SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Sandvikens IF P-2009

 

 

Göransson Cup 2020
2020-01-25 20:23
Göransson Cup 2020
Då är Göransson cup 2020 över för vår del. 

Fyra matcher är spelade och det finns massor att ta med sig ifrån denna helg för både spelare och oss ledare. 

Av dom fyra matcher som vi spelade så blandar vi bra prestationer med lite mindre bra vilket är naturligt för barn i denna ålder. 
Vi gör två matcher som vi ledare är väldigt nöjda med och det är matcherna mot Skiljebo och Irsta. Vi använder oss av många saker som vi tränat på och vi utnyttjar samtliga spelare som finns på planen. 
Dom två andra matcherna blir vi lite stirriga i och agerar för ofta som ensamma individer och utnyttjar inte varandra. 
Vi fastnar ofta med blicken på bollen och glömmer bort att det finns motståndare som vill ha den bollen, dvs bolltittande. 
Men i våra bästa stunder visar vi verkligen upp vilket duktigt lag detta är och vilka bra spelare som finns i denna grupp. 

Vi måste dock vara ödmjuka med att vi har spelat väldigt få matcher inomhus och det skiljer sig en hel del jämfört med att spela utomhus. 

Jag vill lyfta fram hur spelarna är på och vid sidan av planen. Vi upplever inga bekymmer alls (förutom lite tider, material och att lyssna ibland). Dom är bra representanter för föreningen genom att hjälpa spelare upp, accepterar domslut etc. 

Nu tränar vi i morgon SÖNDAG 09:45 och vilar TISDAG 28/1. 

Tack till alla er föräldrar som hjälper till, stöttar och ser till att killarna kommer i tid, får mat osv. Cup i Andersberg 12/10
2019-10-12 21:29
Omklädningsrummet inför match i Andersbergshallen
En höstcup är genomförd där vi fick känna på kvalificerat motstånd. 

Lagen som vi fick möjlighet att spela emot var Bollstanäs SK (Stockholm), IK Sirius (Uppsala), Gamla Uppsala (Uppsala) och Regnsjö (Hälsingland).

Det råder ingen tvivel om att vi har utvecklas under det gångna året då karaktären på matcherna ser aningen annorlunda ut om vi jämför med exempelvis våren. Men vi kunde dock känna av dom betydligt mindre ytorna i denna hall än vad vi är vana med från seriespelet. 
Här gick det fort i kombination med att vi också hade mindre ytor att röra oss på. Något som vi uppskattar för att spelarna ska tvingas "orientera sig" och träna på sin rumsuppfattning men även vikten av att uppfylla sina olika roller. 
Det är jämna och tighta matcher som spelades där vi också på ett helt annat sätt blir "straffade" för små saker exempelvis att någon eller några ligger lite högt eller lågt, en missad passning i olika delar av planen osv. 

Fortsatt är resultatet för oss helt oväsentligt många år framöver och prestationen  är alltid i fokus. För att vi ska kunna utvecklas och få bra prestationer från såväl spelare som lag behöver vi en längre brinntid under en cup. Att försöka ta in instruktioner om saker som vi bestämmer tillsammans eller instruktioner till enskilda spelare och det börjar med att förbättra fokus vid samlingar och genomgångar. (Titta på den som pratar och lyssna på den som pratar) 

I sin helhet så var detta en bra dag där vi får spela tuffa och jämna matcher, vi får spela mycket fotboll och vi får umgås. 

Till sist vill jag att ni uppmuntrar era barn att titta på fotboll, det är en väldigt bra utbildning. 


 Sandviken fair play cup
2019-08-05 08:54
Lagfoto inför match 1
Efter en veckans träning så kastade vi oss direkt in och spelade fyra matcher när Sandviken fair play cup gick av stapeln under lördagen. 

Som vanligt när vi ska till och spela cup så skiner solen på oss. 
Vi möttes av fantastiska planer nere på Jernvallen under lördagen när vi direkt efter sommaruppehållet skulle kasta oss in i en ny cup. 

Grabbarna va som alltid taggade med en gnutta nervositet som låg och skvalpade vilket känns helt naturligt. 

