SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sandvikens IF
Fotboll

Sandvikens IF
8 - 1
Korsnäs IF FK
Sandvikens IF8 - 1Korsnäs IF FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 10 juni, 17:00
Plats:Jernvallen 5 VM-arenan konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 000222053
Samling:15:00
Dam: Storseger på hemmaplan
2018-06-11 10:13
Foto: Mikael Nord
Damerna tog en betryggande seger hemma på vm-arenan under söndagskvällen.

Sandvikens IF – Korsnäs IF FK 8–1 (4–1)


1-0   Hayley Dowd 1’

2-0   Gloria Douglas 20’
2-1 Korsnäs 26’

3-1 Gloria Douglas 33’
4-1 Therese Svensson (Straff) 45+3’
5-1 Gloria Douglas 54’
6-1 Demi Pierre 55’
7-1 Hayley Dowd 58’
8-1 Wilma Englund 89’

 

                                          Hanna Sundin

Therese Svensson – Hayley Katkowski – Maria Danielzon Larsson

Nellie Johansson – Klara Spångberg – Maja Hansson – Demi Pierre

                                        Malin Markström

                             Hayley Dowd – Gloria Douglas

Byten:

Maja Hansson > Wilma Näslund
Malin Markström > Johanna Engström
Maria Danielzon Larsson > Wilma Englund
Hanna Sundin > Alva Engstrand
Nellie Johansson > Wilma Johansson

 

Dagen till ära kunde rödvästarna äntligen presentera Hayley Katkowski i startelvan igen, på plats i backlinjen som dirigent för sina kollegor och Therese Svensson som bar kaptensbindeln fick spela i tröja nummer 100. Trots åska och blixtar höll sig Sandvikarna sig lugna och kunde spela hem matchen innan kvällens regn började falla.

 

Första halvlek

Fort gick det för Hayley Dowd att hälsa gästande Korsnäs IF FK välkomna till Jernvallens VM-arena. 


56 sekunder in i matchen satte hon kvällens öppningsmål och sen skulle det bara fortsätta. Ett fint förarbete gjorde Maria Danielzon Larsson när hon kom ner hela vägen till kortlinjen och slog in ett vänsterinlägg. Det blev långt och gjorde att Korsnäs målvakt inte nådde bollen och Dowd kunde sätta dit 1–0.


2–0 kom i matchminut 20. Gloria Douglas som låg rätt mellan Korsnäs mittbackar fick bollen felvänd utav Nellie Johansson och kunden vända upp och skjuta in bollen mellan stolparna.


Ganska tidigt hinner det bli en kollision mellan Therese Svensson och en Korsnässpelare som kommer in med rejäl hastighet vilket gör att båda två blir liggandes. Therese kommer tillbaka in i matchen efter bara några minuter medans Korsnässpelaren blir ståendes och får värma ett tag. Lyckligt nog kan båda spela vidare. Korsnäs får till ett anfall och i 26e minuten som resulterar i ett otagbart skott för Hanna Sundin i målet och 2–1 skapar frustration hos rödvästarna som snabbt formaterar ihop sig igen.


3–1 bevisar att damerna inte är nöjda med 2–1 och målet är i stort sett identiskt med 2–0 bara det att Gloria väljer att lägga bollen på andra sidan målvakten. Therese Svensson sätter punkt för halvleken med att sätta 4–1 på straff på övertid.

 

Andra halvlek

Andra halvlek känns som om den tappar energi och matchen framstår som avspelad redan i 55e minuten trots att rödvästarna tar vara på all tid som finns kvar.


I halvtid kliver Maja Hansson av med en känning i foten och 10 minuter senare genomför dagens coach Markström tre till byten.


Just innan bytet hinner Gloria Douglas fullborda sitt hattrick och får till en fullträff på halvvolley som målvakten inte hinner på.


Demi Pierre vill också vara med och spela och i båset hinner inte ens 5–1 målets rapporterats innan hon vänt bort både backen och målvakten och lagt in bollen i öppet mål. 6–1 är ett faktum men rödvästarna fortsätter att spela ett bra spel och vänder i både backlinjen och på mittfältet. Veckans träningar har gjort resultat.


Mellan matchminut 50 och 60 är rödvästarna effektiva och Hayley Dowd sätter 7–1 likt Demi som bara vrider bort målvakten och lägger in bollen i målet. Därmed ökar hon på sin statistik till 10 mål för denna säsongen.


Sist ut för dagen ska bli en minst sagt orutinerad målskytt. Wilma Englund som lägger in en cross mot mål får till en bra träff och bollen går över målvakten, studsar i stolpen och går sedan in i mål. I 89e minuten markerar hon matchen helt avgjord och rödvästarna får fira tre nya poäng i omklädningsrummet.


Nu väntas en till full träningsvecka utan avbrott för hela Larssons trupp innan Avesta väntar gäster nästa helg.

 

Avesta AIK – Sandvikens IF
Söndag den 17/6, 15.00
Avestavallen


<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
 
 
MATCHBILJETTER/SÄSONGSKORT
HUVUDPARTNERS
GULDPARTNERS
FRAMTIDSSUPPORTER/RABATTER
SIF SHOP INTERSPORT
SIF SHOP RAVELLI
SOCIALA MEDIER