SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sandvikens IF
Fotboll

SIF-BLOGGEN: VECKA 20
2017-05-19 09:43
Wilma Näslund och Fanny Östergård.

”Den som kommer först hämtar kortet”


Jo tjena, vi blir alltid ståendes i en klump i korridoren innan träningarna. Samma visa varje gång och alltid samma spelare och ledare som hämtar det där förbannade kortet i ishallen. Tror till och med vaktmästarna känner igen oss som alltid hämtar kortet nu. Det här omtalade kortet läggs alltid in på bänken inne i omklädningsrummet, väldigt nära skribentens vanligaste plats. Om hon nu glömmer att ta med sig kortet ut, vilket råkade hända under förra veckans träning, så blir kortet tyvärr inlåst. Stackars vaktmästare, det är inte första gången det händer och dom måste rycka ut och låsa upp till oss. På tal om omklädningsrummet så fick vi i helgen uppleva en mystik som jag aldrig tror jag känt bland tjejerna förut. Spänningen gick att ta på och det var så laddat inför helgens drabbning. Frukten stod uppskuren i mängder, vädret och förutsättningarna var perfekta, tröjorna hängde i omklädningsrummet exakt så som vi i vanliga fall brukar sitta på träningarna. Man börjar liksom få sin egen plats nu. Lindmark och Johansson har sitt hörn direkt innanför dörren, Spångberg håller till bredvid duschen och högtalaren, närmast mobilladdaren. Svensson, Westin, Englund, Näslund, Fanny och Engstrand trängs på en kortsida och fjunisarna har en bänk på max 2 meter som de hänger ihop på. Soffan mitt i rummet är Englund boss över. Den här dagen laddades det upp med dans och alla tjejerna gick in i sina egna bubblor och förberedde sig med det dom själva kände att dom behövde. Jag och Svensson laddade upp med en promenad i solen runt området och hittade på vägen en vilsen Gefle spelare som hade hamnat på fel sida stängslet och inte kom in till omklädningsrummen. Man kan få se många spännande saker när man är på utflykt. Nere på gräsplanerna var det sammandrag och matcher i full gång vilket måste varit fantastiskt för åskådarna som hade sådant fint väder. Dagen till ära fick vi både gå ut med knattar och bevittna ett Gefle IF som kom med supporterklack och bengaler. Fantastisk sammanslutning på arenan och tjejerna var peppade.

Efter matchen tillbaka i omklädningsrummet så testade Westin alla duscharna och Svensson fick sponsra med schampo. Jag tror det tog ett tag innan spänningen släppte och lugnet la sig över oss SIFare igen. Innan vi kom tillbaka i fas. Tjejerna ska vara jättenöjda med sin insats och att vi krigar så som vi gör matchen igenom. På måndagens träning kom coach med kvarglömda saker och på tal om kvarglömda saker så gissade jag direkt på att de tillhörde Fanny, tyvärr hade jag fel den här gången. Fanny som idag är bloggens huvudperson och hon har faktiskt fått en helt egen sida och en egen profil.

 

Fanny Östergård, NR 13.

