DAM: 3 poäng hem till viken
2018-04-28 17:04
Gloria Douglas och Hayley Dowd tvåmålsskyttar
Damerna fick åka hem med 3 poäng i bussen efter ännu en bortaseger.
En spännande bussresa där man fick byta om på Arkadien för att sedan köras till ett bostadsområde och spela på en lite enslig men trevlig konstgräsplan. En gryta som idag blev väldigt varm att spela på men som tur var fanns en sjö vid omklädningsrummet vilket uppmuntrade några damer till ett segerdopp.

Första halvlek

Första halvlek startar med att lagen får känna lite på varandra. Bollen försöker rullas samtidigt som spelarna testar närkamperna. Gloria Douglas får däremot en bra start och kommer fri redan efter 4 minuter. Hon försöker placera men bollen går precis utanför stolpen.

17 minuter in i matchen väggspelar Hayley Dowd sig fram med hjälp av Gloria Douglas till rödvästarnas första mål och även hennes första för matchen. Exemplariskt gjort.

Rent överlag är det slarvigt spel på plan och snacket sjunker rätt snabbt. Under en period hördes fågelkvittret mer än spelarnas kommunikation. Men genom att fortsätta kämpa så får man utdelning, trots att det ser segt ut så pressar damerna bra och i 30onde minuten lyfter Maria Danielzon Larsson in en boll som en Rimbospelare lobbar in bakom sin egen målvakt.

Hanna Sundin storspelar i målet idag igen och går ut på Rimbos anfall om och om. Strax innan halvlek går hon ut och gör sig stor och förkortar tiden för rimbos forward som skjuter över.

Damerna går till halvtidsvila med 0-2 men med 5-15 i avslut.

Andra halvlek

I halvlek byter Coach Larsson in Johanna Engström som startar sitt inhopp med en stenhård pass efter backen som går hela vägen från egen planhalva enda fram till Hayley Dowd som befinner sig strax utanför straffområdet. Hayley i sin tur lurar bort backen och kommer ensam mot målvakt men ser Gloria som kommer helt ensam mot öppet mål och spelar fram till en betryggande 3a.

Inte långt därpå vill Therese Svensson vara med och spela och kliver fram på högerkanten. Hon lyfter in bollen in mot straffområdet där den får studsa förbi både röda och blå spelare innan Gloria står perfekt och lägger in 0-4 på volley.

Men det fortsätter vara slarvigt och Rimbo kryper på. En olycklig långboll där mittfältet inte hinner ikapp och backlinjen är lite i obalans resulterar i att Hanna Sundin blir ensam satt mot en anfallare och inte hinner ut. Rimbo reducerar till 1-4. Humöret sjunker bland rödvästarna och mycket beror på värmen och tröttheten.

Samtidigt som det blir tröttsamt finns ändå viljan där och amerikanskorna är målsugna. I 66e minuten får Gloria Douglas bollen felvänd och gör allt för att behålla den. Hon vrider och vänder och får upp en försvarare i ryggen som trycker till. Men i steget får hon iväg bollen till Demi Pierre som får fördel tillvisad. Demi i sin tur levererar bollen till Hayley Dowd som sätter sitt andra för dagen och skriver 1-5 på tavlan.

Damerna slarvar vidare trots att de gör mål framåt och Hanna Sundin lämnas återigen ensam med en bollförande anfallare. Det syns på långa vägar att 2-5 kommer men Hanna Sundin som är gammal gymnast gör en spagat och räddar bollen nere vid sin vänstra stolprot.

Men damerna missar i understödet och löper flera gånger på fel sida och till sist är det för svårt att hålla bort. Maria Danielzon Larsson kliver in i straffområdet och tar bort en rimbospelare som får med sig en straff. 2-5 kommer från straffpunkten i 77’.

Matchen känns färdig när en nicksituation uppstår mellan Johanna Engström och en rimbospelare. I 85e minuten nickar de ihop och blir liggande båda två. Rödvästarna går ner och spelar på 10 man sista 5 minuterna och formaterar om till 4-4-1. När Johanna kommer av visar hon upp en golfboll i pannan. Om inte nästan en halv tennisboll till och med.

Matchen spelas av och med ca 5 minuters övertid håller damerna kvar siffrorna på 2-5.

Nu väntar en ny träningsvecka och äntligen får damerna gå på VM-arenan. Nästa helg gästas Sandviken av GUSK på hemmaplan.

Lördag 5/5, Jernvallen VM-plan, matchstart 14.00.