SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.


Säsongsavslutning med b.l.a prisutdelningar
2020-10-19 15:46
Ledarna fick en varsin mycket uppskattad goodiebag.
I Lördags var det uppdukat till fest efter en mycket rolig och utvecklande säsong.
Fotboll på tv, pingisturnering och diverse prisutdelningar samt god mat skulle aftonen erbjuda.
Dock kunde kvällen ha startat bättre då gästerna möttes av en otroligt plågsam Glory Glory Man United låt. Festen gick av stapeln uppe i Svibacka då vi för en kort stund lämnat betongbunkrarna på arenan.

Statistik från hela säsongen(Nov-Okt)
Antal spelare totalt: 24
Antal matcher: 37(3 330min)
vinster: 25
Oavgjorda: 5
Förluster: 7
Gjorda mål: 134
Insläppta mål: 78
Antal nollor: 9
Största förlust: 1-9 IK Sirius Ligacupen
Största vinst: 8-0 Sollentuna Nationella
Antal träningar: 150+

Prisutdelning(Dom tyngsta priserna)
Träningsligan: William Andersson 95%
Iron man: Carl Wikland 3 037min
Årets skyttekung: Tsegay Weldekidan 18 mål
Assistligan: Liam Vabö 14 assist
Poängligan: Liam Riskula 15 mål 10 assist
Spelarnas spelare: Delad omröstning William Andersson, Tsegay Weldekidan

Vi ledare tackar samtliga för denna säsong, både spelare, närstående och övriga som stöttar oss.
Alla förtjänar verkligen en vila nu för att åter kunna ladda batterierna.
Nu hoppas vi samtliga spelare stannar kvar och planeringen för nästa säsong är redan igång och vi skall inte slå oss till ro utan fortsätta utvecklas tillsammans i denna mycket givande miljö.

//LedartrojkanDM Final och serien har vänt.
2020-09-14 07:46
Bild från senaste bortamatchen mot Forssa BK.
DM:
Efter att ha vunnit våran semifinal mot IK Huge så väntar en finalmatch.
Matchen spelas nu på Tors 17/9 19:15 hemma mot Gefle IF.
Senast lagen möttes i gruppspelet så blev slutresultatet 3-3.

Seriespelet:
Det blev en enkelserie i år och efter den var slutspelad så kan vi konstatera att vi kom på 5e plats och därmed missade A slutspel där dom 4 första lagen placerades.
En tuff serie mot mycket bra motstånd där vi gjort många fina prestationer.

Tabellen:
  1. IF Brommapojkarna 25p
  2. IK Sirius                    22p  
  3. Gif Sundsvall             21p
  4. Vasalunds IF             19p
  5. Sandvikens IF           15p
  6. FC Djursholm             9p
  7. Visby AIK                    7p
  8. IK Brage                     7p   
  9. Sollentuna FK             6p
10. Forssa BK                   0p


B slutspel:
Lagen 5-10 kommer mötas i en enkelserie.
Vi inledde denna serie i fredags borta mot Forssa BK. Ett lag som vi ledare inte kan förstå hur dom hamnat på 0p i serien, ett bra lag med många tekniska spelare.

Forssa BK - Sandvikens IF 3-5(2-1)
35min i 1a halvlek spelar vi en fotboll vi inte alls känner igen. Otroligt många tekniska misstag och felbeslut, dessutom åker Kyle på en skada efter 2min som tvingas bryta. Man skulle kunna trott att när vi hade bollen så var den allt annat än rund. Efter att vi hamnat i 2-0 underläge så börjar vi dock skapa några skapliga anfall och reduceringen kommer välbehövligt precis före pausvilan genom Momo.
Viktigt att vi får med oss någonting positivt till paus.
Precis i inledningen av 2a halvlek tvingas Melker till en mycket fin dubbelräddning men blir också han tyvärr skadad i samband med denna. Matchen står och väger men vi kommer in i det mer o mer. Sen som en blixt från klarblå himmel så händer något och vi får utdelning, min 70 får vi en frispark som Vabö drar in i bortre. Min 71 gör Tsegay mål.
Nu är det Forssa som är helt ur balans och vi trycker på rejält. Min 82 är det åter dags för Tsegay och i min 84 avgör Tsegay matchen med sitt för dagen 3e mål. Forssa får in ett sent reduceringsmål på slutet.
En stark upphämtning och mentaliteten i laget tar vi med oss till resterande matcher i serien.

Instagram.    sandvikensif_p16
//Ledarstaben


Kliniskt försvarsspel!
2020-08-24 13:36
Tsegay 1a målet och Vabö 2 målsskytt under lördagens match.
I Lördags var det äntligen dags för hemmamatch på VM arenan i den Nationella serien mot Visby AIK. Vi trivs väldigt bra på den planen och det märktes återigen. Vi för matchen från start och släpper inte till någonting bakåt förutom ett par farliga frisparkar som lyfts in.

