Sandvikens IF
Fotboll

Herr: En poäng i premiären
2018-04-07 19:36
SIF kryssade i premiären borta mot Umeå. Matchen slutade 1-1 efter att Namir Alispahic nätat för rödvästarna med ett fint nickmål.

Umeå FC – Sandvikens IF 1-1 (1-1)

1-0 14’ Isac Freitas da Silva

1-1  45+3’ Namir Alispahic (Slava Koidan)

Varningar SIF: Olof Mård, Jens Åberg, Slava Koidan

Lördagen den 7 april kickade Division 1 Norra 2018 igång i Umeå för Sandvikens IFs del. Ett strålande solsken och några plusgrader i luften gjorde förutsättningarna fina för fotboll, där SIF skulle ställas inför ett tufft prov mot Umeå FC.

Startelvan innehöll två förändringar sedan genrepet mot Team TG. Tim Markström ersatte Kalle Jansson i målet och Jimmy Hansson tog hand om vänsterbacksplatsen istället för Samuel Persson.

Första halvlek

Umeå var taggade på att ta initiativet i matchen inför sin hemmapublik. Med sin offensiva 3-4-3-uppställning gjorde man det inledningsvis svårt för SIF genom att placera många spelare i höga, offensiva positioner vilket gjorde att man kunde hitta ytor bakom ryggen på spelarna i SIFs försvarsled.

SIF stred på och fredade sitt eget mål bra i början, men det låga försvarsspelet var svårt att bryta sig ur om och omvandla till eget anfallsspel. Den tuffa starten blev ännu tuffare när Umeå efter en kvart lyckades kombinera sig fram hela vägen in i SIFs straffområde och Isac Freitas da Silva med en halv felträff ställde Tim Markström i målet. 1-0 till Umeå.

Umeå fortsatte att dominera, men chanserna nere hos Markström var trots det relativt få. Rivige anfallaren Alexis Bbakka sköt över från nära håll i bra läge, annars höll SIF tätt.

Tim Markström tvingas tyvärr utgå med skada under den första halvleken. En djupledsboll leder till en kollision mellan Markström och en klart offsidestående Bbakka. Tim skjuter bort bollen och Bbakka fullföljer med sträckt ben och sätter dobbarna i Markströms fot. Intentionen var inte att skada, samtidigt var det farligt spel vilket mycket väl kunde renderat i ett rött kort. Framförallt kändes det onödigt att domarna lät situationen gå så långt och inte blåste av det för offside tidigare. Tim försökte spela vidare men tvingades minuter senare lämna sin plats i målet och ersättas av Kalle Jansson.

SIF spelar upp sig lite mot slutet av halvleken. Slava Koidan gör mycket bra från sin centrala mittfältsposition där han med sitt driv och genombrottsstyrka ställer till problem för Umeå. SIF ska också få ett psykologiskt väldigt viktigt mål innan paus. Efter en bra kombination och inlägg från vänsterkanten går bollen över till andra kanten där den till slut hamnar hos nämnde Koidan. Slavas perfekta inlägg trumfas bara av Namir Alispahics än mer perfekta upphopp och nick i bortre hörnet, ett klassmål! 1-1 i paus.

Andra halvlek

Vissa justeringar i försvarsspelet gör att SIF bättre kan hålla UFC utanför sig i andra halvlek. Hemmalaget har fortsatt mest boll, men matchen öppnar upp sig och rödvästarna visar att när man klarar av att lösa den första pressen så finner man vägar och metoder att spela sig hela vägen fram till farliga lägen.

Andra halvlek är ganska jämn chansmässigt. SIF skapar halvlekens allra bästa chans när en kombination på högersidan avslutas med att Viktor Nordin spelar snett bakåt mot Alispahic men målvakten Viktor Göranzon gör en fantastisk parad när många var beredda att räkna in 1-2.

I SIFs ända av planen skapar Umeå tryck med flera hörnor, men ett resolut duellspel och ett par bra ingripanden av Jansson i målet gör att SIF inte släpper in några fler mål den här eftermiddagen. SIF fullföljer matchen på ett koncentrerat sätt och fredar sitt mål samtidigt som man också har lägen framåt. Med en kvart kvar av matchen får också vårt senaste nyförvärv Emil Bellander göra SIF-debut och visar under slutet att han kommer bli en tillgång med sin styrka och bollsäkerhet.

En stark poäng mot ett starkt Umeå. SIF lägger ner en otrolig arbetsinsats. Med lite större självförtroende i det egna anfallsspelet finns det något starkt att bygga på. Något vi förhoppningsvis får se i nästa veckas hemmapremiär mot nykomlingarna Karlslund.

Ett extra tack till vår trogne supporter C-M Umeå som precis som vanligt fanns på plats när SIF spelar i norr och höll ställningarna på läktaren! :)