SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sandvikens IF
Fotboll

SIF-BLOGGEN: ”Den som gör mål får en frozen yoghurt på Gothia.”
2017-05-05 13:44
Lotten Fahlberg, Alva Engstrand och Lisa Fröjdfält.

Jag kommer kunna fylla varenda start av dessa skriverier med citat från våra tränare. Utifrån dagens kan vi göra en kort resa tillbaka i tiden tills när tjejerna som byggt grunden till detta damlag fortfarande var flicklagsspelare. Tiden då de åkte till Gothia cup, vilket egentligen inte är allt för längesedan. Ni kan ju gissa hur många frozen yoghurts Niklas blev skyldig? Skulle säga att ni bara behöver en hand för att få plats med allihopa. Som grädde på moset hade yoghurtbutiken stängt igen när de kom tillbaka till Göteborg det året så det blev inget för någon i alla fall. Inte ens för Niklas.
Men det här med målskjutandet vill jag nog säga att det börjar bli ändring på. Alltså kolla på förra säsongens resultat i tabellen. Damlaget snittade 4 mål per match och DM-spelets tre matcher hittills i år har haft utdelning på 20 gjorda mål och 0 insläppta.

Noll insläppta mål kommer såklart från våra kanske mest värdefulla spelare men dom som förmodligen får mest skit. Våra målvakter som ständigt styr och ställer där längst bak. Dom som har det otacksammaste jobbet av alla. Tänk er att få höra att ett mål som blivit var en målvaktstavla eller att hon kunde ha haft den. Det är nog inte en, två eller tre gånger per säsong dom får höra det medans vi andra kanske egentligen hade kunnat brutit situationen mycket, mycket tidigare. Idag ska dom äntligen få det fokuset dom förtjänar och bli presenterade först här av lagdelarna. I år kommer damlaget starkt med två målvakter som finns i truppen och med en tredje i reserv samt en fjärde som finns vid behov från ett utav juniorlagen. De tre förstnämnda tränar i dagsläget med damlaget och kommer därför att vara dom vi går in på djupet om.


Alva Engstrand, nr 1

Våran ensamma krigare från förra säsongen som inte hade många lediga matcher. Frånvaro var ingenting som hon kunde få ha och varken sjukdomar eller andra planer stoppade henne förra året. Snacka om att ställa upp för laget och visa att man verkligen vill. Om jag inte minns fel så stod Alva till och med någon match trots både förkylning, feber och skadad på grund av att vi inte hade någon annan att tillgå. Tur för Alva att hon dom flesta matcher inte hade allt för mycket att göra förra året!
Alva blir i år 18 år gammal och pluggar på idrottslinjen inne i Gävle. Hon är fostrad i Hille IF och gick via Gefle IF till Sandvikens IF efter att de lånat in henne till Gothia Cup ett år. Alva är den i laget som alltid råkar ut för alla prank och oftast kommer dom från Larsson. Tillexempel så hade Larsson ett år planerat ett aprilskämt där hon till och med involverade Alvas pappa så att Alva inte skulle ana att någonting var på gång. Om vi fick välja att reta henne för någonting så skulle det vara hur bra hon passar i alla färger på fula matchtröjor. Inför förra säsongen tappade nämligen kansliet bort hennes nya matchställ och detta var på villovägar ganska många veckor och matcher innan det hittade hem. Under tiden fick Alva utstå de flesta konstiga och fula färgkombinationer som vi kunde hitta på. Resultaten var bra under tiden och coacherna försökte få henne att fortsätta stå i dom gamla, bara för att retas.
Alvas familj består utav pappa Sami, som för övrigt är ansvarig för fys- och målvaktssektionen hos damlaget, mamma Linda och lillasyster Tilde. Alva har enligt skribenten även lagets sämsta lokalsinne då hon knappt hittade från hemmet till Jernvallen, men det verkar äntligen som det blivit bättre ordning på det nu.

När jag frågade runt bland tjejerna så var de överens om att tre ord som beskriver Alva är: Rolig, snäll och positiv.