Vi spelar fyra matcher där vi är nöjda med tre av dessa och att vi fick lära oss av den fjärde.
Helt naturligt är vi aningen ringrostiga i vissa delar efter nästan en månads vila och uppehåll men vi visar samtidigt upp en bra figur och många andra delar.
Att gruppen trivs bra tillsammans och tycker att det är roligt att vara tillsammans råder det ingen tvivel om. Vi upplever att vi tillsammans har roligt både på och vid sidan av planen.
Det vi behöver fortsätta jobba hårt med är just i dom tunga perioderna under matcherna. Att resultatet inte alltid gör prestationen rättvis osv. 

Summa summarum är att vi är nöjda och att detta var en perfekt start på hösten. 
Till helgen startar seriespel igen och allt är som vanligt. 

Tack till er föräldrar som hejade på oss under lördagen, ni var felfria! 

Hälsningar
Anders 


 

Falu Sommarcup 2019
2019-06-16 21:10
Uppladdning inför match.
Då har vi landat hemma i Sandviken efter en intensiv, varm och lärorik helg tillsammans. Lördag: 

Tre matcher spelades under lördagen och som vanligt låg fokus på oss själva och planen var att hela tiden försöka bli lite bättre och ta små steg framåt för varje match. 

Match 1
08:15 var det avspark och killarna var full av energi, glädje och kanske lite nervositet. Vi klarar av våra uppgifter galant och visar upp ett fint anfallsspel men också ett aggressivt och disciplinerat försvarsspel. 

Match 2
11:15 var det dags för dagens andra match i den gassande solen i Falun. 
Skillnaden från match ett var att vi spelade på en betydligt mindre plan denna gång och det gjorde att vi också fick lov att anfall på ett annat sätt än vad vi kunde göra i den första matchen. Lite mindre ytor, lite snabbare beslut. Vi klarade uppgiften bra och visade upp ett bra försvarsspel även denna gång. 

Match 3
16:15 spelade vi dagens sista match. Det varma vädret började verkligen ta ut sin rätt. Här syntes det att orken både i benen och i huvudet började visa sig. 
Vi lyckas göra flera mål än våra motståndare för tredje matchen i rad men varken spelarna eller tränarna var nöjda med prestationen och vi var överens om att inte blanda ihop resultat och prestationen. 

Söndag

Match 4
13:15 var det dags att ta sig an ett annat lag som även dom hade gjort bra resultat hittills. Här provade vi av gruppen lite genom att påtala att vi nu skulle möta ett väldigt duktigt lag. Självklart fullt medvetet av oss tränare för att se hur vi tar oss an matchen med den utgångspunkten. Resultatet av detta blev att vi blev stressade, ängsliga och försiktiga. Nu till det fina... i paus påtalade vi att detta inte var likt oss och att vi presterar bättre när vi spelar på ett annat sätt. 
Sagt och gjort, andra halvlek spelar vi jättebra mot våra duktiga motståndare. I denna match gör motståndarna fler mål än oss men det var helt oviktig eftersom prestationen var betydligt bättre än exempelvis match nummer 3. 

Match 5 (Soppa torsk)
16:15 och cupens sista match. Här var vi trötta i både huvuden och kroppar. Vi har svårt med det mesta. Det som vanligtvis sitter som rinnande vatten fanns inte där. Något vi har full förståelse för efter dessa två dagar. 

Summering: 


Fotboll:
Under lördagen fick vi några återbud som ledde till att vi dom tre första matchen var 10 spelare som spelade tre matcher a´ 2x20 minuter i stekande värme och sol. Med dom förutsättningarna så visade vi upp en otroligt fin figur av oss själva. Vi gör saker tillsammans och det gör också att vi bli jobbiga att möta i både anfallsspel som försvarsspel. Killarna jobbar otroligt hårt under matcherna vilket är en förutsättning för att bli lite bättre för varje match. 
Besluten som vi tar på planen hör ibland inte hemma hos 10 åringar utan är något man bör se högre upp i ålder. Att få jobba såhär intensivt med dom delar vi tränar på är nyttigt och väldigt lärorikt. 
Ett fokusområde under helgen är att spela bollen framåt så ofta vi kan.
Ett annat har varit aggressiviteten i våran press. 

