SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sandvikens IF
Fotboll

Gå på match i Superettan

Sandvikens IF:s herrar spelar seriespel på Jernvallens A-plan. Informationen nedan gäller för herrarnas matcher i Superettan, för damlagets matcher i Division 1 Norra är riktlinjerna inte lika omfattande. För information om vad som gäller för dammatcher, hör av dig till tomas@sandvikensif.se

 

När är det match?

Sandvikens IF:s spelschema hittar du på svenskfotboll.se

 

Hur köper jag biljett?

Biljetter till våra hemmamatcher säljs på https://sandvikensif.ebiljett.nu/. Det går inte att betala in sig i entrékuren till våra matcher i Superettan. Kommer du till arenan utan att ha köpt biljett på förhand så är det biljettförsäljning inne i Göransson Arena som gäller.

 

Vad gäller för ungdomar?

Barn och ungdom under 18 år har fri entré om evenemanget inte är slutsålt detsamma gäller gymnasieelever i Sandvikens kommun över 17 år mot uppvisande av skolans passerkort. Ungdomar rekommenderas tidig entré till matcher för att vara säker på att komma in.

 

Alla ungdomar behöver hämta en gratisbiljetter i Göransson Arenas huvudentré.

 

Fri entre för ungdomar gäller inte på derbyt mot Gefle IF.

 

När behöver jag vara på plats?

Entréer, kiosker och puben i södra foajén öppnar oftast (och aldrig senare än) en timme före avspark. Vi rekommenderar att man är på plats i god tid för att undvika köbildning.

 

Är det numrerade platser?

Ståplats är onumrerat. På sittplats får du en numrerad plats, men om du märker att det är gott om tomma platser på sektionen står det dig självklart fritt att byta plats inom din sektion. Vi har också en halv sektion (sektion A) där vi har fri sittning. I mån av plats kan du sitta här om du har ståplatsbiljett.

 

Kan man köpa souvenirer?

Innanför entrén kommer du kunna köpa Sandvikens IF-souvenirer. Det går även att köpa här: https://sandvikensif.ebiljett.nu/Products 

 

Visiterar ni alla besökare?

Alla besökare är skyldiga att underkasta sig visitation vid anmodan, men vissa matcher och vissa sektioner har högre säkerhetsnivå än andra. Denna bedömning görs av lagens säkerhetsansvariga, i samarbete med polisen.

 

Hur säkerställer Sandvikens IF besökarnas säkerhet på arenan?

Att känna sig trygg på våra evenemang är av högsta prioritet, och vi utvärderar regelbundet säkerhetsarbetet. Det finns både publikvärdar och säkerhetsvakter på och kring läktarna. Tveka inte att kontakta dem om du ser eller upplever något som inte hör hemma på arenan.

 

Kan man köpa mat och dryck?

På arenan finns ett antal kiosker med både mat från grillen och fika. Vissa utvalda matcher har även Restaurang Jernet öppet inne i Göransson Arena och öppnar då två timmar innan match. Dessa tillfällen kommuniceras i våra kanaler.

Vi har även en pub i södra foajén.

 

Har Sandvikens IF rätt att avvisa någon från arenan?

SIF har rätten att avvisa dig från arenan om du:

  • Är alkoholberusad eller påverkad av andra droger
  • Muntligt eller genom exempelvis klädesplagg uttrycker dig nedvärderande om en individ eller folkgrupp, baserat på exempelvis kön, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, språklig eller religiös tillhörighet, funktionsnedsättning, sexuell läggning, ålder eller annan omständighet.

Tveka inte att meddela någon av våra publikvärdar eller ordningsvakter om du blivit utsatt för, eller uppmärksammat, ett kränkande beteende.

 

Hur hittar jag till Jernvallen?

Jernvallens A-plan ligger i ett idrottsområde i de södra delarna av Sandviken, bredvid Göransson Arena. Adressen är Sätragatan 19.

 

Finns det rullstolsplats?

Ja, det finns. Hör av dig till tomas@sandvikensif.se vid frågor.

 

 

Det får du inte ta med dig in på arenan:

 

Väskor - Är förbjudna att ta med av säkerhetsskäl. Undantag kan göras för skötväska till litet barn, eller väska som bärs av medicinska skäl. Dessa kommer då att genomsökas.

 

Kamera - Mobilkameror och små kompaktkameror är tillåtna, men systemkameror och annan professionell ljud- och bildinspelningsinstrument får inte tas med in.

 

Hund - Inga djur är tillåtna på arenan förutom ledarhund.

 

Får jag röka på arenan?

Nej, Jernvallen är en rökfri arena.

 

Vilka sektioner har tak?

Samtliga sittplatser på huvudläktaren är under tak. Det innefattar sektionerna A, B, C, D och E.

 

Vad gäller på Familjeläktaren?
Den läktare som vi kallar Södra Stå är bekostad av de Göranssonska Stiftelserna med syftet att barn, ungdomar och familjer ska kunna gå på fotboll. Det är dock samma biljetter som gäller för Södra Stå som för övrig hemmastå på arenan. Södra Stå är därför tillgänglig för alla men familjer och barn har förtur, så om ni är en grupp vuxna som vill ställa er på Södra Stå kan det hända att ni blir nekade.

 

Finns det tillgång till sjukvård på plats?

Vid matcher finns det alltid sjukvårdare samt läkare på plats på Jernvallen. Därtill är arenan utrustad med ett antal hjärtstartare.  Om en olycka uppstår, kontakta omgående någon av våra publikvärdar. 

 

Vad gäller om arenan behöver utrymmas?

Om arenan behöver utrymmas vid match görs det i första hand via ordinarie utgångar. Vid evakuering kommer ett meddelande att spelas upp via högtalarsystemet och värdar på arenan leder publiken mot utgångar. Vi uppmanar till lugn och försiktighet vid utrymning för att undvika personskador. 

 

Parkering:

Norr om Göransson Arena finns en stor parkering, infart från Sätragatan. Det finns även en parkering mellan ishallen och fotbollsarenan, infart sker via Hamngatan. Den parkeringen är mindre men närmare. Inga speciella pressplatser finns på parkeringarna.

 

Om inget annat anges i matchannonser spelas samtliga herr- och dammatcher 2024 på A-planen, konstgräset.

 

För matcher i Svenska Cupen gäller inga frikort/säsongskort.

 

Kartor

 

Karta över entréer

 

Allmänna faciliteter

 

Läktarskiss

 


Varmt välkomna till Jernvallen!

 
 
MATCHBILJETTER/SÄSONGSKORT
HUVUDPARTNERS
OFFICIELLA LEVERANTÖRER
GULDPARTNERS
FRAMTIDSSUPPORTER/RABATTER
SIF SHOP INTERSPORT
SIF SHOP RAVELLI