Lisa Fröjdfeldt, nr 30

Lisa är vårat senaste tillskott som senast spelade i Tierp där hon representerade laget i division 1. Lisa är en rutinerad målvakt med sina snart 28 år och har en vilja av stål. Ibland är hon till och med lite för envis. Under damernas läger i Iggesund på försäsongen fick hon även smeknamnet följa John, som senare också blev en instagramprofil, då Larsson och Lisa helt plötsligt bara fick för sig att följa efter varandra. Lisa bor på söder i Gävle tillsammans med katten Elvis och har som kanske inte så många vet också sockersjukan, eller som den är känd för, diabetes. Diabetes är en sjukdom där sockerhalten i blodet är för hög. Sjukdomen beror på för svag effekt av hormonet insulin, vilket leder till att cellerna inte tar upp socker från blodet som de ska. Detta visar ju på otrolig vilja och styrka när hon klarar av att prestera och uppnå de mål hon har gjort trots att blodsockret inte fungerar som det ska varje dag. Så om ni ser henne med en banan eller något annat ätbart i handen så är det förmodligen bara för att hon är extra laddad! Lisa är fostrad i Gefle If och när jag frågar henne om hennes bästa fotbollsminne så svarar hon såklart matchen mot Djurgårdens IF med Tierp förra året. Det var enligt Lisa riktigt kul att få känna på hur det är att möta allsvenskt motstånd. Lisa har tidigare studerat till husdjursargonom, vilket jag tycker låter så proffsigt, men idag jobbar hon som handläggare. Utanför fotbollen brinner hon för resor, djur och att åka snowboard. Hon är en spelare som tillför rutin och positiv konkurrens till laget och även här kommer orden genomsnäll, genuin och viljestark från tjejerna.


Lotten Fahlberg, nr 98

Egentligen tänkte jag att alla fjunisar skulle få bli presenterade tillsammans, men beslutade mig för att en av våra minstingar skulle få hänga med att bli presenterad först. Lotten, som förra året var Alvas backup trots att hon hade ett helt eget lag att ta hand om, är en tjej som fortfarande går i högstadiet men redan är uttagen till ett utav flicklandslagen. 16 år gammal och har till hösten kommit in på NIU i Gävle. Lottens framgångar har visat sig många gånger och tjejerna berättar om hur hon under ett Gothia cup räddade dem genom att ta nästintill alla straffar på heden mot Backatorp. De pratade i munnen på varandra i extas när de berättade om tillbakablicken. De andra beskriver Lotten som en lugn och skön tjej med båda fötterna på jorden. Väldigt snäll och omtänksam och bryr sig om alla. Det viktigaste att tillägga var såklart att hon representerar landslaget och vi fick så sent som i slutet av april veta att Lotten blivit uttagen som reserv till F16 UEFA Turnering i Portugal 10 till 16 maj. Hon är en egen produkt från Sandvikens If och bor med familjen i Östanå. Utanför fotbollen spelar hon också handboll där det också verkar gå ganska bra. Ett minne hon berättar för mig om var när hon var ner till Nyköping och spelade Sverigecupen där alla Sveriges bästa handbollsspelare spelar en cup tillsammans! Lotten kommer under året att representera F17 laget i deras elit-serie men kommer att finnas tillgänglig för oss i dam när vi behöver det. För att knyta ihop den här säcken så kommer det ett tips till alla som i framtiden vill anställa Lotten på sina företag, det är enligt ryktena så att hon är en riktig hejare på att inventera.

 

Damernas vecka inleddes på måndagen med en förmiddagsträning eftersom det var en helgdag. Tyvärr märktes det att värmen tog på oss och många, med mig inräknat, fick tokfrossa efteråt och fick både sova samt proppa i oss resorb. Träningarna den här veckan har handlat mycket om zonspel och det jag tror vi alla är överens om är att där finns det mycket att jobba på. Vi spelar så att det enbart får spelas framåt i nästa zon och bollen får inte gå tillbaka till föregående zon. Endast spelaren som passat in bollen i den nya zonen får följa med och vara spelbar. Många gånger blir det svårt och vi blir satta i konstiga situationer som vi inte är vana med men det är just det vi behöver jobba vidare på. Under tisdagen hade även damlaget som spelar i division 3 seriepremiär på bortaplan mot Hille IF och gick segrande ur den kampen med siffrorna 2-6. Jag är väldigt imponerad utav flera av tjejerna i division 3 laget och det känns fantastiskt tryggt att ha dem bakom oss.

Egentligen skulle damlaget gått på gräs på måndagar från och med den här veckan, men på grund utav förutsättningarna så blev det en till vecka till på konstgräset och därför även en till fysträning på torsdagskvällen. Tjejerna som förra veckan jublade för att det äntligen var sista gången och Olsson som plågade sig igenom de två tidigare torsdagspassen hade den här torsdagen såklart sådan ”enorm” otur att hon inte kunde komma. Under torsdagens pass presenteras även helgens trupp för spelarna.