Gruppen: 
Gruppen har varit otroligt duktiga mellan matcherna och vi upplever inga problem alls. Till dagens första match så fick spelarna en belöning som dom har jobbat för i ett halvår. Den regnbågsfärgade kaptensbindeln. Vi har sagt att vi börjar använda den när vi visar upp FairPlay, god kamratskap och respekterar ALLA. 
Innan vi delade ut den idag så frågade vi vad bindeln stod för och exempel på svaren blev dessa: 
"Respektera lagkamrater, motståndare, domare och publiken"
"Vara snäll"
"Alla människors lika värde" 
"Inte vara dum"
Till detta säger vi bara WELL DONE BOYS!
Bindeln fortsätter vi att använda så länge vi fortsätter att visa upp samma goda sida. 


Avslutning

Stort tack till alla som varit med runt cupen. Vi hoppas barnen och ni föräldrar har haft lika roligt som vi har haft. 
En cup är utbildning i många delar och denna helg fick vi lite mer erfarenhet i hur vi hanterar många matcher och varmt väder. 
Dessa erfarenheterna stoppar vi i ryggsäcken och använder i killarnas fortsatta idrottande. SAIK - Sandvikens IF
2019-06-10 10:45
Lagfoto inför matchen mot SAIK
Det var återigen match. Denna gång tog vi oss upp till Vallhovs IP för bortamatch mot SAIK. 

Det var strålande väder när grabbarna gick ut på planen för att ta sig an en ny tuff match. 

Senaste veckan hade vi jobbat med speluppbyggnad och förhindra speluppbyggnad och det syntes i matchen. Det är otroligt roligt att se hur vi gör saker tillsammans och förstår vikten av att utföra sin uppgift/er.

Vi försöker att spela oss fram och använda dom ytor som erbjuds. Spelarna jobbar otroligt hårt för att ha rätt vinklar, ytor och i sin orientering.
Genom detta lyckas vi även göra några väldigt fina mål.
Detta börjar ofta genom ett gediget arbete i att förhindra motståndarna i sin speluppbyggnad. Detta gör vi genom en tuff press över hela banan.
Återigen så är det glädjande att se hur vi offrar oss för laget och hur hårt vi arbetar.

Jag vill även belysa det goda uppförande som spelarna visar upp både före, under och efter matchen. Spelarna visar stor respekt mot domare, tränare och motståndare. 

Hälsningar
Anders

 
IK Huge Vit - Sandvikens IF
2019-05-20 09:56
Seriematck nummer två (Kastvallen)
I lördags var det återigen dags för match. Denna gång rullade bilarna tillsammans med spelare och föräldrar till Kastvallen i Bomhus för att för andra matchen i rad spela mot IK Huge. 

Veckan innan matchen hade vi påbörjat ett nytt tema "Komma till avslut och göra mål och förhindra avslut och mål". 
Att vi hade tränat på det syntes tydligt, framförallt hur vi jobbade för att förhindra avslut. Vi stod i vägen, offrade oss, nickade, glidtacklade osv. 

Planen för dagen var relativt svårspelad vilket innebar att vi fick hantera matchen på ett annorlunda sätt till skillnad från vår första match som vi spelade på Jernvallen. Detta i kombination med att vi även mötte en duktigt Huge gör att prestationen från laget och spelarna var väldigt glädjande. 

Jag vill återigen berömma spelarna som är otroligt fokuserade och hur dom tar hand om varandra både på planen men även utanför. 

Vi var alla överens om att vi även denna gång hade gjort vårt bästa utifrån förutsättningarna och att vi hade blivit lite bättre och på så sätt uppfyllt målet med matchen. 


Sandvikens IF - IK Huge Blå
2019-05-13 09:52
Lagofoto mot IK Huge Blå
Då är första seriematchen avklarad. 

Många nervösa och laddade killar kom in i omklädningsrummet på lördagsmorgonen när första seriematchen stundade. 

Inför matchen så pratade vi om vad vi har tränat på senaste tiden och att vi nu skulle försöka göra detta så bra vi kunde. Vi var också rörande överens om att vi skulle göra vårt bästa och bli lite bättre fotbollsspelare under denna timmen. 
Jag vill påstå att vi lyckades bra med våra mål. 

Storleken på planen är nu betydligt större än vad den var för ett år sedan men även vad vi har tränat på under vintern vilket gör att spelarna måste försöka lära sig "rummet" och hur det påverkar oss i dom olika positionerna. 

