Fotboll

Förlust i träningsmatch
2017-11-17 06:29

Igår spelade damlaget första matchen med nya ledarstaben.

Vi förlorade mot ett väldigt löpstarkt och fysiskt lag, nämligen Gefle IF, med 2-0.

Vi gör en bra match utefter förutsättningarna som jag givit dem till just denna match.

Det märks att Gefle IF tränat på under en period nu och just den resan som de gjort senaste veckorna är det meningen att vi ska göra nu med start på Måndag.

Det märks också att de är mer samspelta och har gnuggat på med sin spelidé under lång tid, den ska de ha all "cred" för då de spelar konsekvent och på samma sätt i 90 minuter. Tummen upp för Axlunds gäng!

0-1 målet kommer till efter en inspark som blir lite kort då vi har flyttat upp lite för högt med vårat lag. Det målet hade vi kunnat undvika om vi haft tydligare direktiv i det taktiska vad gäller press/täckning och hur vi ska agera i vissa situationer. (Jag får ta på mig det målet)

Målet är väldigt psykologiskt också då det kommer i minut 42.

0-2 målet kommer till efter att de runnit igenom utan press/täckning på i stort sätt samma som 1-0 målet, vi ligger lite fel i utgångspositionerna. Så jag får väl ta på mig det målet också.

Målet är även det psykologiskt då vi släpper in det tidigt i Andra halvlek, minut 52.

Tanken med matchen var att vi och framförallt jag skulle få se mina spelare i matchsituation så jag vet vad vi har att jobba med under vintern.

Första tre veckorna som tränare för damlaget så har vi inte tränat någonting taktiskt eftersom jag enbart har velat titta på individens prestationer och vad jag tror att jag kan utveckla där.

Därav att jag tar på mig bägge målen då jag är ytters ansvarig för att vi ska vara taktiskt förberedda.

Första halvlek spelar vi faktiskt 3-2-4-1, det är inte optimalt men eftersom vi hade 7 stycken centrala mittfältare och alla skulle få chansen att spela på sin position så blev det så. (4 centrala i första och 3 i andra)

Andra halvlek spelar vi 3-5-2 vilket vi också märker att de flesta är van med och vi får ett bättre spel både centralt och på kanterna, vi får faktiskt hålla i bollen mycket mer och vi kommer runt på framförallt vår vänstersida med Maja Hansson som jag får passa på att hylla, en tjej som är född -01 som jag tror har stor potential som fotbollsspelare.

Vi hade också 3 stycken spelare födda -02 som jag tycker vi ska lyfta fram.

Som lag så tror jag vi har stor potential, det handlar nog mest om att vi ska ta till oss den tuffa träning som stundar från och med Måndag och fram till 17/12.

Vi kommer inte börja med det taktiska förens efter nyår, nu är det viktigaste att vi bygger upp kropparna och blir starkare och mer uthålliga för att kunna klara av Division 1 spel.

För er som undrar så kommer vi också presentera några nyförvärv inom kort, vi har valt att hålla låg profil med nyförvärv då jag först och främst velat få se våra egna spelare och vad vi tror att vi kan behöva förstärka truppen med till nästa säsong.

Nu tar vi välförtjänt helg och sedan öser vi på från och med Måndag!