Sandvikens IF
Fotboll

3-0 seger i sista träningsmatchen
2018-04-07 22:17

Tillbaka hemma på Jernvallen fick damerna chansen att rätta till de sista delarna inför seriepremiären. Idag var resultat till rödvästarnas fördel och mötet med Tierps IF slutade 3–0.

Första halvlek

När matchen blåses igång på Jernvallen under lördagen är det Tierp som väljer att ta taktpinnen och pressar hem Sandvikens damer. Det tar däremot inte mer än 10 minuter innan Sandviken tagit tillbaka kontrollen och kan spela fram Demi Pierre som snubblar in bollen i mål. En situation som ser ut att resultera i en straff då fötterna sparkas undan på Demi men hon lyckas ändå få iväg bollen in i mål innan dagens domare hunnit blåst för straff och 1–0 var ett faktum.

Efter ca 20 minuters spel hamnar en utav Tierps spelare i en situation där hon olyckligtvis lär bäras av och lämna planen.

Demi får i den 23 minuten en ribbträff innan Therese Svensson i matchminut 25 lägger upp bollen för en frispark och curlar in den i krysset. Som vanligt hörs det sägas på läktaren efter den träffen.

Efter Sandvikens andra mål börjar ändå de små misstagen rulla in, felslagna passningar från hemmalaget resulterar i chanser för Tierps IF och med ett spel som inte har längre än 2 meter mellan passningarna skapar Sandviken taskiga situationer för varandra.

Trots detta lyckas rödvästarna med Wilma Näslund i spetsen spela fram Gloria Douglas som kan sätta in 3 – 0 i den 40onde minuten.

Innan matchen går till halvlek får Therese Svensson ett till frisparksläge men sätter den precis utanför ramen.

Andra halvlek

Bollen spelas igång och når Gloria Douglas med bara några få touch. Hon förflyttar bollen flertalet gånger i sidled förbi både en, två, tre och fyra spelare innan hon kommer till ett avslut. Tyvärr utanför mål.

Det slutar inte där. Demi Pierre fortsätter i samma kaliber och blir framspelad helt ensam men även det skottet hamnar utanför.

Wilma Englund och Therese Svensson jobbar stabilt tillsammans i backlinjen och eliminerar alla försök till framfart för Tierps IF. Efter ett försök av Tierp får Wilma Englund tag i bollen och skickar upp den till Gloria Douglas åter igen som får till ett avslut i burgavelns utsida.

Från och med 60onde minuten fortsätter rödvästarna trycka på och Demi Pierre kommer ensam mot målvakten som räddar, Malin Markström jobbar sig lös högt upp i plan och kommer även hon på avslut, likaså Emelie Lindmark som både krigar till sig bollen och som får den framspelad till sig. En crossboll från Therese Svensson når ända fram till Wilma Näslund som kommer ensam mot målvakten men inte heller hon lyckas få med den in i målet.

Den sista farliga målchansen som kommer för Sandvikens damerna kommer sent när Malin Markström vinner bollen och spelar fram Vilde Öygard. Hon lika ensam som Wilma Näslund tidigare men resultatet var redan satt sedan första halvlek och bollen gick ännu en gång utanför målet.

Med 22 avslut för rödvästarna under dagens match var tre stycken effektiva nog att resultera i mål och nästa gång är det med ännu mer allvar spel för poäng i seriens första match.

Nästa match för damerna spelas mot Enköpings SK UK på Korsängens konstgräs och är seriepremiären i Division 1 norra Svealand. Lördag den 14 april, matchstart 15.00!
Matchen går att följa via våra sociala medier.