Matchnummer: 000222023
Samling:12:00
DAM: Seger hemma mot GUSK
2018-05-05 19:05
Damerna vann under lördagen sin match mot Gamla Uppsala i en match som egentligen hade kunnat slutat lite hur som helst.
Sandvikens IF - Gamla Uppsala SK 2-1 (2-0)

Maria Danielzon Larsson > Lisa Svedberg

Det var ett laddat lag som kom ut på VM arenan men matchen skulle se tung ut rätt igenom. Värmen var uppemot 20 grader minst och med ett högt konstgräs så fanns det flera tunga ben. Uppsala laget fick även de en trög start när deras resa till Sandviken fick ett avbrott på grund av punktering på en utav sina minibussar. Men det var inget som märktes när laget kom fram och matchen kunde startas i tid.

Första halvlek

Sandvikarna tog tidigt tag i bollen och redan det första försöket till anfall tog sig hela vägen in i boxen. Demi Pierre jobbade sig ner efter vänsterkanten och lyckades lirka sig in bakom några Uppsalaspelare men bollen hamnade till sist utanför.

Chanserna blommade tidigt och Hayley Dowd var på hugget. Hon slog in en boll till Klara Spångberg som stod väl placerad mitt i boxen men avslutet gick över.

Pressen skulle ge resultat och efter 10 spelade minuter vände sig Hayley Dowd lös på mitten, dribblade några steg och satte bollen i nät med ett skott från straffområdeslinjen. 1-0 och Dowd hade öppnat målskyttet.

Det kändes segt nere på gräset och många långa bollar slogs i stress utan att den egentligen fanns. Slarviga passningar var ett ledord rätt igenom matchen men Dowd var inte nöjd.

I matchminut 21 drar hon in dagens andra mål som är flyttat till vänsterfoten denna gång. Ett mål relativt likt det första men närmare in i straffområdet.

Gamla Uppsala får ett flertal hörnor som blir utav tilltrasslade situationer men dessa blir resultatlösa. Rödvästarna spelar sitt spel och hittar stundtals fina kombinationer men den sista passen blir för lös eller slås fel och GUSK vinner tillbaka boll.
Damerna går till halvtidsvila med 2-0.

Andra halvlek:

Inga byten görs i pausvila men Marcus har ändå sina avbytare förberedda.
Dagens tvåmålsskytt Hayley Dowd går, ganska direkt, utav säkerhetsskäl av efter en kollision då hon under veckan haft känningar och Malin Markström kommer in på hennes plats.

Damerna hittar in bättre i sina positioner än i första halvlek men hela andra halvlek är oviss om vilket håll bollen ska gå. Det är en jämn halvlek och GUSK slutar faktiskt aldrig att kriga.

Trots detta har sandvikarna några chanser och både Näslund och Gloria kommer till avslut. Detsamma gäller GUSK som runt minut 70 tar taktpinnen och hotar framåt. Gästerna får med sin några frisparkar och hörnor och det i sig ökar pressen.

En situation i 83:e minuten ger en Uppsalaspelare gult kort men 10 minuter därpå på övertid så ger GUSK:s press och sandvikarnas tunga steg utdelning och det blir 2-1 på resultattavlan precis innan matchen blåses av. En slarvigt bortspelad pass i ett sandviksanfall resulterar i en kontring som inte hinns med för rödvästarna.

Dagens match slutar 2-1 till Sandviken och damerna är nöjda att ha med sig tre poäng trots att man i efterhand känner att dagsformen inte alls var den bästa.
"Att vinna när man inte spelar bra är en styrka"- Coach Marcus Larsson.

Nu laddar damerna om för en hel hemmahelg nästa vecka då både dam och herr spelar  i Sandviken lördag och söndag!
Först ut är såklart damerna som gästas av Selånger.