Matchnummer: 000222083
Samling:13:00
Dam: Vi tar lärdom efter förlusten
2018-08-12 20:24
En grå eftermiddag i Sandviken blev ännu gråare när domaren blåste av matchen efter 90 minuters spel i damernas Division 1 Norra Svealand.

Första Halvlek
Rimbo kommer till start med en riktig stark centrallinje och frejdiga yttrar.
De sätter en otrolig press på vår backlinje vilket vi hade väldigt svårt för idag.
Ett väldigt böljande spel till en början med många felpass från rödvästarna. Upplever första 10 min som väldigt stressigt och inte så organiserat, och med alldeles för stora ytor mellan backlinje och forwards.
Efter 14 minuter uppstår en situation efter en långboll i det glatta konstgräset som ställer målvakten Hanna Sundin i målet och Therese Rizzo kan enkelt rulla in 0-1 till gästerna.
Därefter blir det ett ställningskrig där Rimbospelarna är så där bra som vi trott centralt, de vinner ALLT på mitten och kan snabbt gå till attack om och om igen.
Hanna får sträcka ut och göra några härliga räddningar innan pausvilan, den där vilan som vi bara längtade efter ett tag, att få samla kraft och prata ihop oss ordentligt.

Andra Halvlek
Vi gör några ändringar och flyttar upp Maja centralt i banan, Maja som för dagen var bäste rödväst med många duellvinster, samt byter ut Brooke mot Vilde.
Vi känner att vi har något bra på gång och laget känns laddat från start.
MEN... Återigen en lite knepig situation som gör att Rimbo ökar på till 0-2 i ett läge som känns som att det kom från ingenstans.
Sedan hinner vi inte mer än spela igång bollen och så sitter 0-3, ja tyvärr så är det inte vår dag idag, allt som kunde gå fel gick helt enkelt fel första 55 min.

Jag ropar följande ord efter 0-3 i baken åt mina spelare...
"Jag skiter i vad resultatet står efter 90 minuter, det enda vi kan göra är att visa hjärta" (ursäkta ordvalet)

Då börjar vi äntligen trilla boll som jag vet att vi vill och kan, vilket resulterar i att vi skapar en del målchanser på bara några minuter.
1-3 kommer efter en hörna i matchminut 73, en tilltrasslad situation som tillslut bedöms som mål.
Vips så får vi lite blodad tand och hittar en växel till, 2-3 är inte långt borta men det vill sig inte riktigt idag.

Vi kan inte gräva ner oss efter en förlust, däremot kan vi ta med oss den här matchen och framförallt kan vi ta lärdom från Rimbo som har mer rutin och tyngd än våra unga spelare. Imorgon börjar en ny träningsvecka och vi blickar framåt!