Matchnummer: 000011163
Samling:16:00
Herr: Hägg sköt SIF till tredje raka
2018-09-10 08:16
Hägg firade födelsedagen med att skjuta laget till 2-1-seger hemma på Jernvallen. Foto: M Nord.

SIF tog sin tredje raka seger när man på valsöndagen tog emot Assyriska FF och för tredje matchen i rad blev segersiffrorna 2-1 (1-1). Matchen var den första på den nylagda matchen på Jernvallens A-plan dit laget nu återvänt efter åtta matcher på VM-arenan.

Matchen var en spännande historia där alla målen kom på fasta situationer men det sakandes inte chanser i spelet där framförallt hemmalaget hade några stora chanser men även gästande Assyriska hade några farligheter.

Den första halvleken gav två mål efter hörna. Först forcerade Emil Bellander in 1-0 i den 19:e minuten efter en högerhörna från Jonathan Hellström och sedan kvitterade gästerna även det efter högerhörna genom Abu Bakarr Suma som dök upp vid bortre stolpen och knäade in 1-1 i den 32:a minuten.

Den andra halvleken gav ett snabbt ledningsmål för hemmalaget sedan York Rafael ordnat en frispark strax utanför straffområdet. Frisparken förvaltades på bästa sätt av födelsedagsbarnet Marcus Hägg vars frispark gick över muren och intill Elias Hadayas i gästernas måls högra stolpe.

Resten av matchen präglades av vassa kontringar från SIF och tunga fasta situationer från Assyriska men något ytterligare mål blev det inte och ännu en seger för Sandvikens IF var ett faktum.

Efter 21 spelande omgångar har nu SIF 31 poäng och ligger på sjunde plats i tabellen. Närmast väntar bortamatch mot Karlslunds IF i Örebro nästa lördag 15 september kl 16.00

Matchfakta Sandvikens IF-Assyriska FF 2-1 (1-1)

Mål: 19:e 1-0 Emil Bellander, 32:a 1-1 Abu Bakarr Sima, 47:e 2-1 Marcus Hägg

Varningar: York Rafael

Publik: 563

SIF:s lag: Markström – Persson, Thörn, Mård, Hellström (Hansson 89) – Naiwo, Koidan, Lindgren, Rafael (Makondele 70) –Hägg (Hjelte 80), Bellander Ej spelande ersättare: Jansson, Aspgren, Abed, Hansson och Nordin