Samling:12:00
Dam: Efter dagens match kan SIF räkna till 15 poäng i serien
2018-05-19 17:36
Dagens målskyttar och matchens lirare gick till Hayley Dowd
Therese Svensson satte punkt för damernas 5:e seger genom en stensäker straffspark.
Gustafs GoIF - Sandvikens IF 1 -4 (1 – 3)

Fanny Östergård – Maria Danielzon Larsson

Till dalarna kom ett laddar Sandviken som under veckan både tränat naturgräs och konstgräs för att kunna spela till max under dagens möte. En jättefin gräsplan som både kändes lång och stor just för sin placering men som till lagets förvåning inte alls var större än hemmaplanen på Jernvallen. En helgrön plan och finklippt tackades det hjärtligast för. En varm dag innebar mycket vatten och dagen till ära fick damerna inviga sina nya marinblåa bortaställ. Bevisligen är det inte bara de röda tröjorna segrarna sitter i.

Första halvlek
Gustafs startar med en hög press men när rödvästarna kopplar ihop sig så tar de över taktpinnen direkt. 6 minuter in i matchen gör Demi Pierre ett grovjobb och sliter sig runt på högerkanten och får in ett inlägg till Gloria Douglas som kan sätta bollen i mål. Från vänster rullar bollen rätt långsamt in men målvakten står konstigt placerat och kan inte nå den.

Gustafs spelar ett tufft och fysiskt spel matchen rakt igenom men det vågas sägas att varje spelare i Sandvikens IF har ett övertag på sina motståndare. Therese Svensson och hennes backlinje jobbar bra ihop och får beröm av coach. Ingenting görs fel idag.

I matchminut 29 får Hayley Dowd bollen från Gloria Douglas och sätter in 0-2. Rödvästarnas två amerikanska forwards sätter bollen bakom Gustafs amerikanska målvakt.

Ett taffligt tillfälle i 40onde minuten gör att Gustafs får chansen att reducera och Hanna Sundin som står lite för långt in i målet har ingen möjlighet att få tag i bollen. Däremot skapar det ett skärpt läge i Sandviken och pang på så sätter Hayley Dowd sitt andra mål för dagen bara två minuter senare.
Till halvtid går damerna med 1-3.

Andra halvlek
I halvlek pratas det om hur viktigt det är med snacket för att hjälpa varandra på planen och vad som kan förbättras. Direkt vid avspark sätter damerna hög och bra press och Gloria Douglas har ett rejält avslut som målvakten räddar riktigt bra. Utan den räddningen hade bollen suttit stenhårt i nättaket.

Damerna jobbar vidare i värmen och domaren väljer att släppa väldigt många situationer under matchens gång. Det går att spela både väldigt fysiskt och grinigt utan att något händer men trots dessa så uppstår flera situationer i straffområdet och till sist känns det nästan som en kompensation när det blåses för straff. En straff som Therese Svensson inte gör några misstag alls på, stenhårt vid vänstra stolproten. Otagbar för målvakten och resultatet slår över till 1 – 4.

Sista 30 minuterna synts det att värmen påverkar spelarna och det är inte samma skönspel som det varit även om laget i sig är lugnare i andra halvlek. Det försökts spelas runt mer och många brytningar blir inte helt som de är tänkta. Hayley Dowd drar på sig ett gult kort och Therese Svensson river lite för billigt ner en spelare och domaren blåser straff. När straffarna känns osäkra brukar det inte heller bli mål är en sägen och så var även fallet idag. Hanna Sundin i målet räddar straffen och låter inte Gustafs rätta till siffrorna.

En match där båda lagen jobbar enda in i det sista och ingen egentligen ger upp trots värmen. Matchen slutar med 1-4 seger till Sandvikens IF och bussen rullar hem med ytterligare tre poäng.

Nästa match spelas hemma på VM – arenan mot Gefle IF. En match där damerna vill ha er hjälp att slå publikrekord. Säsongens största derby med fri entré tack vare Sandvik gör att ingen kan missa matchen. Så ta med er alla ni känner till vallen och stötta damerna i årets viktigaste match.