Att även se hur spelarna är mot varandra, oss tränare och även motståndare är minst sagt glädjande. Vi vill att alla ska vara delaktiga och att vi hela tiden ska bidra till en positiv stämning på planen något som jag upplevde att vi lyckas skapa. 

Det är lätt att både vi ledare, föräldrar och spelarna stirrar oss blinda på eventuella resultat och glömmer bort prestationen utifrån vad vi har som plan för matchen. Detta är ett evigt tjatande från oss ledare till spelarna, att resultatet är 0-0 oavsett vad och vi bedömer prestationen när domaren blåser av matchen. 

Summa summarum efter denna match: 

Vi försöker verkligen att göra dom saker som vi har tränat på och vi gör detta i 60 minuter. Grabbarna har en positiv och bra inställning till matchen, medspelare och motståndare. Vi lyckas göra mål genom bra prestationer och inte på eventuellt motståndarnas misstag. 

Nu väntar en ny vecka med träning innan nästa match mot IK Huge på bortaplan. 

Tack till er föräldrar som hejade på, sålde fika etc .

//Ledarna
Dubbla cuper i helgen
2019-04-29 09:29
Lagfoto inför match i Hofors
En intensiv helg för grabbarna som spelade hela nio matcher på två dagar. 

Andersbergshallen 27/4

På lördagsmorgonen skulle vi för blott andra gången spela 7-manna inne i Andersbergshallen. Planerna inne i hallen var inte fullstora 7-manna vilket ska visa sig passa oss bra när vi gick in till match. 
Det syntes att vi hade tränat en hel del på små ytor och killarna såg bekväma ut med och utan boll. 
Utan boll så var vi ettriga och kunde snabbt erövra bollen från våra motståndare. Med boll så löste vi situationerna bra och snirklade oss fram på olika sätt. 
Då vi endast hade 9 spelare (2 avbytare) så fick grabbarna också mycket speltid under lördagen. Förmodligen så var spelarna rejält trötta på kvällen men vi lyckades enda hålla ihop det under fyra matcher. Under lördagen spelade vi emot
Valbo FF
Regnsjö
Forsbacka IK
Uppsala IF


Hofors 28/4

Med ett stort självförtroende skulle vi kliva in på Stålringen och en fullstor 7-manna plan under söndagen. Vi första matchen syntes det tydligt att vi inte var vana med dom stora ytorna som fanns. Men ju längre dagen gick desto bättre hanterade vi detta. 
Vi gör otroligt många bra saker och spelarna försöker hela tiden göra det vi pratar om inför och efter varje match, något dom ska har en stor eloge för. 
Det kanske bästa under hela helgen var ett vi fick förlora ett par matcher. Just nu är vi inte så bra på att hantera förluster men även det jobbet måste vi hjälpas åt med. 
Prestationerna under söndagen var hela tiden stigande och det är alltid positivt, att vi hela tiden försöker att bli lite bättre. 

Under söndagen spelare vi emot
Hille IF
Hagaströms SK 
Strömsbro IF Orange
Strömsbro IF Blå
Gefle IF


Förutom att vi gjorde bra ifrån oss på planen så tycker jag grabbarna också sköter sig otroligt bra mellan matcherna. Dels så tycker jag mig se att dom håller ihop gruppen och gör saker tillsammans och även hur dom är mot varandra. 

Det vi måste jobba vidare med är förståelsen för kost och vätska. Vi ledare försöker prata med spelarna om detta och även varför man INTE ska trycka i sig godis, läsk, chips etc under cuperna. 
Stort tack till spelare och föräldrar som var med under cupen. 

Fotografering 25/3 18:00
2019-03-18 14:50
Den 25/3 är det dags för den årliga fotograferingen. 

Info: 
Kläder: Matchkläder, röda strumpor och fotbollsskor. (Om ni har matchkläder hemma så tar ni med er dessa och använder under fotograferingen) 
Samling: 17:45 Entré på Göransson Arena. 

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Träning, Plan 3, 03/10 16:20
Träning, Plan 3, 05/10 16:20
Träning, Plan 3, 07/10 16:20
Träning, Plan 3, 10/10 16:20
Träning, Plan 3, 12/10 16:20
Nyheter från föreningen
 
FRAMTIDSSUPPORTER
SIFSHOP
HUVUDPARTNER
OFFICIELL LEVERANTÖR
GULDPARTNERS
BINGOLOTTO
SOCIALA MEDIER