Matchnummer: 000222076
Samling:12:00
Dam: det tog 45 minuter innan proppen släppte
2018-08-05 11:22
En första halvlek som slutade 0-0 var inte hur damerna ville avsluta matchen och det visade sig efter ett rejält snack i paus.

Sandvikens IF - Enköping SK UK 5-0 (0-0)

Första halvlek

Tidigt i matchen har Janina Mähler ett skott i stolpen och Klara Spångberg får en frispark ca 10 meter utanför straffområdet men inget blir mer än en farlig chans framför mål.

Det ska visa sig bli en resultatlös och minst sagt konstig första halvlek där damerna stundtals kommer till farliga situationer men inte tar sina chanser.

Runt minut 30 har Gloria Douglas ett bra avslut strax utanför och en lång boll från Wilma Englund når Vilde Öygard som kommer ensam mot målvakten men placerar bollen strax utanför.

I halvlek gick en bestämd Coach Larsson in med sitt lag i omklädningsrummet och var saklig i sina ord. Ut till andra halvlek kom ett helt annat lag och Maria Laschka fick kliva in för att göra sina första 45 minuter i rödvästarnas division 1 lag. Ett drag som skulle visa sig vara givande när en hårt arbetande och effektivt snackande spelare höjde hela truppen.

Andra halvlek
Efter 52 minuter kom första målet, det kom på ett inlägg från Gloria Douglas och nickades i av Demi Pierre.

Två minuter senare krigar Maria Lashcka med boll och slår den genom både backlinjen och Janina Mähler på en frilöpande Gloria Douglas som lägger in 2-0 bakom målvakten.

I den 65 minuten får Gloria Douglas fram bollen till Wilma Näslund som kör en soloräd förbi 2 Enköpingsspelare och avslutar med att vika bort målvakten så hon och bollen kommer ensam framför målet. Den lägger hon enkelt in. 3-0.

Återigen går det fort och Janina Mähler får bollen nästan direkt efter avspark utanför straffområdet och tar sig in. Hon petar ut bollen långt åt sidan och målvakten hinner inte flytta sig. Janina Mähler kan i taskig vinkel ändå lägga in bollen i ett öppet mål. 4-0.

Det ska avslutas riktigt snyggt i 74e minuten då Nellie Johansson jobbar ner och kommer på en fin överlapp.Hon slår in ett inlägg perfekt för Wilma Näslunds huvud som nickas in bakom Enköpings målvakt. Hatten av för en fin 5-0 seger.

Nu väntas en ny träningsvecka för damerna som väntar tillökning i truppen under måndagen. Till nästa helg kommer Rimbo på besök till Sandviken och 3 till viktiga poäng står på spel.