara kunde drömma om efter matchen mot Stuvsta på lördagen.

Vilken grej!

Motståndet blev ett lag som sopat banan av alla lag i cupen, Täby.

Ett Täby som vi hört siktar på att vinna Division 1 Södra Svealand nu i år.

Vi kände väl att de hade en spelare att hålla koll på, hon höll sig väldigt centralt vilket gjorde att vi bestämde oss för att spela 3-2-1 för att stänga ytan centralt, och även det lyckades väl helt suveränt.

Vet inte hur skottstatistiken slutade men det kändes aldrig som att vi behövde vara oroliga.

Vi vinner med 2-0 och vi grejade den här cupsegern TILLSAMMANS!

Så starkt!

Nu går vi in i en tuffare period utav vår träningsfas och kör på ordentligt fram till lägret på Åland 22/3.

En månad med stenhård träning känns som vi är värda nu efter 2 cupsegrar på 2 försök!

Välkommen ner och titta på våra träningar och matcher under våren!