Sandvikens IF - Visby AIK 3-0(2-0)
1a Halvlek: 
Vi startar matchen mycket bra och redan i 2a minuten frispelar William Andersson Hienos Tadesse efter kanten. Hienos tar med bollen i fart och spelar in den till inrusande Tsegay som trycker upp den i nättaket. Riktigt skönt och alltid viktigt i fotboll att få första målet. Skillnad från förra matchen så är vi påkopplade från start och vinner otroligt mycket dueller.
29 Så frigör sig Liam Riskula i straffområdet och spelar Liam Vabö som placerar in 2-0 vackert. Vi fortsätter halvleken ut med att ha väldigt mycket energi i laget.

2a Halvlek:
Vi kommer ut och fortsätter direkt där vi slutade och spelar stundtals mycket bra. Men en av sakerna vi måste förbättra är att släppa bollen snabbare och ha färre touch i avgörande lägen.
58 Mohamed Wakkah driver in i straffområdet och utmanar vilket resulterar i en straffspark som för dagen 2 målskytten Vabö tar hand om och det står nu 3-0 på tavlan. Vi möter ett bra fotbollslag så det är en oerhört starkt att kunna prestera så här i 90min.

Summa sumarum:
Stark insats men vi måste fortsätta nöta avslut och jobba med beslutsfattandet i offensivt straffområde. Ledarstaben nöjd men det finns alltid saker vi ska förbättra och jobba vidare med. Dock så är det säsongens bästa prestation defensivt, där alla fyller en funktion och bidrar. Fripassagerare undanbedes tack.

Nästa match måndag 31/8 borta mot IK Brage
Stark prestation i stekande sol!
2020-08-17 10:12
Efter en sväng till Djurholms IP så hittade vi till slut fram till rätt arena.
Efter att igår ha åkt till fel arena så kom vi till slut fram till rätt plan där det först saknades omkl rum till lagen och sedan upptäcktes att vi hade fel matchkläder med oss. Kunde ha startat bättre men ledarna i Djursholm löste detta föredömligt åt oss! tack o bock. 
Avslutningsvis så avrundar vi resan med busshaveri och bussbyte.

FC Djursholm - Sandvikens IF 2-3(2-1)
1a halvlek:
Direkt i inledningen drar vi på oss en frispark som resulterar i mål efter ett stenhårt skott. Vi kommer dock tillbaka och kvitterar efter ca 10min där Liam Riskula frispelar Fortnite gurun Mohamed Wakkah som mot en utrusande målvakt visar prov på fin teknik när han passerar och slår in den i öppet mål. Djursholm vinner mycket boll och dueller, samtidigt som vi har för mycket tekniska misstag. 2-1 bakåt i mitten av halvleken blir en följd av detta. Vi skapar även 2 riktigt heta lägen så i paus känner vi ändå att vi är med i matchen och där ingen riktigt är nöjd över 1a 45min.

2a halvlek:
Vi visar upp ett helt annat duellspel samtidigt så lyckas vi få lite mer tryck framåt.
Det dröjer fram till min 60 i samband med en fast situation som vi kvitterar.
Jesper Blom frispelar Liam Riskula som vackert på 1 tillslag styr in 2-2.
2-3 målet kommer efter att Kyle Stephensson kommit upp högt efter vänstersidan och slår ett bra inlägg som studsar till vår spelare. Tsegay vänder om och i samma rörelse  trycker han in ett volleyskott(utan studs) vilket resulterar i stort jubel bland spelarna.
Efter detta har vi flertalet klara målchanser att avgöra matchen samtidigt som vi får försvara oss hårt med samtliga spelare. Sista 5 min hamnar vi under tungt tryck men vinner dom viktiga nickduellerna framför egna målet, blockar skott, klackar mm samtidigt som dagens målvakt Benjamin Mobaraki kommer ut och plockar ner bollen när det behövs.

En väldigt bra prestation av samtliga som visar vilken bredd och moral vi har i laget som sliter 90min i 30 graders hetta mot väldigt bra motstånd.

Nu väntar 2 nya bra träningsveckor och 2 återstående matcher i serien innan den lottas om med antingen ett A eller B slutspel.Sista matchen i ligacupen spelad!
2020-03-30 12:33
Arenan vi besökte i lördags.
Vi hade en uppskjuten match i ligacupen kvar som spelades i Lördags mot IK Brage.
En riktigt bra prestation av oss över 90min.

