Johanna Engström > Nellie Johansson

Malin Lindberg > Emelie Lindmark

Wilma Näslund > Wilma Johansson

Första halvlek

Redan i sjätte minuten är Klara Spångberg framme i straffområdet och gräver men bollen rullar utanför målet.

Två minuter senare är Klara där igen och den här gången trycker hon i bollen. Demi jobbar lös och slår in ett inlägg som Johanna fångar in och lyckas hålla kvar i straffområdet men Klara är sist på bollen och gör 0-1.

Vidare jobbar rödvästarna på och Gloria bryter sig fri efter ca 21 minuter. Hon kommer hela vägen in i straffområdet men bollen går rakt igenom allt ihop.

Några minuter senare får Gloria ett till framspel av Demi men missar träffen och bollen rullar utanför.

Under första halvlek hinner Svensson slå några frisparkar också. I 25e, 31a och 40e minuten lyfter hon in dem mot mål men tyvärr utan resultat.

Under Mackans ledning hade damerna idag bestämt sig för att bara vinna. Alla var påkopplade och fokuserade och visade att de ville vara där!

Andra halvlek

Andra halvlek hinner knappt starta innan Englund lyfter upp en klockren boll till Gloria som ser att Enköpings målvakt är långt över och på två touch lyfter bollen över och in i mål.

Målet noteras i matchminut 45. 0-2.

Matchen avtar lite intensiteten efter ca 50-60 minuter och det blir grinigt men rödvästarna håller upp. I ett fint inlägg av en Enköpingsspelare är deras forward huvudet längre än rödvästarnas backlinje och nickar in 1-2 målet.

Svensson hinner återigen med 4 frisparkar under andra halvlek men från ett sådant avstånd att det idag inte resulterar i något.

I 74e minuten bryter Demi lös återigen och kommer till avslut men utanför. Från målvaktens igångsättning kommer nästa anfall där Nellie spelar fri Näslund som kommer rakt på målvakten som får fingrarna på bollen och styr ut. Rödvästarna har ett högt tryck även om inte pressen är den mest intensiva.

I slutet av matchen blir Hansson nerdragen två gånger om och får frisparkar med sig.

I första situationen visar domaren frispark till Enköping men ändrar sig så Hansson får det med sig och Svensson får ta hand om frisparkarna igen.

Nerverna på bänken var svåra att hålla i styr men det gick hela vägen och damerna fick åka hem med 3 poäng till viken. En riktigt fin premiärmatch i division 1 och en otrolig insats från alla spelare idag!

Nästa match spelas hemma på Jernvallen lördagen den 21/4 mot Bollstanäs SK kl 14.00!

Kom och stötta damerna i första hemma matchen, årets säsongsbiljetter gäller för både dam- och herrlaget.