 Vi passar såklart på att göra lite reklam för damernas nästa match när vi ändå håller på och hur underbart skulle det inte vara om vi fick komma till Iggesund och ha fullt stöd och support på plats? I Iggesund väntas gräsplan och i vilket skick den är vet vi inte riktigt, men vi förbereder oss på att det kan bli både studsigt och gropigt. Förhoppningarna och målet är självklart att våra damer hanterar dessa förutsättningar bäst!

Upp till bevis.

Iggesund IK – Sandvikens IF
Lördag den 6/5–17
14.00
Movallen, Iggesund!

/NR 9


Nyhetsarkiv
Dags för Mini-SIF 20242024-02-29 11:24
Julstängt på kansliet2023-12-22 16:05
Fira säsongen med oss!2023-11-17 08:29
Ett år utan Redwan2023-10-25 21:39
Tyst minut på söndag2023-09-22 15:06
Clubdagar hos Intersport2023-09-22 13:04
Kommande provträningar2023-09-22 12:24
Kort från årsmötet2023-03-31 17:34
Hank Danewid lämnar2022-12-07 19:17
Rösta på Årets Mål!2022-11-25 17:56
Tack Rolf Modigh!2022-11-24 14:00
Tack för allt, Emilia2022-07-05 10:17
Derbyinformation!2022-06-01 13:50
SIF-Kalendern, Lucka 132021-12-13 10:09
SIF-Kalendern, Lucka 82021-12-08 10:29
SIF-Kalendern, Lucka 72021-12-07 13:16
SIF-Kalender, Lucka 62021-12-06 10:42
SIF-kalendern, Lucka 42021-12-04 16:56
SIF-kalendern, Lucka 32021-12-03 11:37
SIF-kalendern - Lucka 22021-12-02 12:11
SIF-kalendern - Lucka 12021-12-01 18:24
Ungdom: Femte DM-guldet2021-10-08 19:46
Ungdom: DM-guld till P142021-10-03 21:26
Ungdom: Tredje DM-guldet2021-09-28 22:51
Ungdom: DM-guld till F062021-09-22 21:19
Dam: Seger i derbyt2021-08-29 13:07
SIF x Lenas Trafikskola 2021-08-20 20:41
Biljettinformation2021-08-17 16:03
Dam: Ännu en seger2021-08-05 08:38
Månadens mål korat 2021-06-23 09:33
Tack alla som bidragit 2021-06-21 16:09
Ny vecka - nya mål2021-06-14 07:06
Snart sommarlovsfotboll 2021-06-08 07:41
Låt ungdomarna spela2021-05-14 12:45
SVENSKA CUPEN-CHANSEN2021-02-24 08:13
Mini-SIF 20212021-02-17 10:30
Försäsongsmatcher 20212021-01-18 13:00
Tack!!2020-12-02 12:15
Helgens matcher!2020-08-17 09:50
1 000 passningar!2020-05-10 20:04
Årsmöte 9:e mars2020-03-06 08:29
Dags för SUPERWEEK!2020-02-20 17:20
Göransson Cup!2020-01-24 11:44
Avslutningsfest 20192019-11-19 20:15
Julklappstips!2018-12-20 12:02
Endast 24 timmar kvar!2018-09-20 09:00
Herr: Inför Akropolis2018-07-16 10:12
Herr: Straff fällde SIF2018-07-09 09:30
Hipp hipp hurra!!!2018-07-06 16:30
Dags för nostalgimatch!2018-06-19 13:30
Jubileumspaket2018-02-16 10:40
Herrmatchen inställd!2018-02-03 10:48
Årsmöte2018-01-20 15:14
John tackar för sig 2017-12-20 15:43
Hanna väljer rödvitt 2017-12-17 21:39
Svanberg leder nya U192017-12-04 16:52
Avslutningsfesten 20172017-12-01 23:08
Viktor kvar i SIF!2017-11-29 15:57
Inför Nyköping - SIF2017-10-06 21:24
Dam: Hille-SIF 3-2 (1-2)2017-09-17 16:08
SIF BLOGGEN V372017-09-14 22:29
Härlig 6 poängslördag2017-09-09 22:48
Rödvit fotbollslördag2017-09-09 08:53
SIF bloggen V332017-08-18 15:25
Dam: SIF bloggen V322017-08-12 12:04
