Matchnummer: 000222029
Samling:12:00
DAM: Inte är det ofta det är målfattigt när damerna tar poäng.
2018-05-12 19:17
Damerna skulle lördagen till ära få med sig ytterligare 3 poäng och VM arenan fick se på hela 7 mål. (4 - 3)

Första halvlek

Till dagens match har rödvästarna förberett sig för just den typen av spel som Selånger kommer med och det går fort att bevisa att coach Marcus har läst laget rätt. De lägger långt på sina yttrar och spelar exakt så som damerna förväntar sig men trots detta tar det bara 3 minuter innan hemmalaget drar på sig en straff som en Selångerspelare sätter i nät. 0 – 1.

Det är en svåranpassad start och våra damer springer offside fler gånger än de har gjort på alla matcher tillsammans så här långt men det lönar sig att vara på hugget. I 12e minuten får Johanna Engström en frispark på höger sida med halvtaskig vinkel, men inte för henne. Bollen går helt och rent från Johannas vänsterfot in i bortre insida av burgaveln. Tack och bock! 1-1.

Relativt tight inpå detta så jobbar sig Gloria Douglas hela vägen ner till kortlinjen och bryter in, tyvärr anses bollen vara över linjen och anfallet dör i och med domarens visselblåsning. Det är härifrån fortsatt spel åt båda håll hela tiden.

På ett fint anfall av Selånger får de ut bollen till sin högerytter som kliver förbi ytterbacken och slår in ett hårt inlägg som träffar pannan på en annan medspelare som sprungit sig lös och hamnar ensam med Hanna Sundin. 1 - 2.

Det blir snabbt därpå trassligt ute på banan men 2– 2 kommer genom att Maria Danielzon Larsson till sist kan rensa bort bollen från eget straffområde till Gloria Douglas som fullföljer löpningen hela vägen ner till kortlinjen igen och kan slå in bollen halvt snett-inåt-bakåt där Demi Pierre finns och avslutar på två touch.

Resterande tid av halvleken är det spel åt båda håll med mycket långbollar och mycket stress.

Andra halvlek

Coach har i halvlek strukturerat om laget och gått över till 4 – 4 – 2 där damerna snabbt känner sig mer bekväma. Johanna Engström flyttar ner till och Maja Hansson flyttar in samtidigt som Malin Markström får spela centralt med Klara Spångberg och Wilma Näslund går ut till vänster. Samma lag på plan men lite omstrukturering.

Det tar 4 minuter så har rödvästarna markerat och gör ett nästan identiskt mål som Selånger i första halvlek gör. Ett fint inlägg av Demi Pierre nickas i utav Gloria Douglas bakom Selångers målvakt. 3 – 2 och det märks att humöret lyfts ute på planen.

Det ska visa sig återigen 10 minuter senare när samme Douglas får bollen spelad till sig felvänd på fötterna. Två försvarare är snabbt upp i ryggen men Gloria vrider och vänder och flyttar bollen exakt så som hon ska och i det hela kommer målvakten ut vilket gör att Gloria kan ta några steg åt sidan för att komma ensam mot öppet mål. Hon hinner till och med titta upp för att se vart målet står innan hon lägger in bollen med en hård bredsida.

4 – 2 känns bekvämt och bevisligen har Sandviken tagit taktpinnen men det vänder fortfarande snabbt i spelet. Hanna Sundin som återigen i målet gör en bra match står för många fina räddningar och ser till att Selångers hörnor inte resulterar i något.

Från och med minut 78 delas fyra gula kort ut, 2 till respektive lag där Klara Spångberg samt Maja Hansson drar på sig varsitt.

Maja Hanssons kommer gemensamt med en straffspark som tilldelas Selånger i den 84e minuten då en drivande Selångerspelare får se sina fötter försvinna under sig istället för bollen. Dommaren står i ett bra läge och ser situationen. Straffen slås i brösthöjd på Hanna Sundin nära vänstra stolpen. Hanna går åt rätt håll men straffen är hård och letar sig in mellan Hanna och stolpen ändå. 4 – 3.

Matchen ska gå enda till 95 minuter innan dagens domare blåser av och det är minst sagt stressigt hela vägen. Trots detta tar damerna med sig 3 poäng från dagens drabbning på VM arenan och går in i en ny träningsvecka med en härlig känsla.

Nästa match spelas mot Gustafs GoIF, lördag den 19 maj kl. 14.00 på Morbyvallen.
Ni följer oss som vanligt i sociala medier och på hemsidan!