Våran mest glömska spelare genom tiderna som aldrig har tennisskor med sig. Inte ens när tränarna ber om det. Har hon tur så har skribenten med sig dubbla upplagor av allt. Fanny är 17 år, blir 18 i år, och bor inne i Gävle. När Fanny tidigare bodde i Sandviken var hon den av oss som sov tills det var 5 minuter kvar innan träningen och som kom lagom nyvaken med skorna under armen direkt ner på plan. Ofta är hon i sina egna tankar men när övningarna eller tillslagen ska göras gör hon alltid rätt och får bollen dit den ska. När jag hör mig för så kommer ryktena om att när Fanny var liten så gick hon på dagis tillsammans med Alva Spångberg och Alva fick då klä på Fanny för att hon var så seg och Alva ville ut och leka. Skulle vara spännande att höra en historia om detta. När tjejerna representerade 99-laget så hade Fanny en hel del spännande upptåg och några som tjejerna berättar om är hur hon dubbla gånger lyckats riva ner gardiner. Första gången som jag fick nys om det var när tjejerna varit iväg med distriktslaget till Halmstad och Fanny lyckades riva ner gardinerna i bussen. När detta sedan kom på tal kom de även på att hon faktiskt hade lyckats med samma sak en gång till. Den andra gången istället i borgarskolans gymnastiksal vid en övernattning. Detta också med gästrikelaget. Vi övriga i laget är, med glimten i ögat, inte ens förvånade Fanny. Under förra säsongen hittade vi även världens bästa gömställe för hennes fotbollskor och gömde dem under soppåsen i soptunnan i omklädningsrummet. Efter den lilla incidenten så sa vi att nu ställer vi in en låda i omklädningsrummet som vi skriver ”Fannys kvarglömda saker” på. Men än så länge har den idéen blivit satt i bruk så vem vet, kanske har hon blivit bättre med minnet. Jag hade dock för mig att det skulle bli sämre med åren. Fanny går andra året på gymnasiet och hon likt de andra tjejerna går på borgarskolans NIU linje med fotbollsinriktning. Fanny är en omtänksam och snäll tjej som alltid har lika nära till ett skratt som ett raseriutbrott. Enligt säkra källor hade ett av våra motstånd under säsongen som mål att bara göra Fanny irriterad, men det triggade bara igång henne ännu mer! Utöver det här så är Fanny vegetarian och vid en träning lyckades hon få en fluga i munnen och svalde. I hysteri började hon hosta och fick fram till Per-Åke att hon svalt en fluga. Gissa om han tog den matchbollen och drog till med frågan ” är inte du vegetarian? ”. Tyvärr var han den enda som skrattade åt det där och då.
Fanny är fostrad och utvecklad som en egen produkt i Sandvikens IF och har spelat ihop med de flesta tjejerna under en väldigt lång tid. Därför anser även jag att dessa tjejerna som haft varandra sedan de var små har en enorm fördel att de kan varandra så bra i spelet. I år spelar Fanny i ett par svarta Adidas ACE men för X antal år sedan tog hon och åkte iväg på fotbollscup och lämnade fotbollsskorna hemma. Tur i oturen att Janne som också skulle dit inte hade hunnit åkt och kunde hämta upp den. Jag undrar vad för andra saker hon hade kommit ihåg att packa ner i sin väska till det tillfället.
Utöver Fannys tokerier och glömskheter som ALLTID får oss andra i laget på bra humör är hon en genuin och härlig tjej. Hon är den där som alltid hänger med på allt oavsett om man frågar eller inte, hon är en spontan tjej. Hon har koll på det mesta och har alltid rätt, i alla fall enligt sig själv. Men det låter vi henne tro.

 

Mitt under mitt skrivande om Fanny så insåg jag att det fanns en till huvudperson som ofta råkar ut för tokigheter hon med. Så efter en funderare så bestämde jag mig att dom två skulle få dela på huvudrollen. Någon som kan gissa vem minuskakan är?
Om inte, så kommer hon på det själv om ca 5 minuter.

 

Wilma Näslund, NR 8

Wilma Näslund, hon som längtat mest efter att få bli skriven om tror jag. Varenda vecka hittills har hon kommit och frågat, när är det min tur? Vem ska du skriva om den här veckan? Så nu när jag tyckte att tiden var inne och jag kom på ännu fler tokigheter så blev det ett självklart val att Näslund skulle få vara med på vecka 20s profilpresentation. Wilma är snart 18 år och pluggar som Fanny på NIU-linjen i Gävle. Hon har en tvillingbrorsa och bor i Sandviken med sin familj. Hon är en skicklig bollhållare och vänder och vrider gärna med bollen på mittfältet. Hennes favorit är att gå rakt mot en spelare och sedan bara vika av framför den med full kontroll på bollen. Enligt Tobbe har hon också bäst skotteknik i laget, men han verkar ändra sig om det stup i ett. För något år sedan stod Wilma och Jossan Werre på parkeringen vid ishallen och slogs om vem som skulle sitta i framsätet på bilen, den historien slutade med att de stod med handtaget från bilen i handen och pekade på varandra ifrånskyllande. Vi andra var däremot inte förvånade.
Wilma är den tjejen i laget som oftare lyssnar än pratar, det som är lite roligt är att det ofta tar några minuter innan hissen går hela vägen upp och ibland behöver man till och med förklara sina skämt eller det man sagt. Men då skrattar vi bara och njuter av hennes charm.
På träningarna är hon tjejen som man alltid vill ha i sitt lag som presterar men när det kommer till tävlingar så som fotbollstennis eller något annat så är hon expert på att dra på sig minuspoäng och av cap brukar hon gå under namnet minuskakan. Hon liftar ALLTID med Niklas till träningarna och är alltid nyfiken.
Utanför fotbollen gillar hon att åka skidor och drog under våren iväg en sväng med Englund till Alperna för lite skön åkning. Annars beskriver tjejerna henne som en glad och snäll tjej. Näslund placerar sig under säsongen än så länge på innermittfältet tillsammans med kollegan Alva Spångberg.

