Sandvikens IF
Fotboll

Herr: Sandvikens IF - IK Brage 1-4 (1-2)
2017-05-16 09:00
Matchens lirare utsågs av Bilmetro, i Sandviken blev det Hjalmar Öhagen och i Brage blev det Erik Nilsson.
Sandvikens IF - IK Brage 1-4 (1-2)

Mål: 0-1 (21 Johan Eklund), 0-2 (28 Anton Lundin), 1-2 (38 Marcus Hägg), 1-3 (60 Johan Eklund), 1-4 (79 Erik Nilsson)

SIFs startelva: Kalle Jansson - Felix Bindelöv, Gustav Thörn, Olof Mård, Jonathan Hellström - John Junior, Hjalmar Öhagen, Jens Åberg, York Rafael - Marcus Hägg, Haris Sijaric

Brages startelva: Peter Rosendal - Simon Stenberg, Alexander Zetterström, Carlos Garcia Amborsiani, Pontus Hindrikes - Benjamin Hjerstrand, Erik Nilsson : Anton Lundin, Stefan Ilic, Memocan Elalmis - Johan Eklund

Igår kväll tog SIF emot IK Brage på hemmaplan i ett möte med derbykaraktär. Brage kom till matchen med fyra raka segrar och vind i ryggen medans SIF har gått tyngre och endast tagit 3 poäng hittills.
Brage fick alltså bära favoritskapet inför matchen, något man pallade med denna kväll.
Matchen blåstes igång av domare Ozan Camlibel, under inledningen av matchen svängde det fram och tillbaka. I den 10:e minuten var Haris Sijaric nära att nicka in 1-0 när han kom först på ett inlägg, en start som SIF skulle behövt denna dag.
Bengt Ottosson, tränare i IK Brage kommenterade starten på matchen på den efterföljande presskonferensen.
- Vi ville gå ut och sätta fart på matchen, men det blev nästan lite väl öppet.
Efter starten på matchen tog Brage över mer och mer, deras passningsspel var stundtals riktigt bra och ställde till det för SIF. I den 21:e minuten tar man också ledningen genom Johan Eklund, anfallaren som spottat in mål under inledningen av serien. Simon Stenberg tog sig fram på högerkanten och skicka in bollen mellan backlinje och målvakt, där kom Johan Eklund inlöpande och kunde stöta i 0-1.
Kort därefter, bara 7 minuter senare närmare bestämt gjorde man också 0-2. Ett vackert fotbollsmål, man kombinerade sig fram oerhört fint och till sist fick Anton Lundin göra 0-2 i öppet mål.
En brant uppförsbacke var det och ännu brantare höll den på att bli när Simon Stenberg prickade underkanten av ribban, men som tur var för Sandviken studsade den ut. Sedan väcktes hoppet på Arena Jernvallen, Alexander Zetterström spelade rätt in i gapet till John Junior som kunde gå på omställning, han hittade in till Marcus Hägg i straffområdet, pang 1-2! Ett distinkt avslut som gav SIF ett mycket bättre utgångsläge inför andra halvlek.
Resultatet stod sig in i halvtid, 1-2.
I slutet på den första halvleken höjde sig SIF och skapade lite längre anfall, man lyckades pressa tillbaka Brage lite. Man startade den andra halvleken på samma sätt, en jobbig period enligt Brages tränare.
- I andra halvlek ville vi inte alls sjunka tillbaka utan det var SIF som tryckte tillbaka oss.
Trots mer SIF i början av den andra halvleken så lyckades man inte få in kvitteringen. Det närmaste man kom var en misstänksam straffsituation då Olof Mård fick en armbåge (?) i ansiktet vid en duell.
Sedan i den 60:e minuten kom kallduschen, 1-3. Simon Stenberg tog sig än en gång fram på högerkanten och slog ett inlägg mot bortre stolpe, där kom Johan Eklund högst i duellen mot Gustav Thörn och kunde ostört nicka in 1-3.
I den 79:e minuten kom spiken i kistan när Stefan Lindmark fint lyfte bollen in bakom backlinjen på Erik Nilsson som kom i fart, sedan gjorde inte Nilsson några misstag utan rullade in 1-4.
1-4 blev också resultatet i matchen.

På den efterföljande presskonferensen sa Stefan Lundin såhär:
- Vi hade en målsättning i klubben om att göra bästa tänkbara säsong. Då såg vi att om vi gör allt perfekt, då har vi möjlighet att kunna nå en topp 6-placering. Nu ser ju läget annorlunda ut, så klart. Vi är ju i botten och någonstans lär man ju inse var man är och ta tag i det där man är. Vi har en hel del saker att jobba med, av naturliga skäl. Jobba med grunderna, vara konsekventa och noggranna. Vi måste börja sätta en standard så att vi ger oss själva chansen i alla matcher.