Fanny Östergård > Vilde Öygard

Ebba Axelsson > Maria Laschka

Wilma Johansson > Brooke Murphy

Emmi Engelaar > Nellie Johansson

Till ett fint naturgräs på Gamlis IP kommer damerna en perfekt lördag. Gräset är grönt och himlen är blå och damerna ska göra allt för att få matchen att bli röd.

Det finns inga dåliga förutsättningar vilket betyder att det enda som kommer avgöra denna kamp är rödvästarnas inställning och attityd på planen.

Första halvlek

En tuff start med ett bra tryck från GUSK resulterar i 10e minuten i ett öppet skott från yttre straffområdslinjen som går stenhårt in i ena gaveln. 1-0 GUSK.

Damerna som idag formaterat sig 3-4-1-2 har svårt att hitta positionerna och GUSK ser större ut fysiskt än rödvästarna.

Damernas första chans kommer i 25e minuten när Wilma Näslund får ett inspel utanför straffområdet och skjuter precis över ribban. Det är svårt för sandvikarna att låsa fast högre upp i plan och det känns allmänt ostrukturerat. Janina Mähler och Vilde Öygard byter position för att öka effektiviteten.

I 34e minuten efter en periods spel på mittplan uppstår en tilltrasslad situation i röda straffområdet, damerna får inte bort bollen och GUSK sätter dit 2-0 när bollen dyker ner bakom Hanna Sundin i målet.

Efter 40 min formaterar Coach Larsson om till 4-4-2 och flyttar Vilde Öygard tillsammans med Nellie Johansson på ytterbacken med Klara Spångberg och Wilma Englund.

Janina Mähler spelar på mitten med Wilma Näslund, Maja Hansson och Maria Laschka. Gloria Douglas och Brooke Murphy flyttar ihop på forward.

Dubbla skador på Uppsalas trupp tvingar dem till två byten vid två tillfällen i första halvlek.

Andra halvlek

Vilde Öygard kliver av och ersätts av Fanny Östergård i halvlek. Båda lagen är klara långt innan domarna kommer ut och det blir en lång väntan innan matchen kan blåsas igång igen.

Den nya formationen ger ett nytt spel och rödvästarna börjar trycka på med spel på båda kanterna. Skillnaden synts redan efter 5 minuters spel.

Efter 56 minuter kommer GUSK till ett anfall efter en frispark på mittplan. Yttermittfältaren slår in ett inlägg efter backen från vänster och rödvästarna står på hälarna. En kvick gul GUSK spelare sticker fram framför backen och lägger i 3-0.

Hanna blir liggandes kvar på plan efter en kollision med en GUSK spelare och håller sig för huvudet. Verkar okej efter en koll men får kylas efter matchen.

4-0 kommer i 82a minuten men matchen känns punkterad långt innan dess. Rödvästarna sliter men individuellt och det lönar sig inte idag. Många olika formationer som inte ger resultat och det är ett knäpptyst omklädningsrum varje spelare kommer till efteråt.

Damerna laddar om och tar lärdom av GUSK:s spelvändningar och långbollar som sitter rätt placerade idag. En välspelad match från deras sida.