Nu laddar vi vidare för en härlig vecka och onsdagen bjöd på konstgrästräning liksom torsdagen. Vädret börjar äntligen visa plusgrader och vi hoppas såklart att vi mot Ljusne i helgen kan få en minst lika bra dag som förra matchen på hemmaplan. Tjejerna känns laddade för nästa match och det är även jag. Veckorna rullar på, jag tycker nästan det är torsdag jämt och jag sitter här och skriver till er. Men kul är det, så fantastiskt kul.
Är det så att ni skulle vilja åka och supporta oss även på bortaplan så är ni till helgen välkomna till Ljusneborg , söndag den 21/5, 13.00 !
Kom och heja fram våra rödvita hjältar.


/NR 9


Nyhetsarkiv
Dags för Mini-SIF 20242024-02-29 11:24
Julstängt på kansliet2023-12-22 16:05
Fira säsongen med oss!2023-11-17 08:29
Ett år utan Redwan2023-10-25 21:39
Tyst minut på söndag2023-09-22 15:06
Clubdagar hos Intersport2023-09-22 13:04
Kommande provträningar2023-09-22 12:24
Kort från årsmötet2023-03-31 17:34
Hank Danewid lämnar2022-12-07 19:17
Rösta på Årets Mål!2022-11-25 17:56
Tack Rolf Modigh!2022-11-24 14:00
Tack för allt, Emilia2022-07-05 10:17
Derbyinformation!2022-06-01 13:50
SIF-Kalendern, Lucka 132021-12-13 10:09
SIF-Kalendern, Lucka 82021-12-08 10:29
SIF-Kalendern, Lucka 72021-12-07 13:16
SIF-Kalender, Lucka 62021-12-06 10:42
SIF-kalendern, Lucka 42021-12-04 16:56
SIF-kalendern, Lucka 32021-12-03 11:37
SIF-kalendern - Lucka 22021-12-02 12:11
SIF-kalendern - Lucka 12021-12-01 18:24
Ungdom: Femte DM-guldet2021-10-08 19:46
Ungdom: DM-guld till P142021-10-03 21:26
Ungdom: Tredje DM-guldet2021-09-28 22:51
Ungdom: DM-guld till F062021-09-22 21:19
Dam: Seger i derbyt2021-08-29 13:07
SIF x Lenas Trafikskola 2021-08-20 20:41
Biljettinformation2021-08-17 16:03
Dam: Ännu en seger2021-08-05 08:38
Månadens mål korat 2021-06-23 09:33
Tack alla som bidragit 2021-06-21 16:09
Ny vecka - nya mål2021-06-14 07:06
Snart sommarlovsfotboll 2021-06-08 07:41
Låt ungdomarna spela2021-05-14 12:45
SVENSKA CUPEN-CHANSEN2021-02-24 08:13
Mini-SIF 20212021-02-17 10:30
Försäsongsmatcher 20212021-01-18 13:00
Tack!!2020-12-02 12:15
Helgens matcher!2020-08-17 09:50
1 000 passningar!2020-05-10 20:04
Årsmöte 9:e mars2020-03-06 08:29
Dags för SUPERWEEK!2020-02-20 17:20
Göransson Cup!2020-01-24 11:44
Avslutningsfest 20192019-11-19 20:15
Julklappstips!2018-12-20 12:02
Endast 24 timmar kvar!2018-09-20 09:00
Herr: Inför Akropolis2018-07-16 10:12
Herr: Straff fällde SIF2018-07-09 09:30
Hipp hipp hurra!!!2018-07-06 16:30
Dags för nostalgimatch!2018-06-19 13:30
Jubileumspaket2018-02-16 10:40
Herrmatchen inställd!2018-02-03 10:48
Årsmöte2018-01-20 15:14
John tackar för sig 2017-12-20 15:43
Hanna väljer rödvitt 2017-12-17 21:39
Svanberg leder nya U192017-12-04 16:52
Avslutningsfesten 20172017-12-01 23:08
Viktor kvar i SIF!2017-11-29 15:57
Inför Nyköping - SIF2017-10-06 21:24
Dam: Hille-SIF 3-2 (1-2)2017-09-17 16:08
SIF BLOGGEN V372017-09-14 22:29
Härlig 6 poängslördag2017-09-09 22:48
Rödvit fotbollslördag2017-09-09 08:53
SIF bloggen V332017-08-18 15:25
