Sandvikens IF
Fotboll

Herr: Äntligen årets första hemmaseger
2018-07-02 07:44
SIF tog sin första hemmaseger för säsongen då Akropolis besegrades med klara 3-0 på Jernvallen. Målen gjordes av Emil Bellander, Slava Koidan och Marcus Hägg.
Sandvikens IF - Akropolis IF 3-0 (1-0)
1-0 3 Emil Bellander (York Rafael)
2-0 72 Slava Koidan (Jonathan Hellström)

Publik: 279

Sandvikens IF tog emot Stockholmslaget Akropolis i den fjortonde omgången av Division 1 Norra inför VM-glesa läktare på Jernvallen. Jakten på den första hemmasegern gick vidare, och i laguppställningen som tränarna lämnat in kunde vi se att Slava Koidan och Emil Molin kom in i startelvan sedan senaste seriematchen borta mot TG på bekostnad av René Makondele och Aram Abed.

Första halvlek
Den italienske domaren Enzo Vesprini hann nätt och jämnt blåsa igång tillställningen innan hemmalaget skulle ta ledningen. York Rafael utmanar och tar sig skickligt förbi på vänsterkanten och på det efterföljande inlägget gör Emil Bellander teknisk knockout på alla närvarande försvarare framför mål. En distinkt nick ner i hörnet och drömöppning för SIF.

Att SIF får det första målet präglar starkt matchbilden, och resterande dryga 40 minuter av den första halvleken når kanske inte upp till samma underhållningsvärde som sluggerfesten mellan Frankrike och Argentina som spelades högt i sportradion på Jernvallen under uppvärmningen.

Försvarsspelet är väldigt bra från SIF den här dagen som inte låter Akropolis komma igenom alls. Det är något skott som tar sig igenom som inte vållar Markström några som helst problem, annars är det lugna gatan bakåt tack vare en storslagen kollektiv försvarsinsats.

Offensivt är det ganska tunt med målchanser för rödvitt i den första halvleken. Akropolis faller tillbaka och låter SIF ha bollen men det blir inte så mycket mer än spel i backlinjen. Summa summarum en ganska händelsefattig halvlek, något SIF inte hade något emot då man ledde med 1-0 efter Bellanders tidiga mål.

Andra halvlek
I paus byter Akropolis in sin skyttekung Nikola Vasic och satsade mer offensivt. Det skulle de dock inte ha något för den här dagen då de mötte en rödvit elva som inte tänkte låta någon komma i närheten av det egna målet.

Istället är det SIF som inleder halvleken med en jättechans när Hägg frispelas i djupled av York men helt ensam med målvakten rullar Hägg bollen utanför.

Akropolis är fortsatt det mer bollförande laget, men SIF känns hetare när lägen uppstår. Efter att ha haft bra kontroll på matchen så utökar SIF ledningen i den 72a minuten. En bra frispark från Jonte Hellström möts med full kraft av en ukrainsk bombarnick då Slava Koidan tajmar sin löpning perfekt, tappar sin bevakare och från nära håll stenhårt nickar in 2-0 i närheten av krysset. Snyggt mål och välförtjänt för Koidan som gjorde en stor arbetsinsats på mittfältet.

Nu kändes Akropolis uppgivna och än klarare blev hemmasegern då inbytte födelsedagsbarnet Jimmy Hansson visade att han fortfarande aldrig mött en motståndare snabbare än han själv och drog förbi hela Akropolis högerförsvar i en omställning. Hellström tajmade passningen perfekt och fri med målvakten lättade Jimmy bollen åt höger där Marcus Hägg kunde raka in trean i tom bur. Hägg var en annan som verkligen förtjänade ett mål efter sitt enorma jobb han lagt ner för laget.

Matchen slutar 3-0 och i slutändan en kassaskåpssäker första hemmaseger för SIF. Nu väntar ett lite lugnare spelschema under slutet av vårsäsongen, och nästa uppgift blir nästa söndag då Syrianska väntar i Södertälje.