IK Brage - Sandvikens IF 0-2(0-0)
vi startade matchen väldigt bra och där vi hade ett mycket bra passningsspel och rörelse, Brage försvarade sig bra centralt vilket ledde till att vi inte skapade så många målchanser i 1a halvlek men otroligt många hörnor(sammanlagt 15-20) dock så blev dessa resultatlösa.
2a halvlek startar med att Liam Riskula kommer ner djupt med fart där han skyddar bollen föredömligt och sedan lyckas spela in bollen till Jesper Blom som trycker in 0-1. Sedan svänger spelet lite fram och tillbaka innan vi lyckas göra 0-2 i min 66, Viggo Holmberg vinner bollen centralt och levererar Riskula som återigen gör en bra prestion och sätter dit bollen. Försvarsmässigt över hela laget en mycket bra match men där vi har lite mer att önska i avslutslägena.

Tabellen
1. Sirius 15p
2. Sandvikens IF 10p
3. Sollentuna FK 7p
4. IK Brage 6p
5. Huddinge IF 4p
6. Gefle IF 1p

Ovisst framöver!
Vi avvaktar beslut från svenska fotbollsförbundet med hur och när serierna drar igång, men vi kommer jobba vidare med träningarna framöver tills eller om vi får några andra riktlinjer att följa angående dessa.
//Ledartrojkan

Instagram:   sandvikensif_p16


Tiden rullar på väldigt snabbt!
2020-03-10 12:41
Från senaste matchen mot Forssa BK
Nuläget
Sedan November har det varit full fart med både träningar och matcher.
Vi har hittills spelat 8st matcher, alla mot bra motstånd men där våran egna prestation varierat en hel del. Vi har stunder i samtliga matcher där vi är riktigt bra men haft för dålig lägsta nivå och det är framförallt den vi måste höja.
Det är dock inget vi ledare är speciellt oroliga över för vi är inne i en tuff period som det är första gången dom flesta tränar fotboll 4ggr i veckan plus match, där vi även förespråkar eget gympass.

Spelade försäsongsmatcher
Hammarby IF ( 1-1)
Värmdö          (0-5)
IK Brage         (5-1)
Sollentuna FK (0-0)
IK Sirius          (1-9)
Gefle IF           (7-1)
Huddinge       (2-1)
Forssa BK       (6-5)

Vi blickar framåt
Mars månad kommer vi ändra lite i träningsupplägget men fortsätta med antalet pass och förhoppningsvis spela match varje vecka innan serien drar igång 13 April hemma mot Vasalund. Det kommer bli en tuff  nationell serie så det kommer fortsätta krävas väldigt mycket hårt jobb både av ledare och spelare.
Men vi är ju här för att vi älskar sporten fotboll och vill utvecklas så mycket som möjligt så nemas problemas.

Följ oss gärna även på instagram.

sandvikensif_p16P16 truppen inför 2020 är igång!
2019-11-08 10:37
Bra fart hittills under träningarna.

Dagsläget
Efter kortare vila i Oktober så är åter laget i full träning.
November månad som alltid är rörig innan allting är klart har startat väldigt bra för oss där det har tillkommit både spelare och ledare. Vi har hunnit med ett spelarmöte där grabbarna själva har fått satt riktlinjerna över hur säsongen ska se ut i grova drag gällande både träning och match. Under November kommer vi spela 3st matcher i ligacupen där Hammarby IF, värmdö och IK Brage står för motståndet, något vi ser mycket positivt på och där vi kommer ha ett bra utgångsläge efter Hammarby matchen att jobba efter. Planerat uppehåll i December innan vi åter knyter på oss skorna i Januari.

Truppen

Det blir naturligt att det rörs om lite i truppperna när grabbarna blir äldre och då vi spelar i en nationell serie så har tex 2st spelare fått flyttat upp till P17 pga åldern. Det har tillkommit 5st väldigt ambitiösa spelare till truppen där vi i dagsläget är 15+1 målvakt i träning plus en provspelare, vi har även 3st utöver som åldermässigt tillhör denna grupp men har sin träningsmiljö i P19.
Vi ser fram emot och är övertygande över att det kommer bli en väldigt spännande och utvecklande säsong för både spelarna och ledarna.

Följ oss gärna på instagram för korta spelar presentationer mm: sandvikensif_p16//Ledartrojkan


Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 13/6 15:00
5 - 1  
Kommande aktiviteter
Träning, A Plan, 16/06 19:00
Träning, VM, 18/06 19:00
Match, Enskede IP 2, 20/06 14:00
Träning, Gräs Plan 4, 21/06 18:30
Träning, Arena Jernvallen, 22/06 19:00
Nyheter från föreningen
Sandvikens IF, 14/06 19:23 
Sandvikens IF, 14/06 07:06 
Sandvikens IF, 10/06 19:02 
 
MATCHBILJETTER
HUVUDPARTNER
OFFICIELLA LEVERANTÖRER
GULDPARTNERS
GULDFEMMAN
BINGOLOTTO
SOCIALA MEDIER