Maria Daniezon Larsson > Hayley Katkowski

Wilma Näslund > Vilde Öygard

”Vi får inte glömma Fanny och Lindmark” säger Demi det sista hon gör innan hon kliver på bussen som sedan åker iväg. Det blev ett tidigt stopp vid dragon gate för att hämta upp två eftersläntrare som för övrigt fick böter för sin sena ankomst. Efter en halvtrasslig bussresa ner till Stockholm kom damerna fram till Veddestavallen som bjöd på solsken och en riktigt fin gräsmatta. Matlådorna till dagens resa hade blivit utbytta mot två stora kantiner som hade läckt ut köttfärssås i hela värmeskåpet och bussresan fick ta ett till tidigt stopp för att köpa tallrikar och serva alla med mat.

Första halvlek

Bele startar matchen med ett högt tryck och de tar än en gång tid för damerna att hitta in i spelet.

I fjärde minuten kommer Gloria Douglas till ett avslut rätt på målvakt efter ett långt inkast av Demi Pierre men det resulterar inte i något. Therese Svensson får snabbt därpå chans på en frispark strax utanför båset och Maja Hansson är på bollen men målvakten har sista ordet och greppar bollen.

Sandvikarna får inte grepp om spelet och det är stressigt och det visar sig när Bele gör 1-0 efter 15 minuter.

I 24 minuten blir Hayley Dowd nerdragen i straffområdet och matchens temperament börjar här. Dowd som tar sig förbi en spelare blir omkullkörd men håller sig ändå på fötterna för att sedan igen bli nerkörd av två till spelare men domaren väljer att fria situationen. En repris hade suttit fint på den situationen.

Rödvästarna fortsätter i samma låga nivå och många enkla misstag görs, det är enkla tabbar överallt på planen. Det är ogenomtänkt och de avvaktar så att inga dueller vinns.

I 37e minuten noteras det igen en kapning på Hayley Dowd och en Bele spelare får gult för situationen. Bele har ändå pressen och det spelas mer eller mindre på en planhalva.

Andra halvlek

Det är ett riktigt dåligt spel ute på planen hela första halvlek och Marcus väljer att formatera om spelsystemet i halvlek. Hayley Katkowski gör comeback och Vilde Öygard kommer in och förstärker.

Men det tar inte lång tid innan Bele får in 2-0 målet. Damerna är inte vana vid ett sådant bra spelande lag som flera gånger ställer dem offside och statistiken är till Beles fördel vilket damerna inte heller är vana vid.

I 52e minuten försöker Demi Pierre sätta lite energi i laget och bryter sig runt på kanten för att spela in till Vilde Öygard som får iväg bollen till en ribbträff.

Strax därpå i 63e minuten så rivs Hayley Dowd ner… IGEN! Lika den här gången så befinner hon sig i straffområdet och blir tagen utav målvakten men domaren väljer återigen att fria och låta spelet gå vidare. Marcus håller inte med i beslutet och får lämna båset.

Men sandvikarna försöker ändå och andra halvlek är som en helt annan match, som svart mot vitt. Demi Pierre jobbar på i anfallet och skapar lägen för Gloria Douglas som har en nick utanför och Hayley Dowd har snabbt därpå ett avslut i ribban hon med. Ramträffarna haglar ner över SIFarna idag.

I 77e minuten upprepar sig matchens händelser återigen. Hayley Dowd rivs ner.. IGEN. Det resulterar i en frispark utanför straffområdet men inte mer än så.

Två minuter senare, ja, Hayley Dowd får fötterna bortsparkade… IGEN. Det är inte mycket som går i den röda vägen idag och som grädde på moset får Vilde Öygard på ännu en ribbträff strax där efter.

Sandvikarna försöker sätta en högre press och de kommer mer och mer in med spel på Beles planhalva men innan matchen är slut ska Hayleys Dowds fötter en sista gång hinna ryka. IGEN. Den här gången är frisparken tilldelad och resultatet blir ett mål utav just Hayley Dowd som slår in returen.

Sandviken är för sena att vakna in i matchen och Bele är ett bra spelande lag som gör det svårt för dem och idag är det bara att gratulera till vinsten.

Nästa match spelas hemma på VM-arenan mot Korsnäs IF FK söndag den 10/6 kl 17.00.