Dam: SIF bloggen V322017-08-12 12:04
SIF bloggen v 31 2017-08-03 22:40
Herr: Sista vårmatchen!2017-07-16 12:52
Nytt kryss för herrarna2017-07-10 07:11
SIF-BLOGGEN: VECKA 262017-06-30 10:23
SIF-BLOGGEN: VECKA 242017-06-17 11:52
SIF-BLOGGEN: VECKA 232017-06-09 19:55
SIF-BLOGGEN: VECKA 222017-06-02 11:38
HERR: DM-GULD!2017-06-01 08:22
SIF-BLOGGEN: VECKA 212017-05-29 09:26
SIF-BLOGGEN: VECKA 202017-05-19 09:43
SIF-BLOGGEN: VECKA 192017-05-12 09:04
SUPERLÖRDAG!2017-04-28 09:28
Herr & Dam: Matchinfo!2017-03-25 08:43
KALLELSE TILL ÅRSMÖTE!2017-02-20 12:59
U15: DM GULD!2017-01-16 08:33
U17: DM GULD!2017-01-14 20:42
Gott nytt fotbollsår!2016-12-30 11:44
Medlemskort i mobilen!2016-12-15 10:42
JULSTÄNGT 19/12 - 8/1!2016-12-12 10:26
SIF VERKSAMHETSFILM2016-12-02 14:53
Junior fortsätter i SIF2016-11-14 18:00
Årets julklapp!2016-10-28 10:00
VINNARE GULDFEMMAN 2016!2016-10-19 09:08
Pregame med Charlys!2016-10-12 11:09
GRATISMATCHEN!2016-10-03 10:30
SIF besegrade Brynäs IF2016-09-14 08:40
Seriesegrare 20162016-09-07 08:34
Härnösand borta!2016-08-19 23:30
Vinst x2 och förlust!2016-08-08 16:00
Storseger för damerna2016-06-08 08:14
Veckans matcher (V. 23)2016-06-07 08:35
Veckans matcher!2016-05-30 07:59
Damerna kryssade mot GIF2016-05-28 14:58
DM-Guld!2016-05-26 08:04
Falk tar över U172016-05-23 19:00
Veckans matcher!2016-05-23 08:11
Damerna tog ny seger2016-05-18 08:00
Veckans matcher!2016-05-16 08:29
SIF kansliorganisation2016-05-09 20:28
SIF tar emot Ånge IF!2016-04-23 17:05
Seger i DM kvartsfinalen2016-04-13 08:32
SIF kliver in i DM!2016-04-12 08:40
Guldfemman 2016!2016-04-11 15:27
Storseger i premiären!2016-04-09 17:50
Fotbollsskola!2016-03-01 15:21
Årets första match.2016-02-05 20:30
Roni Ali väljer SIF!2016-01-22 21:29
Försäsongsmatcher 20162016-01-19 18:22
Sportfritids v.512015-12-21 09:00
Veckans Sportfritids2015-12-11 15:05
Sportfritids V492015-12-07 09:30
Sportfritids V.482015-11-27 15:00
Sportfritids V.472015-11-20 14:40
SIF säsongen avslutad2015-11-13 19:26
Sportfritids V462015-11-13 12:30
Sportfritids v.452015-11-06 15:00
Nya Öppettider Kansli!2015-10-26 12:00
DM guld nr 5 bärgat 2015-09-24 22:30
SM kval på Jernvallen2015-09-22 08:20
Kansliet stängt fredag2015-09-18 00:02
Guldregn över SIF!2015-08-30 21:30
Inför Skiljebo SK borta2015-08-28 13:01
SIF-podden tillbaka!2015-08-12 16:26
Förlust mot Nacka FF2015-06-15 14:08
U-17 vann i Söderhamn2015-05-27 14:41
SIF DM-mästare 2015 2015-05-22 09:32
Bra start för nya F17U2015-05-18 22:36
U-17 vann i Sundsvall2015-05-18 11:02
Förlust trots bra spel2015-05-17 21:57
Kansliet stängt 2015-05-13 16:40
Vinst i DM2015-05-06 09:13
Semifinal i DM2015-05-05 08:25
Seger mot BKV Norrtälje2015-05-05 08:21
U-17 tog ny seger. 2015-05-04 22:51
Knapp förlust för U-162015-05-04 22:49
Premiärvinst för U-17 2015-04-27 08:41
Seger för SIF U 162015-04-27 08:33
Vinst i DM mot IK Huge2015-04-22 09:11
 
MATCHBILJETTER/SÄSONGSKORT
HUVUDPARTNERS
GULDPARTNERS
FRAMTIDSSUPPORTER/RABATTER
SIF SHOP INTERSPORT
SIF SHOP RAVELLI
SOCIALA MEDIER