SIF bloggen v 31 2017-08-03 22:40
Herr: Sista vårmatchen!2017-07-16 12:52
Nytt kryss för herrarna2017-07-10 07:11
SIF-BLOGGEN: VECKA 262017-06-30 10:23
SIF-BLOGGEN: VECKA 242017-06-17 11:52
SIF-BLOGGEN: VECKA 232017-06-09 19:55
SIF-BLOGGEN: VECKA 222017-06-02 11:38
HERR: DM-GULD!2017-06-01 08:22
SIF-BLOGGEN: VECKA 212017-05-29 09:26
SIF-BLOGGEN: VECKA 202017-05-19 09:43
SIF-BLOGGEN: VECKA 192017-05-12 09:04
SUPERLÖRDAG!2017-04-28 09:28
Herr & Dam: Matchinfo!2017-03-25 08:43
KALLELSE TILL ÅRSMÖTE!2017-02-20 12:59
U15: DM GULD!2017-01-16 08:33
U17: DM GULD!2017-01-14 20:42
Gott nytt fotbollsår!2016-12-30 11:44
Medlemskort i mobilen!2016-12-15 10:42
JULSTÄNGT 19/12 - 8/1!2016-12-12 10:26
SIF VERKSAMHETSFILM2016-12-02 14:53
Junior fortsätter i SIF2016-11-14 18:00
Årets julklapp!2016-10-28 10:00
VINNARE GULDFEMMAN 2016!2016-10-19 09:08
Pregame med Charlys!2016-10-12 11:09
GRATISMATCHEN!2016-10-03 10:30
SIF besegrade Brynäs IF2016-09-14 08:40
Seriesegrare 20162016-09-07 08:34
Härnösand borta!2016-08-19 23:30
Vinst x2 och förlust!2016-08-08 16:00
Storseger för damerna2016-06-08 08:14
Veckans matcher (V. 23)2016-06-07 08:35
Veckans matcher!2016-05-30 07:59
Damerna kryssade mot GIF2016-05-28 14:58
DM-Guld!2016-05-26 08:04
Falk tar över U172016-05-23 19:00
Veckans matcher!2016-05-23 08:11
Damerna tog ny seger2016-05-18 08:00
Veckans matcher!2016-05-16 08:29
SIF kansliorganisation2016-05-09 20:28
SIF tar emot Ånge IF!2016-04-23 17:05
Seger i DM kvartsfinalen2016-04-13 08:32
SIF kliver in i DM!2016-04-12 08:40
Guldfemman 2016!2016-04-11 15:27
Storseger i premiären!2016-04-09 17:50
Fotbollsskola!2016-03-01 15:21
Årets första match.2016-02-05 20:30
Roni Ali väljer SIF!2016-01-22 21:29
Försäsongsmatcher 20162016-01-19 18:22
Sportfritids v.512015-12-21 09:00
Veckans Sportfritids2015-12-11 15:05
Sportfritids V492015-12-07 09:30
Sportfritids V.482015-11-27 15:00
Sportfritids V.472015-11-20 14:40
SIF säsongen avslutad2015-11-13 19:26
Sportfritids V462015-11-13 12:30
Sportfritids v.452015-11-06 15:00
Nya Öppettider Kansli!2015-10-26 12:00
DM guld nr 5 bärgat 2015-09-24 22:30
SM kval på Jernvallen2015-09-22 08:20
Kansliet stängt fredag2015-09-18 00:02
Guldregn över SIF!2015-08-30 21:30
Inför Skiljebo SK borta2015-08-28 13:01
SIF-podden tillbaka!2015-08-12 16:26
Förlust mot Nacka FF2015-06-15 14:08
U-17 vann i Söderhamn2015-05-27 14:41
SIF DM-mästare 2015 2015-05-22 09:32
Bra start för nya F17U2015-05-18 22:36
U-17 vann i Sundsvall2015-05-18 11:02
Förlust trots bra spel2015-05-17 21:57
Kansliet stängt 2015-05-13 16:40
Vinst i DM2015-05-06 09:13
Semifinal i DM2015-05-05 08:25
Seger mot BKV Norrtälje2015-05-05 08:21
U-17 tog ny seger. 2015-05-04 22:51
Knapp förlust för U-162015-05-04 22:49
Premiärvinst för U-17 2015-04-27 08:41
Seger för SIF U 162015-04-27 08:33
Vinst i DM mot IK Huge2015-04-22 09:11
 
MATCHBILJETTER/SÄSONGSKORT
HUVUDPARTNERS
GULDPARTNERS
FRAMTIDSSUPPORTER/RABATTER
SIF SHOP INTERSPORT
SIF SHOP RAVELLI
SOCIALA MEDIER